Skønhed

Makeup-guide: Sådan skaber du de ikoniske looks fra Euphoria

Julie Kraase Brandt og Ema Seferovic 18. januar 2022
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
HBO Max
Glitter, glimmer og masser af farver. Det er hvad, der kendetegner de vilde makeup-looks fra hit-serien Euphoria. Drømmer du også om at genskabe de ikoniske looks fra serien? Så læs med her, hvor Vi Unge er teamet op med makeupartist Marie Thomsen, som viser dig hvordan.

Hvordan lægger man makeuppen fra Euphoria, så det bliver cool og ikke karneval? Vi har allieret os med makeupartist Marie Thomsen, der har arbejdet i mode- og makeupbranchen i mere end 15 år, og som elsker Euphoria. Her giver hun dig sine bedste tips til, hvordan du kommer godt fra start med makeup inspireret af den populære HBO-serie.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Der er tre vigtige elementer i et vaskeægte Euphoria-look. Marie Thomsen guider dig igennem dem lige her.

Farvet Eyeliner
Hvordan lægger man nemmeste en farverig liner, og hvordan undgår man, det bliver ren farvelade?

- Som sådan er der ingen regler. Det gælder om at lege med farver og prøve sig frem. Men hvis jeg skulle opstille bare én regel, så er det, at man skal gøre sit bedste for at arbejde med symmetri på en måde, hvor makeuppen bliver ens på begge øjne. På den måde undgår man, at det bliver tilfældigt og farvelade-agtigt.

Kat i Euphoria
Foto: Eddy Chen / HBO

Farverige øjenskygger
Er der nogle farver man ikke kan blande? Kan man gå all in på både glimmer og farver samtidig?

- At bruge flere farvet øjenskygge er sjovt, men det kan også hurtigt blive lidt for karnevalsagtigt og mindre art (på den der cool Jules-måde), hvis man både bruger farverige øjenskygger, eyeliner og vipper. Hold dig til de farvede skygger for at udtrykket forbliver cool. Man kan dog sagtens blande farver, glitter, shimmer og matte skygger – altså forskellige overflader på øjenskyggerne. I forhold til brugen af forskellige farvekombinationer er det som med de farvede liners, man skal lege og prøve sig frem. For at øjenskyggerne holder hele natten, bruger jeg en primer på øjenlåget, før jeg lægger øjenskyggerne. Personligt er jeg glad for "Prep+prime 24hour eye base" fra MAC.

Jules fra Euphoria
Foto: Eddy Chen / HBO

Similisten omkring øjnene
Hvilke sten skal man gå efter? Hvordan får man dem til at holde bedst muligt?

- Jeg bruger altid en klar vippelim til at vedhæfte rhinsten på huden - det holder hele natten. Nogle sten har dog endda klister på i forvejen. Man kan købe stenene i hobby-butikker og ellers online. Hvis man vil starte blidt ud kan man lægge et par enkelte sten i øjenkrogen, under øjet, eller hvor man har lyst! Enkelte sten har også en kæmpe effekt, så det behøver ikke at være hele vejen rundt om øjnene for at kunne skabe et Euphoria-look.

Maddy i Euphoria
Foto: Eddy Chen / HBO
Hvis du er mere til et Maddy-look uden sten, kan du her få inspiration til, hvordan du skaber det:

Euphoriamusthaves

Let's go shopping!
Flydende Eyeliner, HM Beauty, 60 kr. pr. stk. fås også i blå, rød, lyserød.
glitter øjenskygge
Kan bruges alene eller oven på din øjenskygge for max glitter-effekt. Metallic Glitter Lume-Lite, Nyx hos matas.dk, 70 kr.
glimmer øjenskygge
Gelly Eye Glimmer, Morphe hos Hm.com, 85 kr.
vippelim
Klar Vippelim, Clear fra Duo hos Zalando.dk, 79 kr.
rhinsten
Rhinsten i flere farver, Revolution Creator kit, Makeuprevolution hos Zalando.dk, 99 kr.

MestLæste