winx_club_vender_tilbage_moed_skuespillerne_der_vaekker_tegneserien_til_live_2
Film & serier

"Winx Club" vender tilbage i kontroversiel serie: Mød skuespillerne

Af Josephine Sjelhøj 2. februar 2021
Den populære Nickelodeon-tegneserie "Winx Club" bliver vækket til live i en ny kontroversiel Netflix-serie, der giver et helt nyt syn på de berømte feer. Mød skuespillerne fra serien her.

I en helt ny Netflix-serie bliver de ikoniske Winx Club-feer vækket til live.

”Fate: The Winx Saga” fortæller historien om den 16-årige Bloom, der starter på skolen Alfea for feer, fordi hun skal lære magi. Her møder hun de andre unge feer Terra, Musa, Stella og Aisha, som alle har hver deres magiske styrker.

I den originale tegneserie var de seje feer kendte som trendy og positive, men ”Fate: The Winx Saga” har en mørkere side, der henvender sig til et ældre publikum. Det betyder også, at vi ser Bloom og alle de andre tackle teenage-emner, såsom kærlighed, fester og venskaber.

LÆS OGSÅ: "Gossip Girl" vender tilbage: Mød de nye karakterer her

Den første sæson af ”Fate: The Winx Saga” har kun 6 episoder, og det betyder, at man nemt kan se hele sæsonen på en weekend. Sæson 2 er ikke blevet bekræftet endnu, men mon ikke de fortsætter historien, hvis vi kender Netflix ret.

En kontroversiel serie

Selvom den nye "Winx Club"-serie får ros for sin håndtering af teenage-problemer, så har mange kritiseret den, fordi den mangler den diversitet, som den originale tegneserie var kendt for.

"Winx Club" var en af de få serier, der formåede at repræsentere mange forskellige typer. Hvor andre serier kun havde hvide skuespillere i hovedrollerne, bestod "Winx Club" af 5 helt forskellige superseje piger.

LÆS OGSÅ: Disney+: Snart kan du se endnu flere film og serier

I den nye Netflix-version er der en stor mangel på diversitet, og det har fået fans af den originale serie til at kritisere den for ”white-washing” – altså at gøre karaktererne hvide, så de kun repræsenterer én målgruppe.

Feen Flora var i "Winx Club" inspireret af Jennifer Lopez, og var derfor latina. I ”Fate: The Winx Saga” er Flora erstattet af den nye, hvide, karakter Terra.

Karakteren Musa var originalt baseret på den kinesisk-amerikanske skuespiller Lucy Liu. I den nye serie spilles hun af Elisha Applebaum, der har svaret på kritikken af manglen på diversitet.

”Jeg er meget ked af, at castingen har skuffet mange mennesker. Jeg var ikke selv involveret i beslutningen, men jeg håber, at de kan lide den måde, jeg portrætterer Musa,” fortæller Elisha.  

Se med i galleriet nedenfor, hvor du kan møde skuespillerne fra ”Fate: The Winx Saga.”

WinxClubvendertilbageikontroversielserie:Mødskuespillerne,dervækkertegneserientillive

Abigail Cowen - Bloom 

22-årige Abigail Cowen spiller Bloom. Abigail har tidligere spillet Dorcas i "Chilling Adventures of Sabrina" og Vicky Carmichael i "Stranger Things." 

Hannah van der Westhuyse - Stella 

25-årige Hannah van der Westhuyse spiller sol-feen Stella. Hun har tidligere været med i den britiske serie "The Fugitives." 

Precious Mustapha - Aisha 

23-årige Precious Mustapha spiller Aisha. Precious er også kendt fra Netflix-serien "The Stranger." 

Eliot Salt - Terra 

27-årige Eliot Salt spiller Terra, som er helt ny i "Winx Club"-universet. 

Elisha Applebaum - Musa 

25-årige Elisha Applebaum spiller Musa. Ved siden af skuespillet er Elisha også vært for sin helt egen podcast, der hedder "Womxn Waves." 

Sadie Soverall - Beatrix 

19-årige Sadie Soverall spiller Beatrix. Sadie, der er den eneste teenager blandt castet, er kendt fra filmen "Rose Plays Julie." 

Læs mere om

MegetMere