Det sker

10 gode vampyr-bøger

Af Skrevet af: Sarah-Sofie Boussnina 22. marts 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der findes en masse gode vampyr-bøger. Vi har samlet en top 10 over de bedste vampyr-bøger. Bliv inspireret til, hvilken bog du skal i gang med her!

"Vampire Academy" af Richelle Mead
Bogen handler om Lissa og hendes bedste veninde Rose. De har i to år levet et forbudt liv blandt mennesker. Pludselig bliver de opsporet og slæbt tilbage til Sankt Vladimirs Adademi, som er en skole for vampyrer og deres vogtere. Lissa Dragomor er en dødelig vampyr, og hun er i konstant fare for at blive dræbt af de grusomme udødelige vampyrer. Rose Hathaway har en stærk blanding af både menneske- og vampyrblod. Rose er Lissas vogter, og det er hendes livsopgave at passe på Lisa.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

"Sookie Stackhouse"-bøgerne af Charlaine Harris
Bogen handler om den lille by Bon Temps, hvor der både lever mennesker og vampyrer. Historien tager udgangspunkt i en servitrice, som forelsker sig i en vampyr og hurtigt bliver en del af en masse mysterier.

Læs også: Kender du "True Blood"?

"Twilight-sagaen" af Stephenie Meyer
Bøgerne handler om Bella Swan, der er en ung pige, der hele sit liv har levet sammen med sin mor. Da moren bliver gift igen, og Bella beslutter sig for at flytte over til sin far i en lille by, møder Bella den mystiske Edward Cullen, som viser sig at være en 108 år gammel vampyr. Bella og Edward forelsker sig, men da den farlige vampyr, James, og hans klan dukker op, må Edward gøre alt for at rede Bella, og sammen må de kæmpe med den svære kærlighed, der er mellem et menneske og en vampyr.

"The Vampire Diaries" af L.J. Smith
Bogen handler om den unge pige Elena Gilbert, som er blevet forældreløs. I skolen møder hun den indelukkede Stefan. Hun prøvet at få ham til at blive interesseret i sig. Det lykkedes, men hun finder ud af, at Stefan er Vampyr. Pludselig dukker Stefans farlige bror Damon op, og han vil også have Elena.

"Lange tænder" af Christopher Moore
Jody vågner op og opdager, at hendes ene arm er voldsomt forbrændt. Hvad skete der? Jody er blevet vampyr, og hendes verden bliver vendt op og ned. Jody møder Tommy, en forfatter, og hans liv bliver vendt op og ned, da han møder Jody.

"De udødelige" af Alyson Noël
Bogen handler om den 16-årige Ever, som er den eneste overlevende, efter hendes familie døede i et trafikuheld. Hun flytter over til sin tante og opdager hurtigt, at hun efter den forfærdelige oplevelse har fået specielle evner. Hun kan for eksempel læse menneskers tanker. Hun bliver forelsket i den gådefulde dreng Damen - den eneste person, som hendes evner ikke virker på.

Læs også:
Verdens lækreste vampyr: Robert Pattinson

"Vampyrens Mærke" af P.C. Cast og Kristin Cast
Bogen handler om den smukke Zoey. Hun bliver uden varsel mærket med halvmånesymbolet af en Usending. Hun bliver tvunget til at tage til Nattens hus for at følge Gudinden Nyx. I nattens hus skal hendes uddannelse til vampyr foregå. Det nye liv er svært for Zoey, men det bliver ikke lettere…

"Min Søster, Vampyren" af Sienna Mercer
Bogen handler om Olivia, som flytter til en ny by og starter på en ny skole. Her møder hun Ivy Vega. Olivia opdager, at Ivy er hendes tvillingesøster, og at hun er vampyr - det viser sig, at der ikke kun er en vampyr i den nye by…

"Vampyrfesten" af Benni Bødker
Nattens børn er vampyrer, og de suger blod fra de levende! Men det er ikke noget, Agnes og Edvard tror på. Men da deres storesøster dør af en mystisk sygdom og bliver beskyldt for at være vampyr, kommer de på andre tanker. Et nyt mysterium starter.

"Mørkets datter" af Steven Spruill
En gyser om den smukke og talentfulde læge, Jenn Hrluska, hvis grufulde hemmelighed er, at hun er vampyr. Indtil nu har hun opretholdt en normal facade, men nu bliver hun truet af sin genopstandne far. Det mareridt, de troede sluttede for ti år siden, vender tilbage. Zane, en af verdens mest magtfulde hæmofager, som er en speciel form for vampyr, er atter på fri fod. Hvem skal stoppe det blodige rovdyr?

MestLæste