Albert Rosin Harson
Kendte

Albert Rosin Harson om kærlighed, intime sexscener og et farvel til "Tinka"

af Bonna Haagen Pedersen 7. marts 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Martin Høien
Vi Unge har mødt skuespilleren Albert Rosin Harson, der blandt andet spiller med i ungdomsfilmen “Jomfruer fra rummet,” til en snak om skuespil, ungdomsliv og kærlighed. Bliv klogere på den unge stjerne lige her.

Der er en verden til forskel mellem de populære Tinka-julekalendere og den nye danske ungdomskomedie “Jomfruer fra rummet”.

I Tinka-julekalenderne blev Albert Rosin Harson folkekendt i rollen som Lasse. Sideløbende og efterfølgende har han medvirket i andre serier, film og kortfilm.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nu har den unge skuespiller sat et endeligt punktum for sin medvirken i Tinka-universet og har senest kastet sig over både en hel ny genre og karakter i ungdomskomedien “Jomfruer fra rummet”.

Her spiller Albert rollen som gymnasiedrengen Gustav, der ligesom vennen Buller brændende ønsker at have sin seksuelle debut inden skoleåret oprinder.

Samtidig har væsner fra en anden planet ladet et rumvæsen, forklædt i en attraktiv menneskekrop, dumpe ned på jorden med en mission om at forplante sig med menneskene.

Gustav ved dog ikke, at han står over for et rumvæsen og kender ikke dets mission, da han vælger at forbarme sig over den fremmede.

Sammen med vennen Buller komme de tre til at udgøre en umage trio, der på forskellige måder hjælper hinanden med at navigere gymnasieliv, venskaber, sex og kærlighed.

Vi Unge har mødt den 20-årige skuespiller til en snak om det hele.

Hvad kan filmen?

– Man skal se den, hvis man gerne vil have nogle gode grin og se noget, der er både vildt, skørt og sjovt. På mange måder er den meget udansk, og det er først og fremmest det, jeg synes, filmen skal kunne. Samtidig berører den også tematikker som venskaber, sex og kærlighed, og der tror jeg, den kan vise, at man ikke er alene, hvis man synes, de ting kan være udfordrende.

Hvordan har du selv kunnet relatere til de tematikker filmen beskæftiger sig med?

– Jeg stoppede i gymnasiet efter grundforløbet og har ikke haft den oplevelse, det er at gå der. Men jeg har jo også været ung og oplevet, at folk i mine vennegrupper har haft meget forskellige tilgange til kærlighed og sex. Nogle var meget optagede af det og ville gerne i byen og score, mens andre gemte det til kærlighedsrelationer. Den forskellighed relaterer jeg til.

Hvorfor valgte du gymnasiet fra?

– Jeg optog tre tv-serier samtidig med, at jeg gik i gymnasiet – så jeg forsøgte at være der, så meget jeg kunne, men følte mig ikke helt til stede, når jeg endelig var der. Jeg kunne mærke, at mit drive lå et andet sted, så jeg droppede ud. Det gjorde, at jeg for eksempel kunne have tid til at optage “Tinka”, være med i “Vild Med Dans” og lave andet skuespil, hvilket jeg er virkelig glad for, at jeg gjorde.

Jeg er virkelig glad for min kæreste (red. Jenna Bagge) og de venskaber, jeg har, så jeg føler ikke, at jeg på den måde er gået glip af noget.

Hvad har det betydet for ting som venskaber og kærlighed i dit ungdomsliv?

– Jeg lavede Vild Med Dans som 18-årig i stedet for at gå i gymnasiet, hvilket netop betød at jeg mødte nogle andre mennesker. Nu har jeg en vennegruppe, hvor mange af dem er ældre og jeg har en kæreste, som er ældre, end jeg selv er. Havde jeg gået i gymnasiet, havde jeg nok mødt nogle andre mennesker.

Har du på noget tidspunkt følt, at du gik glip af noget ved at vælge gymnasiet fra?

– Jeg er virkelig glad for min kæreste (red. Jenna Bagge) og de venskaber, jeg har, så jeg føler ikke, at jeg på den måde er gået glip af noget. Men alt det, der handler om fester, det sociale liv og lingoen i gymnasiet har været fremmed for mig, og det fandt jeg også ud af i forbindelse med optagelsen af filmen.

Dit tidlige ungdomsliv må også have været atypisk – Hvordan har det været at vokse op, samtidig med at du medvirkede i de populære “Tinka”-julekalendere?

