20 komedier, du bare må se
Film & serier

Vild med komedier? Så skal du se de her film

Adele Bennett-Larsen 11. november 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Netflix
Der er ikke noget bedre end en god film, der kan få dig til at flække af grin. Vi Unge har derfor samlet 20 komedier, der kan pifte din filmaften op.

Action-packed komedier

‘Knives Out’ (2019)
I ’Knives Out’ følger vi detektiv Benoit Blanc – spillet af vores yndlings James Bond-skuespiller, Daniel Craig. Blanc skal løse gåden om mordet på forfatteren Harlan Thrombey. Udover Daniel Craig så har filmen hentet nogle af de helt store skuespillere, bl.a. Joseph Gordon-Levitt, Katherine Langford og Joni Collette. ’Knives Out’ er fuld af mystik og humor – så er du vild med at løse gåder og mysterier, så er dette en film for dig. Filmen kan ses på Netflix.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

‘Murder Mystery’ (2019)
I ‘Murder Mystery’ møder vi ægteparret Nick og Audrey Spitz – spillet af de altid sjove Adam Sandler og Jennifer Aniston. Under en ferie i Europa bliver parret hovedmistænkte i en mordundersøgelse. Filmen er en klassisk "whodunnit", og du når op til flere gange at blive i tvivl om, hvem der er morderen. Filmen kan ses på Netflix.

‘The Nice Guys’ (2016)
I ‘The Nice Guys’ følger vi LA-efterforskerne Jackson Healy og Holland March – spillet af Russell Crowe og Ryan Gosling. De to skal arbejde sammen om at finde en pige, der er forsvundet. Filmen foregår i bedste 70’er-stil med vilde fester, retrotøj og LA-vibe. Filmen kan ses på Viaplay.

‘Bad Boys’ (1995)
I Bad Boys møder vi LAPD-betjentene Marcus Burnett og Mike Lowrey – spillet af de altid sjove fyre Martin Lawrence og Will Smith. Udover at arbejde sammen side om side, er de to også bedste venner. I filmen følger vi de to venners forsøg på at løse en politisag – i bedste actionfilm-stil med eksplosioner, humor og venskab. Filmen kan ses på Netflix.

’21 Jump Street’ (2012)
I ’21 Jump Street’ følger vi betjentene Schmidt og Jenko – spillet af Jonah Hill og Channing Tatum. De to bliver sendt til en high school for at arbejde undercover i forbindelse med en sag om salg af stoffer. De to betjente falder hurtigt til i rollerne som high school-elever, hvilket bringer en masse sjove og uheldige situationer med sig. Filmen kan ses på Netflix.

Romantiske komedier

‘The Half of it’ (2020)
I ‘The Half of it’ møder vi et trekantsdrama mellem high school-eleverne Ellie Chu, Paul Munsky og Aster Flores. Kærligheden er stærk mellem de tre teenagere, og humoren er sød. Filmen kan ses på Netflix.

‘Crazy Stupid Love’ (2011)
I ‘Crazy Stupid Love’ møder vi Cal – spillet af vores yndlingschef fra The Office, Steve Carell. Cals kone har forladt ham. Efter bruddet møder han Jacob – spillet af Ryan Goslin, og han er i filmen en vaskeægte scoreekspert. Jacob giver Cal en makeover, og gør Cal til en populær fyr blandt damerne, men inderst inde vil Cal bare gerne tilbage til hans kone. Er du vild med en god happy ending-komedie, så er ’Crazy Stupid Love’ lige noget for dig. Filmen kan ses på Amazon Prime Video.

‘500 Days of Summer’
‘500 Days of Summer’ er en romantisk komedie, der skiller sig ud fra den klassiske boy-gets-girl-komedie. I filmen møder vi Tom – spillet af den altid dygtige Joseph Gordon. Tom bliver dybt forelsket i kollegaen Summer – spillet af ’New Girl’-skuespilleren, Zooey Deschanel. Summer er klar i spyttet om, at hun ikke vil være kærester med Tom, men bare ses casual – og den lille detalje glemmer Tom lykkeligt alt om, indtil Summer en dag ikke vil se Tom mere. ’500 Days of Summer’ er en sjov, sød og mere realistisk romantisk komedie, end dem vi kender med lykkelige slutninger. Filmen kan ses på Disney+.

‘She’s the Man’ (2006)
I ‘She’s the Man’ møder vi fodboldspilleren Viola Hastings – spillet af Amanda Bynes. Viola udgiver sig for at være sin bror Sebastian for at kunne spille fodbold på hans skoles fodboldhold, da hendes eget hold er blevet nedlagt. Under Violas ophold når hun både at have sammenstød med eks-kæresten og møde sin store kærlighed, Duke – spillet af altid charmerende Channing Tatum. Filmen kan ses på Netflix.

‘The Incredible Jessica James’ (2017)
I ‘The Incredible Jessica James’ møder vi Jessica fra New York – spillet af Jessica William. James elsker at skrive og har fornyeligt fået sit hjerte knust. Jessica møder dog en ny kærlighed, da hun bliver sat op med Boone – spillet af Chris O’Dowd, som til at starte med er den mest akavet date, hun længe har været på, men som med tiden gror på hende. Jessica er en moderne, oplyst og sjov kvinde, der kan få dig til at grine. Filmen kan ses på Netflix.

