Selena Gomez lancerer ny medieplatform
Kendte

Selena Gomez lancerer nyt medie

Af Julie Sofie Hauritz 26. november 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: @selenagomez
Rigtig mange kender en med en psykisk lidelse - eller også har du selv en, du lever med. Men det er de færreste, der taler åbent om emnet, da det stadig er tabubelagt. Det vil Selena Gomez gerne lave om på, og derfor har hun besluttet sig for at lancere mediet 'Wondermind'. Her sættes der fokus på at italesætte det at have en psykisk lidelse. Læs alt om det nye medie her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis du har angst, depression – eller noget derimellem – eller kender en, som har det, så ved du måske, hvor svært det en gang imellem kan være at tale om og arbejde med.

Rigtig mange mennesker er i dag ramt af blandt andet angstlidelser og depression. Men selvom det er noget, mange lever med, så er der rigtig mange, der stadig frygter at tale om det, ligesom der stadig er mange, der også frygter at række ud efter hjælp.

Det vil Selena Gomez gerne lave om på. Derfor har hun nu i samarbejde med sin mor, Mandy Teefey, og gode veninde og grundlægger bag platformen ’The Newsette’, Daniella Pierson, valgt at lancere mediet ’Wondermind’.

Hvad er ’Wondermind’?
Kort fortalt kommer ’Wondermind’ til at være et online fællesskab for alle dem, der på den ene eller anden måde har oplevet en form for psykisk lidelse, og som gerne vil styrke sin mentale sundhed.

Mediet vil derfor ikke kun have fokus på at italesætte det at have en form for psykisk lidelse. Den vil blandt andet også komme til at tilbyde en række forskellige værktøjer i form af nyhedsbreve og podcasts til dem, der gerne vil styrke sin mentale sundhed i et tempo, de selv vælger.

I de forskellige podcasts vil man blandt andet komme til at ”møde” en masse bemærkelsesværdige psykiatere, atleter og berømtheder, der deler deres historier om dét at have en psykisk lidelse, og hvad de selv har gjort for at arbejde med den.

Kæmper selv
Hvis du er fan af Selena Gomez, så ved du måske, at hun har været igennem meget de sidste par år. I 2016 afsluttede hun for eksempel sin Revival-turné tidligt for at arbejde med den angst og depression, som hun havde fået som følge af sin lupus-diagnose.

Selena tog kort tid herefter en pause fra de sociale medier for at fokusere på sig selv. "Så meget som jeg er taknemmelig for den stemme, som sociale medier giver os hver især, er jeg lige så taknemmelig for at kunne træde et skridt tilbage og leve mit liv til stede i det øjeblik, jeg er blevet givet", delte hun i forbindelse med sin SoMe-pause i et Instagram-opslag.

Herudover åbnede hun i 2020 i forbindelse med Miley Cyrus' 'Bright Minded Instagram Live series' også op sin bipolar-diagnose, og hvordan det var vigtigt for hende at tale om den for at få det bedre.

- Efter år med at gå igennem en masse forskellige ting, indså jeg, at jeg var bipolar, sagde hun og fortsatte: Og da jeg så begyndte at italesætte det og snakke om det, så hjalp det mig faktisk. Det skræmmer mig ikke at snakke om det. Og det tror jeg, at det gør for mange folk.


Selena er dog ikke den eneste af de tre grundlæggere af ’Wondermind’, der på egen hånd har oplevet, hvordan det er at have en psykisk lidelse. Det samme har Mandy og Daniella, hvilket også er grunden til, at de har valgt at skabe medieplatformen.

De tre (seje) kvinder følte nemlig, at der manglede en medieplatform, som kunne hjælpe og opmuntre folk, imens de arbejdede på deres egen mentale sundhed.

’Wondermind’ vil blive lanceret på et tidspunkt i 2022.

Det er endnu uvist, om den også vil komme til Danmark. Men vi håber det og krydser fingre! Vi er nemlig sikre på, at den vil kunne hjælpe rigtig mange mennesker i Danmark også, som på den ene eller anden måde gerne vil styrke sin mentale sundhed.

Se velkomstvideoen til det nye medie lige her:

Læs mere om

MestLæste