Kendte

15-årige Flora Ofelia: Fra MGP-vinder til vinder af stor skuespiller-pris

Af Camille Fallesen 8. februar 2021
De fleste kender Flora Ofelia fra dengang, hun vandt MGP i 2015 med sangen 'Du du du'. I lørdags modtog hun, som den yngste nogensinde, en pris for sin rolle som teenagepigen Holly i tv-serien 'Ulven kommer'.

Der er langt fra den lille pige, der med sin elverlignende kjole og store smil gik lige i danskernes hjerter, da hun vandt MGP i 2015, til den unge Flora Ofelia Hofmann og hendes rolle som pigen Holly i tv-serien 'Ulven kommer' fra 2020. Seks år efter hendes sejr i MGP er hun i dag også vinder af en Robert, en særlig skuespiller-pris der uddeles hvert år.

Læs også: Alt dette ved vi om Bridgerton sæson 2

'Jeg elsker at spille skuespil'

Flora Ofelia går lige nu i niende klasse på Herlufsholm Kostskole, men har faktisk ikke været på skolen det seneste år. Hun har nemlig haft travlt med at spille skuespil.

Særligt hendes præstation i tv-serien 'Ulven kommer' har imponeret Danmarks Film Akademi, der belønnede det kun 15-årige talent med prisen for 'Årets kvindelige hovedrolle i en tv-serie' under prisuddelingen i weekenden. 

- Tusind tak. Jeg kan slet ikke forstå det. Jeg havde ikke turde håbe på det, lød det fra en meget glad og rørt Flora Ofelia, som tilføjede, at hun havde enormt svært ved at acceptere, at det, Holly går igennem i tv-serien, rent faktisk er virkelighed for nogle. 

Der er dog ikke nogen tvivl om, hvad der skal ske i fremtiden, hvor prisen allerede er med til at åbne døre for det unge talent: 

- Den er rimelig god at have på sit cv, sagde Flora Ofelia om statutetten, som skal stå på hendes hylde, hvor der i forvejen ligger manuskripter fra serien. 

Flora Ofelia spiller i 'Ulven kommer' pigen Holly, der bor sammen med sin mor, lillebror og stedfar. Da Holly afleverer en stil i skolen får det alvorlige konsekvenser, og familiens hverdag bliver vendt op og ned. 

Læs også: Golden Globes 2021 - internettet raser

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Endnu en rolle i kassen

Flora Ofelia har faktisk allerede sin næste hovedrolle at tænke på. Denne gang er det en stor produktion, der henvender sig til et mere voksent publikum. Filmen hedder 'Høst' og foregår i 1800-tallet. Det bliver derfor en helt anden Flora Ofelia man får at se i denne film, hvor hun har den bærende hovedrolle. 

- Det har været en meget krævende rolle, jeg har fået på min skuldre, men det har været rigtig spændende og sjovt at arbejde med karakteren Lise, som hun hedder, fortæller hun til DR

Flora Ofelia har samtidig med optagelserne til både 'Ulven kommer' og 'Høst' været til nogle andre castings, som hun lige nu venter svar på. 

- Jeg vil virkelig gerne arbejde med skuespil. Jeg slapper sådan af i det og nyder det meget. Jeg skriver også selv en del kortfilm, som jeg måske gerne selv vil instruere på et tidspunkt, siger hun til DR

Den lille pige, der vandt MGP for 6 år siden, er altså forduftet, og står nu som en ung hovedrolleindehaver med store drømme. 

Flora Ofelia var dog ikke den eneste unge stjerne, der kunne holde en takketale til lørdagens prisuddeling. Den 22-årige Andrea Heick Gadeberg løb nemlig med prisen for ’Årets kvindelige hovedrolle – film’ for sin rolle i ’Retfærdighedens ryttere’.

- Tusind tak. Hvor er det fantastisk vildt! Tak for nomineringen sammen med de her sindssygt dygtige mennesker, sagde hun i sin takketale, da hun havde vundet prisen. 

Flora Ofelia og Andrea var altså blandt vinderne af de vigtige priser i weekenden, og mon ikke vi ser dem på det store lærred inden så længe igen. 

MegetMere