Fjollede komedier

‘Super Bad’ (2007)
I ‘Super Bad’ møder vi high school-vennerne Evan og Seth – spillet af de altid fjollede Michael Cera og Jonah Hill. Evan og Seth har et sidste ønske, inden de går ud af high school; nemlig at have sex for allerførste gang. Vejen mod det gyldne mål er dog ikke uden drama, akavede situationer og intriger. Filmen kan ses på Netflix.

‘White Chicks’ (2004)
I ‘White Chicks’ møder vi FBI-betjentene Marcus og Kevin Copeland – spillet af brødrene Marlon og Shawn Wayans. Betjentene arbejder undercover som kvinder for at beskytte to kendis-piger. Jobbet lyder simpelt, men det har både kærlighedsdrama, action og sjove oplevelser med sig. Filmen kan ses på Netflix.

‘The 40-Year-Old Virgin’ (2005)
‘The 40-year-Old Virgin’ er en klassiker indenfor fjollede komedier, hvor vi møder Andy – spillet af Steve Carell. Andy har, som filmens titel afslører, endnu ikke haft sin sesksuelle debut. Filmen byder både på fjollede situationer med Andy og hans venner og på sød kærlighed mellem Andy og hans crush, Trish. Filmen kan ses på Netflix.

‘Wedding Crashers’ (2005)
Du har aldrig mødt nogen, som elsker bryllupper så meget som venneparret John Beckwith og Jeremy Grey – spillet af Vince Vaugh og Owen Wilson. Duoens hobby er at crashe bryllupper med det ene formål at score kvinder. Deres hobby får dog en brat slutning, da de to fyre forelsker sig i to kvinder, de har løjet overfor. ’Wedding Crashers’ er en sjov, romantisk og hyggelig film. Filmen kan ses på Viaplay.

‘Borat’ (2005)
I ’Borat’ møder vi TV-reporteren, Borat fra Kazakhstan, der sendes til USA for at lave en dokumentarfilm om USA. I USA forelsker Borat sig i Baywatch-skuespilleren, Pamela Anderson, som han rejser landet tyndt for at fri til. ’Borat’ er nr. 1 på listen over fjollede film – og enten elsker du den, eller også hader du den. Filmen kan ses på Blockbuster.

Rørende komedier

’The Intouchables’ (2011)
I ‘The Intouchables’ (på dansk ‘De urørlige’) følger vi Driss – spillet af ’Lupin ’-skuespilleren, Omar Sy. Driss ansættes til at hjælpe Philippe, som er lam i benene. I filmen følger vi deres forhold til hinanden, hvor Driss’ relation til Philippe går fra hjælper til ven. ’The Intouchables’ er en rørende, sjov og sød film. Filmen kan ses på Viaplay og Netflix.

’50/50’ (2011)
I ‘50/50’ møder vi Adam – spillet af Joseph Gordon-Levitt. Adam får i en alder af 27 konstateret kræft. Hans kæreste indvilliger i at hjælpe ham igennem forløbet, men ender med at være Adam utro, hvilket Adams bedste ven Kyle – spillet af altid fjollede Seth Rogan – afslører hende i. Adam går til terapi som en del af hans sygdomsforløb, hvor han møder den unge terapeut Katherine – spillet af Anne Kendrick. Adam ender med at opbygge et tæt bånd med Katherine. ’50/50’ er en rørende, sød og sjov film med sort humor. Filmen kan ses på TV2 Play.

’Other People’ (2016)
’Other People’ er en sjov og fin film, hvor vi møder David – spillet af dygtige Jesse Plemons. David er en homoseksuel, aspirerende forfatter, som for nylig har brudt op med sin kæreste. David flytter hjem til sin mor, da hun er dødelig syg af kræft. I filmen ser vi, hvor David både værner om sin familie samtidig med, at han prøver at bearbejde sin egen livssituation. ’Other People’ er for dig, som ønsker at se en sjov, rolig og rørende film. Filmen kan ses på Netflix.

’The Meyerowitz Stories’ (2017)
I ‘The Meyerowitz Stories’ møder vi familien Meyerowitz, der bare ikke kan få tingene til at fungere med hinanden – særligt da faren i familien, Harold – spillet af Dustin Hoffman - ikke er verdens bedste far. ’The Meyerowitz Stories’ er en sjov og rørende film. Filmen kan ses på Netflix.

‘Dumplin’ (2018)
I ’Dumplin’ møder vi teenageren Willowdean fra Texas – spillet af Danielle Macdonald. Willowdean som er datter af den tidligere beauty-dronning, Rosie – spillet af Jennifer Aniston. Willowdean er ikke interesseret i skønhedskonkurrencer, men vælger i protest at stille op til den lokale konkurrence, da hendes kropsform og udseende skiller sig ud fra den typiske deltager. Dumplin’ er en hjertevarm og sjov film, der hylder kvinders forskelligheder og skønheden i dette. Filmen kan ses på Youtube og Blockbuster.

Læs mere om

MestLæste