Kendte

Mads Laudrup: Du skal tro på dine drømme

Af Sarah-Sofie Boussnina 14. juli 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Tema om drømme: Vi har snakket med den søde fodboldspiller Mads Laudrup om, hvordan man når sine drømme.

Mads Laudrup er 22 år og professionel fodboldspiller i klubben HB Køge. Som søn af den danske fodboldspiller Michael Laudrup, kommer fodboldtalentet ikke fra fremmede. Mads Laudrup har siden han var helt lille drømt om en professionel fodboldkarriere. Nu har han nået målet, og vi har snakket med ham om, hvordan man når sine drømme.

Hvor gammel var du, da du vidste, du ville være fodboldspiller?
- Fodbold har altid ligget i min familie. De fleste, hvis ikke alle, mændene i min familie har spillet på det danske landshold. Så fodbold blev naturligt en interesse for mig. Vi havde en fodboldbane i haven. Det brugte jeg rigtig meget tid sammen med min lillebror og mine venner. Det var det, der gjorde mig glad. Jeg er aldrig blevet presset til at spille fodbold, det har altid været noget, jeg selv ville.

Hvornår gik det op for dig, at drømmen kunne blive en realitet?
- Jo ældre jeg blev, desto sjovere synes jeg, det var at være den bedste. Da jeg fik min første professionelle kontrakt, fandt jeg ud af, at det måske kunne blive en levevej for mig. Der var jeg omkring 16 år.

Læs også: Cille mødte Justin Bieber!

Hvad gjorde du for at blive den bedste?
- Jeg blev ved med at synes, det var sjovt. I stedet for at synes træning var kedeligt, så glædede jeg mig altid til at komme ned til træning og til at blive bedre. Jeg tror, det er glæden, der driver værket!

Nu er du fodboldspiller og lever af det, men er det, som du forventede det ville være?
- Ja, jeg står op hver morgen og glæder mig til at komme ud og spille fodbold. Det er noget, jeg hygger mig med, og som jeg har det sjovt med.

Beskriv en typisk træningsdag
- Vi har omkring seks træningsdage om ugen og en kamp. Mandag, tirsdag, onsdag og lørdag træner vi en gang om dagen, onsdag to gange om dagen og søndag er der kamp. På en normal dag med træning står jeg op klokken 08:30 og spiser morgenmad og ser nogle venner. Omkring klokken 12 tager jeg af sted til træning, hvorefter jeg træner fra klokken 14-16, og så kører jeg tilbage til København. Når sæsonen starter, er det også vigtigt for mig at spise sundt. Et klart råd til dem, som vil noget med sport, er at tænke over hvad du spiser. Jeg har haft nogle muskelskader, som skyldtes, at jeg ikke levede, som jeg skulle. Det var, da jeg flyttede hjemmefra. Jeg skulle lige lære, hvordan det hans sammen med kost, og at maden ikke bare står på bordet klokken 19. Det har jeg lært nu.

Nu er du fodboldspiller og laver det du elsker, men har du fået nye mål?
- Jeg har det mål, at jeg altid vil være den bedste. En af mine drømme er, at komme ud og spille i et andet land, men det skal være på det rigtige tidspunkt. Det skal ikke bare være for at gøre det. Jeg har da en drøm om at komme til en udenlandsk klub og være med til at spille om det helt store. Det tror jeg mange fodboldspillere drømmer om.

Læs også: Store drømme om livet

Hvis du ikke var blevet fodboldspiller, hvad var du så blevet?
- Jeg ville helt sikkert lave noget med sport. Sport og økonomi blandet sammen. Jeg er ret god til tal og interesserer mig ret meget for økonomi og regnskaber, alt sådan noget, som de fleste synes, er nørdet og kedeligt. Sport og økonomi kunne godt blive et fremtidigt job. Måske sportschef i en klub, det tror jeg kunne være spændende. Da jeg var lille, sagde jeg altid, at jeg ville være statsminister, men det var mest, så jeg kunne bestemme over mine forældre, den holder vist ikke længere, griner den søde Mads Laudrup.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.