Det sker

10 do's & don'ts, når du blogger

Af Katarina Susa 13. september 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du din egen blog, eller kunne du godt tænke dig det? Så tjek disse 10 do's & don'ts om blogging ud!

Vi har lavet en top 10-liste over ting, som du skal og bare ikke skal gøre, når man blogger.

Læs også: 5 trin til den perfekte blog.

1. Skriv om det, du har lyst til - ikke det andre gør. Jeg ved godt, det lyder som en kliché, men det er altså rigtig vigtigt, at du følger dit hjerte og sind, når det kommer til din blog. Du skal betragte din blog, som din personlige dagbog eller log, hvor det er dig, der er i fokus!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. STORE billeder trækker meget op på læserens oplevelse af din blog! Sørg for, at du har god plads i din spalte, hvor blogindlæggene bliver vist, så du kan indsætte store fotos - for eksempel er en god bredde på dine billeder omkring 700 pixels.

3. Find din skrivestil! Det nytter ikke noget, at du forsøger at frembringe humor i dine blogindlæg, hvis det ikke er din stærkeste side. Lad vær med at efterligne andres skrivestil, men følg din egen - sådan kommer du længst.

4. Kommenter rimer på ... promover! Hvis du vil have mere trafik til din blog, så må du meget gerne kommentere på andre bloggeres indlæg og linke til din side. Men husk, at det skal være kommentarer med indhold - ikke blot et link til din side, for det er altså heller ikke særlig god stil ;-)

Læs også: Få den allerbedste blog

5. Arranger konkurrencer på din blog for at belønne dine læsere for deres støtte og opbakning! Det eneste du skal gøre, er at kontakte nogle firmaer eller butikker og spørge om, de ikke vil sponsorere en gave til din konkurrence - hvis du lyder engageret og sikker i din sag, vil de helt sikkert sige ja! Og husk, at det ikke kun gør godt for din blog, men at firmaet, der sponsorerer præmien også får reklame.

6. Spar op til et godt kamera! Der er intet federe end en blog med en masse gode billeder. For helt ærligt, hvem gider at læse en hel blog-roman uden et enkelt billede? ;-)

7. Spørg dine bedsteveninder om de ikke lige gider "følge" din blog eller smide et link på Facebook til den! - Det vil de helt sikkert... Og hey, husk på at nogle af dine mange Facebook-venner helt sikkert vil gå ind og tjekke din blog ud, hvis du også selv linker til den!

8. Opret din blog på Bloglovin' - der er nemlig nogle mennesker, som ikke en gang kan følge din blog med Google, hvis de eksempelvis ikke har Google-mail. Derfor er Bloglovin' megasmart!

Læs også: Få den allerbedste blog.

9. Opdater regelmæssigt. Der er ingen, der siger, at du behøver at blogge hver evig eneste dag - men hey, det er lidt nederen at blogge en gang om måneden. Det viser, at du ikke er engageret, og så mister du en del trafik på det!

10. Lav et fedt og iøjnefaldende layout til din blog! Husk på, at du altid kan gå ind og ændre i HTML-koden for at få din helt egen unikke blog. Så husker folk også bedre din hjemmeside, når den ikke ligner alle andres! Smart!