Lili Reinhart gør op med stereotyper om biseksuelle kvinder
Kendte

Lili Reinhart: "Nej tak til stereotyper om biseksuelle kvinder"

Af Josephine Sjelhøj 19. marts 2021
’Riverdale’-stjernen Lili Reinhart er stolt af at være biseksuel. I en række tweets gør hun op med den diskrimination, biseksuelle kvinder ofte er udsat for.

Lili Reinhart er træt af den diskrimination, biseksuelle kvinder bliver udsat for.

Tidligere på ugen delte Lili et opslag fra fotograf, aktivist og makeupartist Matt Bernstein, som skrev, at årsagen til, at romantiske og seksuelle forhold mellem kvinder ofte opfattes som en fase, er, fordi samfundet kæmper med at forstå kærlighed og sex, når mænd ikke er involveret.

Riverdale-stjernen kunne ikke være mere enig i Matts betragtninger.

- Det er alt for almindeligt, at mænd mobber deres bi- og panseksuelle kærester. De kan sagtens acceptere, at kvinder er sammen med andre mænd, men de kan ikke respektere kvinder, som vil være sammen med andre kvinder, skriver hun i et tweet.

Se hendes tweets her:

Lili har tidligere fortalt, hvordan bi- og panseksuelle kvinder ofte bliver udskammet, og hvordan der bliver sat spørgsmålstegn ved gyldigheden af deres seksualitet. Det var blandt andet også en af grundende til, at hun ventede længe med at dele sin seksualitet med sine fans.

- Jeg følte, at fordi jeg kun havde været i heteronormative forhold, ville det være let for alle, især medierne, at gøre mig ondt ved at beskylde mig for at fake det for at få opmærksomhed, fortalte Lili i 2020.  

Efter Lilis tweets har hun modtaget et hav af svar fra andre biseksuelle kvinder, som fortæller, at de har været ude for den samme oplevelse.

LÆS OGSÅ: Lili Reinhart deler sårbart billede af sin akne

En bruger skriver, at hun tit får at vide, at hun bare er ”bange for at springe ud af skabet”, og at ”hun helt sikkert vil være sin partner utro.” En anden skriver, at hun tit bliver udspurgt om, hvorvidt hun er sikker på sin seksualitet, fordi hun aldrig har været i et forhold før.

Lilis oplevelser og hendes fans’ erfaringer viser, at der stadig er meget at kæmpe for, når det kommer til behandlingen af kvinder og LGBTQ+-personer. Husk, at ens biseksualitet er 100% valid uanset, hvem man har datet eller hvor mange, man har været sammen med.

LÆS OGSÅ: 11 stjerner, der er åbne om deres angst

Læs mere om

MegetMere