Det sker

10 gode teenage-bøger

Af Line Sølvhøj Jensen 14. oktober 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du på udkig efter en god teenagebog, som du kan slå tiden ihjel med i ferien eller når du keder dig? Her er 10 gode teenagebøger.

Findes der noget bedre end at slappe af med en god bog, når du har ferie eller ikke ved, hvad du skal lave? Hvis du er på udkig efter en god bog, så læs med her, hvor vi har samlet 10 gode bøger for teenagere.

Læs også: 10 gode vampyr-bøger.

Kragernes dans
Peter er en helt almindelig teenager, men en dag kommer han ud for en ulykke, og det ændrer alt. Alt i skolen ændrer sig, da han kommer tilbage, og også Peter har ændret sig. Somme tider kan han se ind i fremtiden, og det, han ser, er forfærdeligt.

Læs også: Når drenge keder sig.

Kærlighed ved første klik
Gameboy har lidt svært ved at score i virkeligheden, men så finder han ud af, at han kan chatte med piger i stedet. Hvordan mon det kommer til at gå? Bogen afslører meget om teenagedrenge og deres liv og tanker.


Teenpower
Vil du bruge efterårsferien på at få mere selvtillid og samtidig blive godt underholdt? Så er bogen "Teenpower" noget for dig! Bogen hjælper dig til at få et bedre selvværd og til at leve teenagelivet fuldt ud.Kære fucking dagbog
Bogen handler om 15-årige Kats, der fortæller om sit teenageliv gennem sin dagbog. Man hører om Ungdomshuset, Kats' forældre, der skal skilles, problemerne med veninderne, kærlighedslivet, nedturen igennem druk, stoffer og cutting - og den forløsende optur til sidst.
Læs også: Sjove ideer til, når du keder dig.

Judithes hemmelighed
Judithe er udadtil en sej og selvsikker teenagepige, men en dag sker der en ulykke, der vender op og ned på alt. Judithe bliver vidne til en gruppes kriminelle handlinger, og hun påtager sig en del af skylden for ikke at røbe, hvad hun ved.

Kiffe Kiffe i morgen
Dorio er 15 år og bor i en ghetto i udkanten af Paris. Hendes far er rejst tilbage til Marokko for at finde en ny kone, og har efterladt Doria og hendes mor i et socialt tomrum. På en humoristisk måde fortæller Doria m alt fra skolepsykologer og politiovergreb til amerikanske tv-serier og lokale pushere. Men selv om alt ser sort ud, kan tingene ændre sig, og i morgen er måske ikke helt forudsigelig.

Åndernes hvisken
Chloe er på flugt fra Edison Gruppen sammen med de andre teenagere fra behandlingshjemmet, og hver især besidder de evner, som er et resultat af mørke eksperimenter, som Edison Gruppen har stået bag. Deres eneste chance er at nå frem til undergrundsbevægelsen, der kæmper mod Edison Gruppen. Men vejen dertil er lang, og livet på gaden hårdt.
Læs også: Hvad kan jeg lave om eftermiddagen?

Heist Society
Katarina er opvokset med at stjæle. Da hun er 15 år, forlader hun sin familie for at starte et normalt liv uden for det internationale kupmiljø. En dødsensfarlig mafiaboss får stjålet nogle malerier, og Katarinas far er beskyldt, selv om han ikke har gjort det. Katarina er nu tvunget til at opspore den rigtige tyv.

Forbandede mødom
Maria og Christina er bedsteveninder, men da Christina får en kæreste, bevæger hun sig ind i en verden, hvor Maria ikke kan følge med. Det skulle have været en sommer med venskab, forelskelse og fester, men i løbet af de solfyldte dage og varme nætter skrider verden og mange af dens grænser langt ud for Maria.

Hormoner, hængerøve og hårde bananer
Når man er fjorten år og kvinde (næsten da) som Georgia Nicolson, er det på tide at gøre sig visse overvejelser om, hvordan man kommer videre i livet. Og det er præcis det, Georgia Nicolson gør i sin dagbog, hvor hun skriver om alt fra kyssetekniker ud fra ungdomsblade, håbløs krop, familien, håndtering af drengene og meget, meget mere.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste