golden_globes-nomineringerne_er_offentliggjort_og_internettet_raser
Film & serier

Golden Globes 2021: Internettet raser over nomineringerne

Af Josephine Sjelhøj 4. februar 2021
De nominerede til årets Golden Globes-uddelinger er netop blevet offentliggjort, og internettet er langt fra tilfredse.

Der er mange, der kan huske #OscarsSoWhite, som protesterede mod manglen på diversitet i filmindustrien efter, at Oscar-uddelingen kun hyldede hvide skuespillere og instruktører i 2015. Nu tyder noget på, at prisuddelingsshows ikke har lyttet til kritikken.

Det er en årlig tradition, at internettet raser over de nominerede til et stort prisshow. De evige diskussioner om, hvem der er blevet snydt, og hvem der ikke fortjente en nominering, fylder meget i tiden efter offentliggørelsen af nominerede og vindere. Men dette års Golden Globes-nomineringer er alligevel meget specielle.

Efter nomineringerne, som blandt andet inkluderer den danske hitfilm ’Druk’ for Bedste Udenlandske Film, er internettet gået amok over manglen på diversitet blandt de nominerede. 

LÆS OGSÅSeriehittet 'Emily in Paris' vender tilbage med en sæson 2

Det største samtaleemne er den populære Netflix-serie ’Emily In Paris,’ som er nomineret til Bedste TV-Serie (Komedie eller Musical). Samtidig er seriens stjerne Lily Collins også nomineret til Bedste Skuespillerinde (Komedieserie).

Selvom ’Emily In Paris’ var et stort hit, er serien også blevet kritiseret for at være klichefyldt, fuld af stereotyper og ikke mindst meget 'whitewashet,' når man tænker på, at den foregår i det multikulturelle Paris. 

Psst... "Whitewashet" er et begreb, der beskriver Hollywoods vane med at caste hvide skuespillere i roller, som burde spilles af POC (people of color). Det kan også betyde, at en film eller tv-serie kun omfavner hvide mennesker, så der kommer en mangel på diversitet. 

Tonedøvt og en joke

Nomineringen af ’Emily In Paris’ kaldes derfor for tonedøvt, når man ser på, hvilke serier der ikke fik samme hyldest.

Mange peger på den banebrydende serie ’I May Destroy You,’ som har fået stor ros for sin skildring af sortes rettigheder, seksuelle overgreb og samtykke.

Det er ikke kun internettet, der raser over nomineringerne. Forfatteren bag ’Emily In Paris,’ Deborah Copaken, er også overrasket over deres hyldest. Deborah kalder ’I May Destroy You’ for et ”fuldstændigt genialt værk,” og skriver, at serien fortjener alle priserne.

LÆS OGSÅ"Winx Club" vender tilbage i kontroversiel serie: Mød skuespillerne

"’I May Destroy You’ var ikke bare min yndlingsserie i 2020. Det er den bedste serie, jeg nogensinde har set," skriver Deborah i en klumme i The Guardian.

Flere store overraskelser

Nomineringerne til ’Emily In Paris’ var ikke den eneste overraskelse blandt Golden Globe-annonceringen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Den populære TV-vært James Corden er nomineret til Bedste Skuespiller (Komediefilm) for hans rolle som den homoseksuelle Barry i filmen ’The Prom.’ Hans præstation er tidligere blevet kritiseret for at være ”en skændsel” for LGBTQ-miljøet, fordi flere mener, at han som heteroseksuel mand skildrede karakteren på en stødende måde.

Kritikken er kun blevet større af, at hans medskuespillere Meryl Streep og Nicole Kidman ikke har fået Golden Globes-nomineringer, selvom begge fik stor ros for deres roller i 'The Prom.' 

LÆS OGSÅ”Game of Thrones” vender tilbage med ny serie

Der er dog også flere nomineringer, som alle er enige om er helt fortjente. Ud over ’Druk’ er det værd at nævne musicalen ’Hamilton,’ som er nomineret til Bedste Film (Musical eller Komedie). Samtidig er Disneys ’Soul’ nomineret til Bedste Film (Animeret), mens ’The Crown’ er nomineret til Bedste TV-Serie (Drama).

Jane Fonda er også blevet udnævnt til at modtage den berømte Cecil B. DeMille-pris, som hylder personer, der har bidraget stort til underholdningsindustrien.

Golden Globes løber af stablen d. 28. februar, hvor Tina Fey og Amy Poehler endnu engang er værter. 

MegetMere