Du kan gøre dit for at få dine julegaveønsker opfyldt - også på en sød måde!

Bedsteforældre:
Besøg din bedsteforældre lidt mere her i julemåneden, og lav noget hyggeligt med dem. I kan for eksempel bage julekager, spille kort eller klippe julepynt. Bedsteforældre elsker opmærksomhed fra deres børnebørn, så besøg dem eller ring til dem, og hør hvordan de har det. Husk at være beskeden og ikke at forlange for meget af dem.

Læs også: Idéer til kalendergaver i december

Søskende:
Vær der for dine søskende, og prøv at give dem lidt mere ret her i december, der er ikke noget mere ærgerligt end en jul fyldt med skænderier, så gå på kompromis og lad dine søskende få sin vilje bare ind imellem. Hvis du behandler dine søskende godt, vil de helt sikkert også bruge lidt mere tid på at finde den helt rigtige gave til dig.

Dine forældre:
Vask op, gør rent, lav mad og hjælp til med at pynte op til jul. Lav eventuelt dine egne små adventsgaver til dine forældre. Det kan være en ramme med et sødt familiebillede, et fint kort, et maleri eller nogle lækre julekager, som du selv har bagt - dine forældre har sikkert mange af de ingredienser, som du skal bruge, og de vil blive så glade for en lille overraskelse.

TIP!
Når folk spørger, hvad du ønsker dig, så sørg for at forklare det ordentligt for dem, og skriv eventuelt navn, farve, størrelse og så videre ned, så de kan få hjælp i butikkerne. Du kan også hjælpe dem med at købe deres julegaver, og så lige vise dem, når I er ude at handle, hvad det præcis er, at du ønsker dig.

Slip for at bytte:
Hvis du gerne vil slippe for at bytte dine gaver, skal du sørge for at fortælle et forskelligt ønske til hver person, og del gerne gaverne op prismæssigt, så ønsket til din lillebror passer til hans lommepenge og så videre.

TIP!
Fortæl din mor alle dine ønsker, så kan hun fortælle det til familien, og så kan folk måske slå sig sammen, hvis du ønsker dig dyre gaver!

Hvis du ikke ved, hvad du skal ønske dig, får du 20 idéer til gaveønsker lige her

Sådan får du penge i gave:
Der er mange, der ikke gider at give penge i gave, fordi det ikke er så personligt, men de er jo bare så rare at få, så man kan købe lige, hvad man vil! Så skriv på ønskesedlen, at pengene skal gå til noget helt bestemt, det kan for eksempel være, at du sparer op til et fjernsyn.
Det er nemmere for folk at give dig penge, hvis de ved, hvad du vil bruge dem til, og på den måde kan de sige, "det fjernsyn har jeg været med til at give dig", og så føler de, at de har givet dig en mere personlig gave.

Julegaver, du kan skrive på ønskelisten:

Julegaveønsker 2017