Det er ret svært at komme i tanke om en mere hyggelig tid på året end december og ikke mindst juleaften. Vi har fundet 10 af grundene til, hvorfor den er så fantastisk.

Læs også: 9 ting der helt sikkert får dig i julestemning

1. At pynte op
Så skal de hjemmelavede julehjerter og de grimme kravlenisser findes frem! Det er mega hyggeligt at pynte op - både til hele huset i begyndelsen af december, men også til juletræet.

Læs også: Lav sej julepynt med perleplader

2. Julemusik
Endelig har vi en god grund til at sætte Justin Biebers julealbum på igen. Hvis man ikke lige er til Bieber, findes der også virkelig meget andet fedt musik, der handler om jul.

Læs også: 8 swag julesange

3. Hygge
Generelt er december bare virkelig en hyggelig måned. De fleste er i rigtig godt humør, og der er julelys i gaderne og julemarkeder overalt. Man har bare lyst til at hygge helt vildt!

4. Julemad og konfekt
Noget af det bedste ved juleaften er altså maden. Man kan dufte den fra køkkenet hele dagen, og det er næsten ikke til at vente. Heldigvis kan man "varme op" hele december ved at bage julekager og lave konfekt.

5. Juleferie
Det er vigtigt ikke at glemme, at med julen følger der også juleferie fra skole! Det er så dejligt med en pause fra de kedelige timer, så der er ekstra tid til at julehygge med familien og veninderne.

6. Traditioner
Alle familier har forskellige traditioner juleaften. Nogen går i kirke, nogen spiser and og andre flæskesteg. Traditionerne bygger for det meste på noget rigtig hyggeligt, og det kan være rart, at alt er som det plejer at være.

7. Disney Juleshow
Når man snakker om traditioner, så er Disneys årlige juleshow én af dem! Selv om du sikkert har set dem virkelig mange gange før, så bliver de små klip fra Disneys film bare ved med at være gode. Det er fantastisk tidsfordriv, hvis du ikke kan vente til, det bliver aften.

Læs også: 10 must see julefilm

8. Sang og dans
Det kan godt være, du ikke er den store sangfugl eller danser, men juleaften er det altså virkelig sjovt at fyre den af rundt om juletræet. Du kan altid starte "Nu' det jul igen…" og hive familien med gennem huset, hvis der skal lidt gang i de andre.

9. At se familien
Omkring jul får man ofte set en masse familie, som man ikke ser så meget i løbet af året. Det kan både være til julefrokoster eller juleaften, og det er virkelig dejligt at få en opdatering på kusinerne og fætrenes liv.

10. Gaver
Julegaveshopping kan godt være lidt stressende, men der er ikke noget bedre i verden end at få eller give gaver til de mennesker, man holder af. Et juletræ er altså også pænest med en masse gaver under!

I galleriet kan du læse om hyggelige juledates!

De hyggeligste juledates