Film & serier

Kender du "True Blood"?

Af Line Thamawat 3. januar 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du læst om lækre Allan Hyde i det nye Vi Unge, og er du bare ved at dø for at høre mere om serien? Så kommer der en kort beskrivelse her!

True Blood er en serien om vampyrer og mennesker og hvordan de kan leve side om side takket være opfindelsen af syntetisk blod, True Blood. Det er smart, fordi vampyrerne ikke længere behøver at gå og snacke på menneskene. Ikke at de nødvendigvis lader være, hvilket skaber konflikter mellem vampyrerne og menneskene.

Handlingen foregår i den opdigtede by Bon Temps i Louisiana, USA. Her falder den lokale servitrice, Sookie, for vampyren Bill. Indbyggerne i Bon Temps er i forvejen bekymrede for, hvilke vampyrer der drikker menneskeblod, og hvilke der drikker syntetisk blod, og samtidig sker der en masse mord og andre mystiske ting, som Sookie og Bill selvfølgelig bliver blandet ind i. Så de har ikke de bedste forudsætninger for at få forholdet til at køre. Men det ender det selvfølgelig med alligevel, og så er der ballade.

Du får lige et run down af, hvem der er hvem i serien her:

Sookie Stackhouse (spillet af Anna Paquin)
Seriens hovedperson. Hun er servitrice på byens diner "Merlotte's" og er så skøn, at både vampyren Bill Compton og ejeren af "Merlotte's", Sam Merlotte, er helt vilde med hende.
Bill Compton (spillet af Stephen Moyer)
Byens ædle vampyr, som faktisk var med til at grundlægge byen. Han går mest op i at Sookie har det godt.
Jason Stackhouse (spillet af Ryan Kwanten)
Sookies knap så intelligente, men utroligt pæne, bror - som er ret handy til at håndtere skydevåben og al den slags krigsting.
Tara Thornton (spillet af Rutina Wesley)
Sookies bedste ven, som også er servitrice på "Merlotte's" - i sæson to får hun en mere central rolle, men i første sæson er hun mest bare bedste veninde.
Detective Andy Bellefleur (spillet af Mark Christopher "Chris" Bauer)
Andy er byens håndhæver af loven. Deeeet klarer han så ikke så godt, og han er lidt klumpedumpe… Men han kommer stærkt tilbage senere i serien.


Lafeyette Reynolds (spillet af Nelsan Ellis)
Taras fætter, der både arbejder som kok på "Merlotte's" og som dealer af stoffer, blandt andet vampyrblod kaldet "V", som har en euforisk virkning på mennesker.


Eric Northman (spillet af Alexander Skarsgård)
Eric er en nasty fætter, men han er det på en forfriskende uartig måde, så det er ok. Er i øvrigt svensker og snakker svensk med Godric og Pam, når de ikke vil have, at amerikanerne skal vide, hvad de snakker om. Ejer vampyrdiskoteket "Fangtasia".


Sam Merlotte (spillet af Sam Trammell)
Ejer byens diner "Merlotte's". Han er vanvittigt forelsket i Sookie, og derudover også shapeshifter. Den havde I nok ikke lige set komme, hva'?


Pam Ravenscroft (spillet af Kristin Bauer)
Erics højre hånd der absolut ikke er nem at imponere. Styrer Erics diskotek "Fangtasia" med hård hånd.

Godric (spillet af Allan Hyde)
Godric er den ældste af vampyrerne, og er vampyrernes herre i den klan, som Bill, Eric og Pam er med i, og som dækker deres del af Amerika. Han er venligt stemt overfor mennesker, og arbejder på at styrke forholdet mellem mennesker og vampyrer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste