Kultur

Miley Cyrus: ”Hannah Montana påvirkede mit selvværd”

Af Tanja Hartmann 11. marts 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det var langt fra ”the best of both worlds”, da Miley Cyrus for flere år tilbage spillede Hannah Montana i Disney-serien af selvsamme navn. Miley har netop åbnet op om, hvor skadelig rollen var for hendes selvværd.

Miley Cyrus' berømmelse startede med Disney Channel-serien ’Hannah Montana’. I serien lever hun et dobbeltliv, som den helt almindelige pige, Miley Stewart, og som det store popikon, Hannah Montana. Men dobbeltlivet stoppede ikke der.

Hanna Montana fulgte nemlig med ind i Mileys privatliv, og det var ikke altid lige nemt for den tidligere skuespillerinde. I podcasten ’Rock This with Allison Hagendorf’ åbner hun op om de konsekvenser, som den ikoniske karakter havde for hendes selvværd.

LÆS OGSÅ: KJ Apa: "Det er hårdt at spille Archie"

Hannah eller Miley?

'Hannah Montana'-dagene satte sine spor på Miley, og det førte til en seriøs identitetskrise.

- Serien gav mig en identitetskrise. Konceptet med serien var, at jeg skulle være en stor og værdifuld popstjerne, som havde millioner af fans, der elskede hende, men når jeg så tog parykken af og lignede mig selv, så var der ikke længere nogen, der bekymrede sig om mig, fortæller hun i podcasten.

Ideen om, at Hannah var større end Miley, påvirkede hendes selvværd på en negativ måde. Det fik hende til at opføre sig som Hannah Montana i sit privatliv.

- Det blev boret ind i mit hoved at uden Hannah Montana, ville folk være ligeglade med mig, uddyber hun.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Måtte bryde ud af rollen

Efter mange år som det populære teenageidol, fik Miley Cyrus nok. Hun følte en trang til at bryde ud af rollen og præsentere sig selv for verden.

- Jeg skulle bare bryde ud. Derfor skabte jeg en karakteriseret version af mig selv, så folk kunne blive opmærksomme på, hvem jeg i virkeligheden er.

Parykken blev smidt på gulvet. Det blev starten på Mileys succesfulde musikkarriere efter Hannah Montana, hvor hun udkom med albummet ’Bangerz’. Her viste hun en helt ny side af sig selv gennem sange som ’Wrecking Ball’ og ’We Can't Stop’.

Siden da, fortæller stjernen, at hun har forsøgt at vise hele verden en mere ægte side af sig selv. Der er ikke længere nogen tvivl om, hvem den virkelige Miley Cyrus er. Hun er nemlig en bad ass kvinde, som vi beundrer!

LÆS OGSÅ: Daniel Radcliffe: ”De første ’Harry Potter’-film gør mig flov”

MegetMere