Film & serier

Se listen: Verdens mest uhyggelige gyserfilm

Af Anna Birch Jakobsen 2. november 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Et lille gyser-kick kan tilføje spænding til en kedelig hverdag. Men hvilke gyserfilm er i virkeligheden de mest skræmmende? Se her hvilke film, der for alvor kan give dig svedige håndflader, når Vi Unge afslører listen over de uhyggeligste gyserfilm nogensinde.

En gang imellem kan man godt have brug for lidt spænding i hverdagen, der nogle gange kan blive liiiige lovlig kedelig. Men man behøver hverken at besøge uhyggelige, forladte bygninger, gå tur i en mørk skov eller kaste sig ud i ekstremsport for at få det et lille spændings-kick i livet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du kan nemlig sagtens opnå masser af spænding hjemme på sofaen med en god gyserfilm. Men hvilke gyserfilm er i virkeligheden de uhyggeligste, der findes?

Eksperter fra GigaCalculator har fundet ud af, hvilke af de ti bedste gyser-klassikere, der i virkeligheden er de mest skræmmende. Det har de gjort ved at måle 150 personers puls, mens de har set de ti uhyggelige film - og på den måde kunne de se hvilke film, der gjorde dem rigtig bange.

Resultaterne viser, at den mest uhyggelige gyser er filmen 'Hereditary', der handler om en familie, som bliver hjemsøgt af en mystisk skikkelse, efter deres hemmelighedsfulde bedstemor er gået bort. Filmen fik seernes puls op på 115 slag pr. minut i gennemsnit - og en normal hvilepuls ligger altså kun mellem 60 og 100 slag pr. minut, så det har i den grad været en uhyggelig film.

Læs også: 5 Halloween-film, du skal se

På en tæt anden plads kommer den første af de otte 'Saw'-film, som er fyldt med forfærdelig tortur. Den fik pulsen op på gennemsnitligt 113 slag pr. minut og sørgede for, at de var bange, selv efter at filmen var slut.

Derefter kommer den psykologiske gyser 'The Babadook', som handler om en enlig mor, der læser godnathistorie for sin søn og tvinges til at se både sin egen og sin søns frygt i øjnene. Her havde seerne i gennemsnit en puls på 110 slag i minuttet - også en virkelig skræmmende film.

Læs også: Se de 5 hjemsøgte steder, som er de mest instagrammede i verden

Længere nede på listen ligger klovnefilmen 'IT' og gyser-klassikeren fra 1973 'The Exorcist', som virkelig også kan give svedige håndflader.

Hvis hverdagen er lidt for grå og kedelig (og du tør), kan du altså sætte en af verdens mest uhyggelige film på, og få et lille gyser-kick. Men helst med din bedsteveninde i hånden og nogle tæpper, som i kan gemme jer under, for det bliver med garanti virkelig uhyggeligt.

MestLæste