Kendte

Sådan bliver du topmodel

Af Benedikte Brix 2. oktober 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Drømmer du om en modelkarriere? Vi har spurgt Caroline Fleming fra ”Danmarks næste topmodel” om hendes bedste tips til dig, der går med catwalktanker.

I aften går det løs i andet afsnit af "Danmarks næste topmodel". Hvis du selv har en topmodel i maven, så læs med her, hvor du får Caroline Flemings allerbedste tips.

Læs også: Covergirl - få det perfekte modellook

Øv dig
Hvis du stadig går i folkeskole, råder Caroline Fleming dig til at gå roligt frem og begynde så småt med at lære modebranchen og dig selv at kende.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Hvis du er mellem 12 og 14 år, så læs nogle modemagasiner og bliv familiær med branchen. Kig på kampagnerne og på, hvordan modellerne ser ud, og gå ind foran et spejl og prøv at efterligne poseringerne. Bliv komfortabel med dig selv. Du er stadig meget ung, og der kommer til at ske vanvittigt mange ting med både dit ansigt og din krop, før du er helt udviklet. I Paris må de slet ikke bruge piger, der er under 18 år, siger Caroline Fleming.

Pas på din krop
Udover at blive bevidst om dit ansigt og dine bevægelser, råder "Danmarks næste topmodel"-værtinden også til at tænke på din sundhed.

- Begynd at gå op i ernæring og motion, så du får den krop, der ligger dig naturligt og er i balance, fortæller Caroline Fleming og understreger, at det ikke handler om at være megatynd:

- Der er mange, der bliver påvirket af tynde modeller i magasinerne, og det er fuldstændigt uacceptabelt, at de skal gøre sig sådan nogle tanker og stræbe efter sådan en skikkelse. Der er altid piger, der vil brænde igennem, og det har noget at gøre med selvtillid. Lær dig selv at kende, dyrk motion og spis god mad.

Læs også: Sådan får du job i modebranchen

Er du for lav?
Der er ingen grund til at give op, hvis du ikke mener, du har den rigtige højde til at blive model. Der er nemlig stadig muligheder.

- Kate Moss er heller ikke høj. Men så skal du kunne noget med dit ansigt, der er så kraftfuldt, at man glemmer det med højden. Der er også mange penge i beauty-ansigter, siger Caroline Fleming.

- Selvfølgelig skal man arbejde ekstra på mange punkter: Man skal lære at se lang ud ved for eksempel at lægge benene, så de ligner, at de er halvanden meter lange. Træn foran et spejl og bliv bevidst om, hvad din krop kan.

I videoen herunder kan du høre Caroline fortælle om de tre absolut vigtigste ting, du skal kunne for at brænde igennem som model.

Psst! Husk at følge med, når "Danmarks næste topmodel" bliver sendt i aften klokken 20 på Kanal 4!

Læs mere om

MestLæste