KJ Apa åbner op om Archie
Kultur

KJ Apa: "Det er hårdt at spille Archie"

Af Tanja Hartmann 9. marts 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
’Riverdale’-stjernen er skræddersyet til rollen som Archie Andrews i den populære serie, og han gør et meget overbevisende job i sit skuespil. Derfor vil det sikkert komme bag på mange, at han faktisk har det ambivalent med sin rolle. Find ud af hvorfor her.

’Riverdale’ har kørt over vores tv-skærme i snart fire år. Vi kender efterhånden rigtig godt til de mange seje karakterer fra serien. Heriblandt den sportsglade Archie med det kobberrøde hår, der altid kæmper for retfærdighed i sin hjemby.

Efter de mange år på skærmen åbner KJ Apa nu op om, hvad han i virkeligheden synes om at spille den ikoniske Archie Andrews i ’Riverdale’.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Nogle gange føler jeg mig spærret inde i min rolle. Der er så mange begrænsninger for, hvad jeg kan og ikke kan, fortæller den garvede skuespiller i et eksklusivt interview med skuespillerinden Demi Moore.

En lukket rolle

Demi Moore og KJ Apa spiller sammen i den splinternye film ’Songbird’, der handler om Corona-pandemien. Det var under optagelserne til denne film, at det gik op for ham, hvor begrænset han er i sin rolle i ’Riverdale’ – især når det gælder udseendet.

KJ er nemlig vant til at være smurt ind i makeup og masser af hårfarve, så han på bedst mulige måde kan ligne Archie. Men det var en helt anden oplevelse, som han havde, da han skulle spille Nico i ’Songbird’.

- Jeg følte mig fri. Med Nico kunne jeg få lov til at udtrykke mig på en mere naturlig måde. Jeg var ikke dækket af makeup eller hårprodukter. Jeg fik lov til at gro mit eget naturlige hår og skæg, fortæller han.

Søger trøst hos medstjernerne

KJ er ikke den eneste, der føler sig begrænset i sin ’Riverdale’-rolle. Mange af hans medstjerner fra serien kan også nikke genkendende til følelsen.

KJ Apa har især kunne søge støtte hos Cole Sprouse, der spiller Jughead Jones i hit-serien.

- Jeg er så taknemmelig for serien og dens succes, men der følger også en masse bagage med succesen. Heldigvis kan jeg tale med mine medstjerner om det. Især Cole er en fantastisk person at have med på settet, fordi han bare forstår mig, fortalte han.

Forbindes ofte med Archie

I interviewet fortæller KJ også, hvordan han ofte bliver opfattet af sine fans. Han føler nemlig, at de sammenligner ham med Archie.

- Som skuespiller bliver jeg ofte sammenlignet med min rolle. Jeg bliver bedømt på alt både mine politiske meninger, dem jeg hænger ud med, hvordan jeg ser ud og så videre. Hvis det ikke stemmer overens med Archie, får jeg det af vide.

Det er noget, som har taget tid for ’Riverdale’-stjernen at vende sig til. Han håber, at hans fans en dag vil se ham for den person, som han i virkeligheden er - og ikke som sin karakter.

Hvis du gerne vil se en helt anden og mere naturlig side af KJ Apa, kan du lige nu finde ’Songbird’ på Google Play og Amazon.

MestLæste