Kendte

7 øjeblikke fra præsidentindsættelsen, som alle taler om

Af Anna Birch Jakobsen 21. januar 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Joe Biden og Kamala Harris indtog d. 20. januar titlen som USAs nye præsident og vicepræsident ved en indsættelsesceremoni, hvor alt fra Lady Gagas nationalsang, Jennifer Lopezs optræden og unge Amanda Gormans digt gjorde det til en aften, vi aldrig glemmer. Se de 7 mest uforglemmelige øjeblikke herunder.

Joe Biden og Kamala Harris aflagde begge deres ed ved indsættelsesceremonien onsdag d. 20. januar 2021, og kan nu kalde sig for USAs nye præsident og vicepræsident.

Festlighederne løb af stablen onsdag aften dansk tid og fortsatte hele natten til torsdag, hvor en masse uforglemmelige øjeblikke udspillede sig både før, under og efter ceremonien.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se de 7 øjeblikke fra ceremonien, som vi aldrig glemmer herunder.

De 7 øjeblikker fra præsidentindsættelsen, som alle taler om

1. Indsættelsen af Joe Biden og Kamala Harris

Selvom indsættelsen af en ny præsident og vicepræsident er en selvfølge og tradition fra tidernes morgen, så var indsættelsen af Joe Biden og Kamala Harris noget helt specielt, der med sikkerhed bliver skrevet ind i historiebøgerne.

Læs også: Zendaya vinder storslået pris og skriver historie

Efter fire kaotiske år med Donald Trump ved roret - et kaos, der for alvor blev visualiseret, da mange Trump-tilhængere for nylig stormede Kongressen - var indsættelsen af Biden en stor lettelse for mange.

Biden brugte sin første dag som præsident produktivt, hvor han skrev under på en masse papirer for at få stoppet nogle af Trumps - måske knap så gennemtænkte - beslutninger.

Det har internettet lavet lidt sjov ud af med memes om ting, de ville ønske, blev lavet om.

Derudover svor Kamala Harris ed som USAs første kvindelige vicepræsident nogensinde - og det var for alvor et øjeblik, der både gav kuldegysninger og glædestårer for særligt kvinder verden over.

2. Lady Gagas nationalsang

Alle ventede i spænding, da den prisvindende sangerinde og A Star Is Born-skuespiller, Lady Gaga, skulle slå indsættelsesceremonien i gang med den amerikanske nationalsang 'The Star Spangled Banner’.

Som altid var det ikke kun Lady Gagas fantastiske sangstemme, som slog os alle omkuld, for hun var selvfølgelig også velovervejet klædt på til festlighederne.

I en stor kjole med både læderhandsker, et stort rødt skørt og ikke mindst en iøjnefaldende gulddue på brystet, sang Lady Gaga stolt ceremonien i gang med sin powerfulde stemme.

Læs også: Lady Gagas vildeste outfits

Guldduen på hendes bryst bærer en olivengren og er et symbol på fred.

Men mange påpeger, at den minder utroligt meget om mocking jay-pinnen fra Hunger Games - og Hunger Games' officielle Twitter har da også efterlyst en manglende pin.

Laver Lady Gaga mon en Katniss Everdeen og fortæller os, at The Hunger Games endelig er ovre?

3. JLOs optræden

Lady Gaga var ikke den eneste amerikanske popstjerne, der gjorde sig bemærket til indsættelsesceremonien.

Den ukronede popdronning Jennifer Lopez gav en uforglemmelig optræden af de to sange 'This Land Is Your Land' og 'America the Beautiful', hvor hun sneg en spansk hilsen og en enkelt linje fra sit eget hit 'Let's Get Loud' ind.

- En nation med frihed og retfærdighed for alle, råber JLO på spansk midt i hendes performance af 'This Land Is Your Land', og stjal rampelyset med sin egen sang 'Let's Get Loud'.

Mon den spanske hilsen skal opfattes som en stikpille til Trump, der ikke længere kan se frem til en mur mellem Mexico og USA, efter Biden er trådt til?

4. 22-årige Amanda Gormans digt

Den ukendte og unge digter Amanda Gorman stjal også rampelyset, da hun fremførte sit digt 'The Hill We Climb' om sammenhold og fællesskab.

Hun er den yngste digter nogensinde til at fremføre sit digt ved en indsættelsesceremoni, og hun har hurtigt taget verden med storm.

Læs også: Cara Delevigne deler depressionsdigt

Efter hendes oplæsning gik internettet amok, og hun gik fra 90.000 følgere på Instagram til at have mere end 2 millioner på kun få timer.

Psst... Læs her, hvorfor det var Amanda, der fremførte et digt ved indsættelsesceremonien af Joe Biden og Kamala Harris.

5. Præsidenternes budskab om sammenhold

Efter ceremonien blev den efterfølgende fest dækket af det amerikanske tv-show 'Celebrating America', hvor de forhenværende præsidenter Barack Obama, George W. Bush og Bill Clinton dukkede op som en overraskelse.

Læs også: Video: Se Ariana Grande som præsident

De tre tidligere præsidenter kom for at lykkeønske Joe Biden med sin præsidentpost - og for at støtte ham i budskabet om et forenet USA.

- Der er mere, som forener os end adskiller os som amerikanere, sagde Barack Obama.

6. Masser af mode

Indsættelsesceremonien var udover at være historisk også propfyldt med gode modeøjeblikke.

Både vicepræsident Kamala Harris og den tidligere førstedame Michelle Obama bar den samme afroamerikanske designer Sergio Hudson med et klart budskab om en bedre fremtid for alle afroamerikanere.

Foto: MEGA

Joe Bidens børnebørn har også fanget internettets opmærksomhed, efter de ankom til indsættelsesceremonien i tre monokrome og stilfulde outfits, der til sammen har fået internettet til at crave trefarvetis.

7. Bernie Sanders tager afstand seriøst

Selve ceremonien var en del anderledes, end den plejer, på grund af corona. Der var både færre tilskuer og deltagere, og så foregik det hele selvfølgelig med mundbind og god afstand.

Læs også: 5 ting, du kan gøre for at mindske coronasmitten

En, der tog afstanden meget seriøst var tilsyneladende senator Bernie Sanders, der blev fanget på et billede, hvor han sidder helt alene med mundbind og hans strikkede luffer.

Billedet er gået hen og blevet internettets nye favoritmeme.

Sidst men ikke mindst var det også et uforglemmeligt øjeblik at kunne sige au revoir til Trump - og det markerede internettet selvfølgelig også med sjove memes.

Læs mere om

MestLæste