Storm Ried
Kultur

Hun kaldes det næste store skuespiltalent i sin generation: Her er alt, du skal vide om Storm Reid

af Christoffer Mygind Juul 3. marts 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Sthanlee B. Mirador/SIPA/Ritzau Scanpix
Det var med overbevisende levering, at Storm Reid i syvende afsnit af dommedagsserien 'The Last of Us' stod for endnu en tårefremkaldende fortælling. Men hvem er skuespiltalentet, der lige nu får massiv ros for sin rolle i den populære serie?

Var du også en af dem, der så med, da syvende afsnit af HBO’s massive hit ‘The Last of Us’ rammede streamingtjenesten og fik pulsen til at stige i en kombination af anspændthed og hjertesorg?

Så er du ikke den eneste.

Mens vi fik baghistorien om hovedrollen Ellie, der spilles fænomenalt af britiske skuespiller Bella Ramsey, som du før har set som den standhaftige Lyanna Mormont i ‘Game of Thrones’, så blev vi også introduceret til hendes bedste ven, Riley Abel. Hun bliver spillet af Storm Reid, der lige så overbevisende gav os et af de mest hjerteskærende afsnit til dato.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Måske er du ikke stødt på Storm Reid før, måske har du allerede set hende på HBO. Særligt hvis du også var helt opslugt af den populære serie ‘Euphoria’.

For den 19-årige amerikaner, der er født og opvokset i byen Atlanta på USA’s østkyst, er mest kendt for sin rolle i den anmelderroste serie, hvor hun spiller Rues lillesøster Gia Bennett.

Bella Ramsey, Storm Reid
Storm Reid og Bella Ramsay i 'The Last of Us'.
Foto: HBO

Selv om det er skuespillere som Zendaya, Hunter Schafer og Sydney Sweeney, der er løbet mest med opmærksomheden for deres præstationer i ungdomsserien, så er rampelyset også blevet rettet med Storm Reid, hvilket har fået flere til at kåre hende som et af de næste store skuespiltalenter i sin generation.

Storm Redi fik sin debut på det store lærred i den Oscar-vindende film ‘12 Years a Slave’ i 2013, og fik for alvor sit gennembrud i Disneys fantasyfilm ‘A Wrinkle in Time’ fra 2018 som hovedrollen Meg, hvor hun spiller overfor Oprah Winfrey.

På trods af lunkne anmeldelser af filmen, sikrede det alligevel Reid nomineringer ved både Teen Choice Awards og NAACP Awards, der står for National Association of the Advancement of Colored People.

Kort tid efter landede hun rollen som Gia i ‘Euphoria’, og det er for alvor i den serien, at hun har segmenteret sig som en skuespiller, man skal holde øje med. For hendes flair for autentiske portrætteringer af et rigt følelsesliv skal man se sig længe om efter.

Storm Ried
Storm Reid som Gia i 'Euphoria'.
Foto: HBO

Samtidig gør Reid sig også bemærket for sin varme personlighed i virkeligheden, hvor hun altid fremstår årvågen og skarp i forhold til sin generations mærkesager som blandt andet repræsentation.

Det var tydeligt i et interview med mediet Variety, hvor hun blev stillet overfor den kritik, som ‘The Last of Us’ har fået af nogle for sine nu to afsnit med queer-historier. Til det svarede hun: “Der er så mange andre ting at bekymre sig om i verden. Det er for mig absurd at bekymre sig om, hvem folk elsker. Jeg vil aldrig forstå det.”

Også på den røde løber imponerer Storm Reid, der privat danner par med fodboldspilleren Shedeur Sanders. Gang på gang viser hun på bedste vis et meget personligt take på rød løber-stil, hvor særligt italienske Prada er en favorit.

Storm Ried
Reid til premieren på 'The Last of Us' iført Prada.
Foto: Sthanlee B. Mirador/SIPA/Ritzau Scanpix

Det er ikke bare tøjet i sig selv, der altid høster roser. Også Reids styling vidner om skuespillerens sans for hår og makeup, da hun ofte viser sig med smukke fletninger og detaljerige frisurer, der får følgeskab af makeup, der altid lever op til nogle af de største beauty-tendenser, når det kommer til både farvepaletter og detaljer.

Der er ingen tvivl om, at Storm Reid kun akkurat har taget hul på det, der meget vel kunne ligne en succesfuld karriere. Mens du venter på, at hun igen dukker op på skærmen, kan du se nogle af hendes bedste looks på den røde løber herunder.

Storm Ried
Til premieren på filmen 'Creed III' i jakkesæt fra Prada.
Foto: Robyn Beck/AFP/Ritzau Scanpix
Storm Ried
Her til premieren på 'The Suicide Squad' i 2021 også i kjole fra Prada og meterlang fletning.
Foto: Robyn Beck/AFP/Ritzau Scanpix

Artiklen blev første gang bragt på Elle.dk. Dette er en redigeret version.

MestLæste