Kendall Jenner fortæller ærligt om angst i ny serie ”Jeg kunne ikke trække vejret”
Kendte

Kendall Jenner fortæller ærligt om angst i ny serie: ”Jeg kunne ikke trække vejret”

Af Josephine Sjelhøj 6. maj 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
I en ny serie, der er lavet i samarbejde med Vogue, fortæller Kendall Jenner om sin lange kamp med angst. Læs om serien, der sætter fokus på et vigtigt emne, lige her.

Kendall Jenner fortæller endnu engang ærligt om sit liv med angst. I en ny serie, hun har lavet i samarbejde med Vogue, undersøger hun, hvordan forskellige former for angst, kan påvirke menneskers liv.

I serien, der hedder ’Open Minded: Understanding Anxiety’, taler Kendall med forskellige eksperter inden for psykologi og psykiatri, som alle arbejder med behandling af angstdiagnoser. Målet med serien er at vise, at det er helt okay at tale åbent om sit mentale helbred.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Jo flere mennesker der taler åbent om deres angst, jo mere bliver offentligheden klar over, at dette er et rigtigt problem, fortæller Dr. Curley Bonds, der er en af eksperterne i serien.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Kendall og Kylie Jenner tjekker ind på kendt reailty-hotel

I det første klip fra serien kan man høre Kendall fortælle om, hvordan angst fylder i hendes liv. Hun afslører, at selvom hun har haft angst siden hun var helt lille, så er det først inden for de seneste år, at hun har fået sat ord på den enorme uro, hun har inden i.

- Jeg havde rædsler, mens jeg sov - det føltes bogstaveligt talt som om mit hjerte var ved at hoppe ud af kroppen. Jeg kunne ikke trække vejret, siger Kendall om de panikanfald, hun begyndte at få for to år siden, som gav hende motivationen til at søge hjælp.

Se det første klip fra serien her:

LÆS OGSÅ: 3 tips til dig, som vil passe på dit mentale helbred

Modellen lægger fokus på, hvor vigtigt det er, at man har et navn for det, man oplever, så man bedre kan forstå, hvad det er, der sker inden i kroppen, når man får angstanfald. Hun håber derfor, at hendes nye serie kan hjælpe andre til at indse, at de ikke er alene om deres angst.

Ifølge det amerikanske sundhedsministerium er antallet af personer med angst tredobbelt i løbet af pandemien. Netop derfor er det så vigtigt for Vogue og Kendall at sætte fokus på forskellige former for angst, så offentligheden får en bedre forståelse af det.

Det første af i alt fire afsnit af ’Open Minded: Understanding Anxiety’ får premiere torsdag d. 6. maj, og herefter bliver der udgivet et afsnit om ugen.

Har du, ligesom Kendall, også svært ved at finde ro, fordi du går rundt med en masse følelser, du har svært ved at sætte ord på? Dit mentale helbred er mindst lige så vigtigt som dit fysiske ve og vel, og derfor er der slet ingen skam i at søge hjælp. Husk, at du altid kan række ud til andre, hvad end det er til en veninde, et familiemedlem eller din læge. Du kan få råd til, hvordan du søger hjælp til dit mentale helbred her.

MestLæste