mode

Sådan får du job i modebranchen

Af Luise Gregersen 27. februar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Drømmer du om et job i modebranchen? Så læs vores guide til, hvordan du når dit mål!

Drømmer du, som så mange andre piger, om at arbejde med mode? Vist ser det nemt ud, når Blair Waldorf gør det i "Gossip Girl", men virkeligheden er ofte tættere på Andrea Sachs i "The Devil Wears Prada", der må hente kaffe og vasketøj, før hun endelig bliver taget seriøst i modeverdenen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tag testen: Kan du din modehistorie?

Når det er sagt, er en karriere i modebranchen både sjov, lærerig, udfordrende og ind imellem ret glamourøs. Læs videre, og få vores bedste tips til, hvordan du får et job i modeverdenen.

Start en blog
Uanset om du gerne vil være stylist, model, designer eller noget helt fjerde, er modemagasiner et rigtig godt sted at starte, hvis du gerne vil lære at arbejde med mode. For at få et job på et modemagasin, skal du dog være dygtig til at skrive, og det kræver øvelse! En personlig blog er en rigtig god øvelse i at skrive. Det betyder ikke så meget, om der rent faktisk er nogen, der læser din blog. Det vigtigste er, at du lærer at skrive kreativt om mode.

Læs også: 5 gode råd til dit første job

Læs magasiner
Hvis du gerne vil arbejde i modebranchen, så er modemagasiner din nye bibel! Uanset hvilken del af modebranchen du gerne vil arbejde i, finder du i magasinerne masser af artikler om folk, der laver præcis det, du drømmer om. Tit fortæller de om, hvordan de startede i branchen, så hold godt øje med, hvilke uddannelser de har taget.

Søg en praktikplads
Mange modemagasiner, tøjmærker og PR-bureauer søger hvert halve år praktikanter og modeassistenter. En praktikplads i er den perfekte vej ind i modebranchen, men desværre er det de færreste, der giver løn under praktikken. Til gengæld er en praktikplads en uundværlig investering i din fremtid, så hvis du har mulighed for at arbejde "gratis" i et halvt år, kan det varmt anbefales! De fleste praktiksteder forventer dog, at du er fyldt 18 år.

Læs også: Bliv inspireret til et fritidsjob

Skriv en vildt god ansøgning
Hvis du slet ikke kan vente med at prøve kræfter med modeindustrien, kan du prøve at søge om at komme i praktik i en uge eller bare en enkelt dag. Både modemagasiner og tøjmærker får hver uge masser af henvendelser fra piger, der gerne vil i praktik, så hvis du vil skille dig ud fra mængden, skal du skrive en rigtig god ansøgning, der viser, at du virkelig brænder for mode. Hvis du søger om at komme i praktik på et magasin, kan du for eksempel sende en artikel, du har skrevet med din ansøgning, så dem, der læser din ansøgning, kan se, at du kan skrive.