Kim Kardashian hjælper kvindelige, afghanske fodboldspillere
Kendte

Kim Kardashian hjælper 30 unge kvinder på flugt - bliv klogere her

Af Redaktionen 22. november 2021
Foto: @kimkardashian
Den 41-årige reality-stjerne og forretningskvinde, Kim Kardashian, har bevist, at magten, der følger med kendisstatus, kan bruges til noget godt. 30 kvindelige, afghanske fodboldspillere og deres familier har nemlig fået hjælp til at flygte fra Afghanistan til Storbritannien.

Den amerikanske verdensstjerne Kim Kardashian er udover 'Keeping up with the Kardashians' særligt kendt for sit arbejde med juridisk retfærdighed. I 2018 besøgte hun fx den daværende amerikanske præsident Donald Trump med det formål at frifinde den dengang 63-årige amerikanske kvinde, Alice Marie Johnson, der havde siddet i fængsel i mere end 20 år for kriminalitet i forbindelse med ulovlige stoffer. Alice endte med at blive befriet! 

Nu har Kim fået stor succes med sit brand Skims, som i skrivende stund har mere end 3,4 millioner følgere på Instagram.

Hos Skims kan du både købe shapewear, loungewear og undertøj, men nu viser det sig altså, at det succesfulde brand kan andet end blot at levere lækre items til din garderobe.

Kim Kardashian har nemlig gennem sit brand Skims betalt for, at 30 unge medlemmer af et fodboldhold og deres familier blev fløjet til Storbritannien torsdag den 18. november. 

Men hvorfor er det nødvendigt?

I foråret begyndte de vestlige lande (USA, Danmark og andre NATO-lande) at trække deres soldater ud af Afghanistan, og tilbage i august så vi, hvordan 20 års hårdt arbejde for blandt andet kvinde- og pigerettigheder, blev slået tilbage til start på et øjeblik, idet den sunnimuslimske bevægelse Taliban rykkede ind og genvandt magten i Afghanistan. 

Generelt er Taliban en pige- og kvindeundertrykkende bevægelse. De ser fx piger eller kvinder, der dyrker sport, som en politisk trodsighed mod Taliban. Derfor har mange kvindelige sportsudøvere - som har haft mulighed for det - måtte forlade Afghanistan, efter Taliban igen vendte tilbage til magten.

Den 41-årige TV-stjerne, Kim Kardashian, var selvfølgelig ikke ene om at hjælpe de unge spillere og deres familier med at flygte til Storbritannien - hun har bare liiiidt flere penge end almindelige mennesker, og penge er en ret væsentlig faktor, når mennesker skal evakueres.

34-årige Khalida Popal, som i dag bor i Danmark, var med til at starte det kvindelige afghanske fodboldlandshold i 2007. Hun har blandt andre stået i spidsen for projektet.

Khalida har desuden lavet et opslag på Twitter, hvor hun takker både Kim Kardashian og Skims for at donere penge til projektet:

Kvindelige sportsudøvere flygter fra Afghanistan

Khalida var anfører for de afghansle fodboldkvinder, men fire år efter hun startede det kvindelige afghanske fodboldlandshold, måtte hun ifølge DR flygte til Danmark, fordi hun blev overfaldet og modtog dødstrusler.

 

Det var vigtigt at handle hurtigt

Khalida Popal, som også er grundlæggeren af organisationen Girl Power, har udtalt til Associated Press, at hun var ekstremt glad og lettet over, at pigerne og kvinderne blev bragt uden for fare:

- Mange af disse kvinder forlod deres huse, da Taliban overtog magten. Deres huse blev brændt ned, og nogle af deres familiemedlemmer blev dræbt eller kidnappet af Taliban. Faren var stor, og stressniveauet var højt, og netop derfor var det vigtigt at handle hurtigt for at få dem ud af Afghanistan, siger Popal.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

På nuværende tidspunkt er alle de afghanske fodboldspillere i 10 dages corona-karantæne, men derefter skal de starte deres nye liv i Storbritannien med støtte fra den engelske fodboldklub Leeds United. Ejeren, Andrea Radrizzani, har nemlig tilbudt at støtte spillerne. 

Kim Kardashians talskvinde har bekræftet, at verdensstjernen og hendes brand Skims har sørget for, at de afghanske spillere kunne flyves i sikkerhed.

Og internettet? De hylder selvfølgelig det ellers ofte udskældte Kardashian-familiemedlem for handlingen.

MegetMere