Identitet

Sådan bliver du Frøken Overskud

Af Stine Kærsgaard 2. juni 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Yay! Følg de her 10 råd, og få dobbelt så meget energi som alle dine venner tilsammen.

Overskud handler om at være glad. Og for at være glad, skal du være glad for de ting, du laver, men også turde tage chancer og prøve nye ting af en gang imellem for ikke at køre sur i de gamle mønstre.

Læs også: Derfor skal du passe godt på dine venner

Her i galleriet finder du nogle helt basale ting, som du kan prøve at leve efter i hverdagen for at opnå mest muligt overskud:

SådanbliverduFrøkenOverskud

Sørg for at pleje dit velvære, så du føler dig lækker både indeni og udenpå. Gør gode ting for dig selv, som får dig til at slappe af, men prioriter også lange bade, at smøre dig ind i cremer og at gå til frisøren af og til. Følelsen af et lækkert ydre, vil helt klart booste din energi. 

Foto: Shutterstock

Man får supermeget energi, når man laver noget, som man godt kan lide. Sørg derfor for at planlægge nogle faste ting i løbet af ugen, som du glæder dig til. Det kan være hyggeaftener med veninderne, lange løbeture eller dansetimer. Det handler bare om, at du skal elske det!

 

Foto: Shutterstock

Der er ikke noget bedre end at gøre gode ting for andre! Og faktisk giver det dig rigtig meget energi. Tilbyd din hjælp, når du kan se, folk har brug for dig. Du vil dermed både føle og udstråle overskud – og hvis man tror på karma, kommer dine gode gerninger dig kun til gode senere!

Foto: Shutterstock

Du har hørt det før, men motion ER altså bare en af hovedkilderne til et liv med mere overskud! Alting bliver simpelthen mere overskueligt, når du er i form. Når du motionerer, bliver du friskere og klarere i hovedet og får mere energi i hverdagen. Hvis du føler, du let falder af på den, når du sætter dig for at skulle træne, så få inspiration til, hvordan du kan bevare træningslysten her.

Foto: Shutterstock

Socialt samvær skaber energi! Hvis man er træt, kan man faktisk blive endnu mere træt af at sidde derhjemme og ”sumpe”. Kom derfor ud, og snak med en masse dejlige mennesker, som kan give dig energi og inspiration. Det er selvfølgelig ok at tage en hjemmedag en gang imellem.

 

Foto: Shutterstock

Din hjerne er konstant på arbejde i løbet af dagen, så hvis du har tendens til at blive rigtig træt, så sørg for at tage dig nogle pauser for ikke at brænde sammen. Snup lige ti minutter, hvor du enten lægger dig ned eller sidder og kigger ud i luften uden din telefon. Det kan også hjælpe dig at gå uden for og få lidt frisk luft.

Foto: Shutterstock

Omgiv dig med en masse mennesker, som får dig til at grine. Grin sætter fut i endorfinerne og i lykkefølelsen, og du kan derfor leve længe på et grineflip!

 

Foto: Shutterstock

Det er supervigtigt, at du kommer ud og får lys nok – lys giver nemlig rigtig meget energi. Så hvis du har siddet en hel dag og set en serie, så sørg lige for at komme udenfor også.

 

Foto: Shutterstock

Uløste konflikter og mentalt kaos er noget, der virkelig kan være en hindring for at føle overskud, da det dræner dig fuldstændig for energi. Sørg derfor for at snakke om problemerne i tide og at bearbejde ting i hverdagen, som du bekymrer dig over.

Foto: Shutterstock

Samtidig er det vigtigt, at du ikke bruger for meget energi på at skulle leve i rod. Hold styr på dine skolepapirer, kvitteringer og så videre . På den måde er der ikke hele tiden ting, som du ”lige skal have styr på”.

Foto: Shutterstock

MegetMere