– Jeg tror, det har været nogle lidt anderledes teenageår, end andre har haft. Jeg var 14 år, da jeg startede med Tinka og væk fra folkeskolen i flere måneder ad gangen, mens der var optagelser. Det elskede jeg, at få lov til. Det har klædt mig på til nogle andre ting i livet, kan jeg mærke i dag, og det er jeg rigtig glad for. På en måde har jeg fulgtes ad med julekalenderen og er blevet ældre, og det har været en vild oplevelse. Det bliver sjovt at kunne se tilbage på, og at kunne vise mine fremtidige børn, hvordan jeg så ud, da jeg var 14 år.

Jeg har helt sikkert lært noget andet ved at møde op på arbejde, gå op ad mennesker der var ældre, holde møder og lønforhandlinger som 18-årig. Det har givet mig noget selvstændighed.

Hvilken læring har du fået med, der adskiller sig fra dine venner, der har gået den mere traditionelle vej?

– Nogle gange har jeg tænkt, at jeg har stået i den situation, hvor nogle af mine venner stod, da de blev færdige med gymnasiet – hvor man skal tage stilling til, hvad man vil, og selv skal styre sit liv. Jeg har helt sikkert lært noget andet ved at møde op på arbejde, gå op ad mennesker der var ældre, holde møder og lønforhandlinger som 18-årig. Det har givet mig noget selvstændighed.

Hvad har været det mest udfordrende ved at medvirke i “Jomfruer fra rummet”?

– Jeg har lavet meget julekalender, som jeg elskede at lave, men som også var meget pænt og straight. Så det at skulle spille komik, som er en anden genre, og spille mere stort, akavet og pinligt, har været udfordrende. Nogle gange følte jeg, at jeg overspillede, men det var også intentionen.

I filmen er der en række intime sexscener – hvordan var de at optage?

– Der var en intimkoordinator med på optagelserne, som blandt andet koreograferer for at få scenerne til at se ud af meget og se ægte ud, selv om de ikke er det. Men det er også deres job at sikre, at skuespillernes grænser ikke bliver overskredet, og det skabte tryghed. Jeg synes ikke, intimscener er noget, man lige vænner sig til, men det føles meget uægte og det er i virkeligheden også meget usexet at optage. Jeg har en professionel tilgang til det – det er ikke Albert, men min karakter jeg er i.

Hvilke overvejelser har du gjort dig i forhold til at sige farvel til "Tinka"-universet og de næste skridt i din karriere som skuespiller?

– Det har været ret sørgmodigt for mig at skulle sige farvel til “Tinka”, fordi det har fyldt så meget, og fordi jeg har været virkelig glad for at have været med. Samtidig synes jeg også, at det var vigtigt at stoppe, mens legen var god. Efterfølgende kunne jeg mærke, at jeg gerne ville lave noget, der tog mig helt ud af det univers, og forhåbentlig vise, at jeg er en skuespiller, der kan spille en masse forskellige roller og genrer – og at jeg også gerne vil det. Det synes jeg, at “Jomfruer fra rummet” har været helt perfekt til, for det er alt andet end julekalender. Jeg er vildt nysgerrig på at afprøve alt lige fra comedy og drama til krimi, gys eller action.

Et tema i filmen er også kærlighed og den første forelskelse og Alberts karakter Gustav er forelsket i Zelma Feldman Lewerissas karakter, Barbara – har du kunnet relatere til den måde de temaer portrætteres i filmen?

– Nej, Ikke ud over det at være forelsket. Gustav sidder i startscenen og er helt forgabt i Barbara og har nogle lidt klamme og grimme blikke på hende, vil jeg måske kalde det. Han har en vild fascination af hende, og det er meget overdrevet. Det ved jeg ikke om jeg har oplevet lige så vildt. Jeg kan ikke se andre ligheder, end at det er en forelskelse.

Hvordan går det med din egen kærlighed?

– Vi har det virkelig dejligt og er meget glade.

På en måde har min kæreste og jeg ikke været mega oplagte, men jeg er vildt glad for, at jeg bare mærkede efter og gik med det.

Albert flyttede sidste år sammen med sin kæreste Jenna Bagge. Hvordan har det været at flytte hjemmefra og samtidig flytte sammen?

– Det har selvfølgelig været en omvæltning. Der har været alle mulige ting, som jeg har skullet vænne mig til. Men det har været fedt og sjovt at prøve.

Hvad er dit bedste råd, når det kommer til den første forelskelse og kærlighed?

– Hvis du mærker noget for nogen, så stå ved det og gå med det – så skal det nok blive godt. På en måde har min kæreste og jeg ikke været mega oplagte, men jeg er vildt glad for, at jeg bare mærkede efter og gik med det. Så stå ved dine følelser.

"Jomfruer fra rummet" havde premiere 9. februar og kan fortsat ses i nogle biografer.

MestLæste