Taylor_Swift
Kendte

Fans oplever noget meget mystisk efter Taylor Swift-koncerter

Af Signe Larsen 12. juni 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: MEGA
Mens fans verden over i øjeblikket får én på opleveren til Taylor Swifts verdensturné, er det ikke dem alle sammen, der husker noget fra showet, når de kommer hjem.

Kun de allerheldigste fans med overskud på kontoen har fået muligheden for at opleve Taylor Swift på verdensturnéen “The Eras Tour.”

Men det, som de forventede ville blive en uforglemmelig aften med deres store idol, blev det fuldkommen modsatte.

Mange Taylor Swift-fans (der kalder sig selv Swifties) påstår nemlig at opleve “post-koncert-hukommelsestab” efter at have været til koncerterne, skriver BBC News.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det lyder måske besynderligt, men ifølge psykolog Michelle Phillips, lektor i musikpsykologi fra Royal Northern College of Music, som BBC har talt med, er det ikke unormalt.

På sociale medier har fans blandt andet fortalt om ud-af-kroppen oplevelser, om at have været i “en drømmelignende-tilstand”, og om deres skam over ikke at kunne huske de store øjeblikke fra koncerten.

Ifølge psykolog Michelle Phillips er fænomenet, som fansene oplever, ikke så skræmmende, som det lyder.

Hun påpeger, at det sjældent vil være sådan, at fansene overhovedet ikke husker, at de har været til koncerten.

– Faktisk er det sandsynligvis en af ​​de ting, de husker at have været til resten af ​​deres liv, siger Michelle Phillips.

– Det handler simpelthen om, at de koder nogle aspekter af begivenheden i hukommelsen, og ikke andre.

Fansene er altså under koncerten opmærksomme på det, der er allervigtigst for dem. De minder lagres i deres hukommelse, mens andre går i glemmebogen, så at sige.

Når fansene er meget begejstrede, kan det føles som, at tiden pludselig er fløjet fra dem, og at de ikke har været i stand til at bearbejde alt, de lige har set, hørt og følt.

Lektor på University of Hull, Helen Prior, pointerer desuden, at det vil være interessant at se, om nogle af de ting, som Taylor Swifts’ fans har glemt, kan genkaldes, når de lytter til hendes sange senere.

Musik kan nemlig hurtigt føre os direkte tilbage til en bestemt situation, hvor vi hørte et specifikt nummer.

Forhåbentligt kommer Swifts’ fans altså i tanke om alt det, de har glemt, senere!

Denne artikel blev første gang bragt på femina:update. Dette er en redigeret version.