Taylor Swift performs at Levi's Stadium in Santa Clara, Calif. Friday, July 28, 2023. (Jessica Christian/San Francisco Chronicle via AP)
Musik

Swifties dansede så vildt til koncerter, at det kunne måles som jordskælv

Af Sebastian Myrup Hansen 31. juli 2023
Foto: Jessica Christian/AP/Ritzau Scanpix
Det satte rystelser i gang, som kunne måles på richterskalaen.

Taylor Swifts "Eras Tour" bliver ved med at overraske.

Billetterne har nærmest været umulige at få fat på, fans har båret voksenbleer under koncerter for at undgå at glip af noget, andre fans har været så opkørte, at de har oplevet hukommelsestab efterfølgende – og nu er Taylor Swifts fans i centrum igen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

For ved popstjernens to seneste optrædener i Seattle blev der danset og hoppet så vildt, at det kunne kategoriseres som et jordskælv.

Begge nætter kunne nemlig måles på richterskalaen, skriver CNN.

2,3 blev der målt, hvilket svarer til et moderat lynnedslag.

Seismolog Jackie Caplan-Auerbach har analyseret data fra koncerterne, og her fandt han ud af, at de mange fans slog en rekord.

Jordskælvet sammenlignes nemlig med en NFL-kamp fra 2011, hvor fans af Seattle Seahawks gik amok efter et imponerende touchdown. Det blev målt til 2 på richterskalaen.

– Den primære forskel er længden af rystelserne. Jublen efter et touchdown varer kun i få sekunder. Det er mere tilfældigt end en koncert. Med Taylor Swift indsamlede jeg cirka 10 timers data, hvor rytmen kontrollerede adfærden. Musikken, højttalerne og beatet. Al den energi kan gå i jorden og ryste den, forklarer Jacke Caplan-Auerbach.

Denne artikel blev første gang bragt af Se og Hør. Dette er en redigeret version.

MestLæste