Musik

#WeekendVibes – 10 anbefalinger til din efterårsferie

Af Selma Babette Ringmann Søgaard 9. oktober 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Weekender er fede, men efterårsferie er bare lige det federe. Nu skal du ikke bare glæde dig til en velfortjent weekend, men til en hel uges efterårsferie. Vi Unge elsker efterårsferie mindst lige så meget som dig, og derfor har vi samlet 10 anbefalinger til, hvad du kan lave i din efterårsferie.

Så blev det endelig ugens højdepunkt, nemlig fredag, og det betyder, at det lige om lidt er weekend, og denne gang er weekenden blevet forlænget med en uge. Det er nemlig blevet tid til efterårsferie.

Efterårsferien lægger op til filmhygge, god musik, kagebagning og hyggelige kulturelle aktiviteter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi Unge har samlet de bedste bud på, hvad du kan lave i din efterårsferie.

Kulturelle udflugter

Tivoli åbner i København og Århus

Tag en (u)hyggelig tur i Tivoli, der holder åbent hele efterårsferien. Tivoli åbner nemlig op for deres Halloween-sæson, der går fra d. 9.oktober til d. 1. november, og det bliver megauhyggeligt. Glæd dig til at Tivoli i år åbner op for en ny forlystelse, der hedder Kirkegaarden, hvor kun de modigste gæster tør gå på opdagelse ved de uhyggelige stier omkring søen. Kirkegaarden forvandles til et levende mareridt efter kl 17:00, hvor Tivolis gæster kan forvente at møde fortabte sjæle, der vandrer rundt på de uhyggelige stier. Hvis det bliver lige uhyggeligt nok, kan du i stedet gå rundt i haven og se DM i kæmpegræskar og drikke varm kakao.

Tag en tur på Louisiana

Tag din familie, ven, veninde eller kæreste med et smut til Humlebæk, der ligger nord for København, og oplev de fede udstillinger på museet Louisiana. Lige nu er der en udstilling, der kun viser kvindelige kunstnere indenfor den kunstgenre, man kalder for surrealisme. Udstillingen viser, at kvinder har spillet en lang større rolle, indenfor kunsten, end de er blevet belønnet for. Udstillingen viser 34 kunstnere, med både velkendte navne som Frida Kahlo (hende med monobrynet) og helt ukendte, som vi aldrig har hørt om før.

Tag ind og se et teaterstykke eller en musical

Lige nu kan du i Det ny teater opleve den klassiske forestilling Oliver Twist, der er opsat som en musical – det bliver da bare ikke bedre. Om du kender til historien om den forældreløse Oliver, der lever i fattige kår på gaden eller ej, så er musicalen, med den flotte scenografi og de fede sange, helt klart en af de ting, der kan gøre din efterårsferie lidt sjovere.

Køb biletter til musicalen HER.

Vær kreativ

Gå på opdagelse i skoven og lav dit eget kastanjedyr

Der findes ikke dårligt vejr - kun dårlig påklædning. Når man endelig har fået ferie, kan det faktisk være megahyggeligt at tage ud i naturen. Tag en ven eller veninde under armen og lav en stor termokande med varm kakao, som I kan drikke omgivet af efterårets smukke farverige blade. På turen kan I samle kastanjer, som I kan tage med hjem og lave til fin efterårspynt. Man bliver aldrig for gammel til at lave de sjove, finurlige dyr ud af kastanjer.

Bag din egen kage

Brug ferien på at kaste dig ud i at bage din egen kage. Caroline fra den nyeste sæson af ’Den store bagedyst’ har lave en super nem opskrift til en vaskeægte Vi Unge-kage, som du altså sagtens kan give dig i kast med at bage i dit eget køkken.

Se Carolines lækre kage og opskrift HER.

Læs også: Opskrift: Sådan laver du den bedste citronmåne

Filmhygge

Filmhygge i biografen

Efterår rimer på filmhygge i ly fra regn og slud, og så er det jo lidt fedt at se filmen foran det helt store lærred med en stor bøtte popcorn til. Lige nu går der masser af fede film i biografen.

’After 2: After We Collided'

Du kan for eksempel tage ind og se ’After 2: After We Collided', der er en forsættelse ’After’, hvor Tessa møder den mystiske Hardin, som hun indleder en forbudt romance med. I den nye biograffilm kan vi glæde os til at se Riverdale-stjernen Cole Sprouses tvillingebror, Dylan Sprouse, der spiller rollen som Trevor – mon der opstår et trekantsdrama mellem de tre?

Se traileren til filmen nedenfor.

Læs også: After-film 3 og 4 er bekræftet - og titlerne giver et hint om, hvad de kommer til at handle om

Filmhygge i sofaen

Filmhygge i sofaen kan være mindst lige så hyggeligt som at tage i biografen. Her er der ingen regler for påklædning - så find dit mest behagelige joggingsæt frem, og tænd så for fjernsynet eller computeren, og find lige den efterårsfilm -eller serie som du har lyst til. Vi unge foreslår serien 'Emily in Paris'.

'Emily in Paris'

Er den perfekte serie til dig, der drømmer om at bo i Paris, leve af croissanter og altid være iført beret. Serien følger den moderigtige Emily Cooper, der lige er flyttet fra Chicago til Paris for at arbejde i et fransk marketingsfirma. Serien er fyldt med mode, kærlighed og masser af drama.

Du kan se serien HER.

Læs også: Skaberen bag ’Sex and the City’ har lavet efterårets must-see-serie

Podcast

Østrogenial

Østrogenial er en podcast om kvinder og kvindekroppen, der nedbryder tabubelagte emner. Podcasten hylder kvindekroppens evner, muligheder og endda forskelligheder. Den sætter fokus på alt det, som vi ikke altid tør tale højt om, og så belyser den mange af de myter, der er omkring den kvindelig krop. Du kan helt sikkert blive meget klogere på kvindekroppen, og hvor sej den i virkeligheden er.

Hør podcasten på Spotify HER.

Musik

’Du Har Det Dreng’ af Tjida

Brug ferien på at høre ny fed musik. Kunstneren Tjida har netop udgivet sin debutsingle, og den er spækket med sprøde toner og en ret så cool tekst. Hvis du ikke kender Tjida, så er det fordi, at hun altså er en helt ny up-coming artist, som du i den grad bør holde øje med. Hun er ultracool, og vi kan slet ikke vente med at høre flere fede, rå tekster fra hende.

Du kan høre den på Spotify HER.

Bøger

’Solen og hendes blomster’ af Rupi Kaur

I efterårsferien er det altid rart at have en god bog at hygge sig med, og det er denne digtsamling uden tvivl det bedste bud på.

’Solen og hendes blomster’ er Rupi Kaurs anden digtsamling. Hendes første digtsamling ’Mælk og honning’ blev en kæmpe succes verden over. Bogen ’Solen og hendes blomster’ er en samling af digte, der handler om at føle sig fortabt, om at genvinde styrken, om at ære sine rødder, og så handler den om kærlighed. Digtsamlingen er illustreret med de flotteste tegninger, som Rupi selv har lavet.

Du kan låne digtsamlingen på biblioteket eller købe den online.

Følg også Rupis fede Instagram, der er fyldt med de flotteste illustrationer fra alle hendes fede projekter.

Se Rupi male den flotte forside til bogen i dette flotte instagrampost.