Film & serier

Kalder alle "Friends"-fans! Her er 30 sjove facts, du bare MÅ vide

Af Anna Birch Jakobsen 24. august 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
De seks venner fra "Friends" er blevet vores allesammens bedste venner, og selvom vi har set serien både forfra og bagfra mindst 3 gange, bliver vi ved med at grine af Joeys dumheder, Chandlers friske bemærkninger og Ross' akavede øjeblikke... Kan du heller ikke få nok? Se de 30 "Friends"-facts som alle superfans bør vide.

Man kan ikke andet end at blive i godt humør, når man hører intro-sangen; "I'll Be There for You". Vi ved nemlig alle, hvad det betyder... (og hvis ikke - så skal du skynde dig ind på Netflix og gå i gang med at se "Friends"!)

Vores allesammens yndlingsserie, "Friends", er en gammel klassiker, der aldrig går af mode. 

Læs også: Se Jennifer Aniston overraske dedikerede Friends-fans på settet

Det er en serie med masser af grineren scener og citater - og langt de fleste ved præcis hvad du snakker om, når du udbryder "Pivot!" eller afprøver den klassiske "How you doin'?".

Men vidste du, at Ross angiveligvis er 29 år gammel i hele 3 år af serien? Eller at nummeret på Monicas lejlighed pludselig ændrer sig?

Nej? Så skynd dig at læse de her 30 sjove facts om "Friends", som alle store "Friends"-fans bør vide. 

Læs også: Cole Sprouse: Derfor forsvandt min Karakter fra "Friends"

Programmet skulle slet ikke have heddet "Friends"
Oprindeligt var det navnene "Insomnia Café", "Friends Like Us" og "Six of One", der var på tegnebrættet under tilblivelsen af vores allesammens yndlings tv-serie. Nu er det svært at forestille sig, at serien skulle hedde noget som helst andet end "Friends".

 

Ordet friend bliver sagt minimum en gang i hvert afsnit
Af den grund alene kan vi vist godt blive enige om, at det var den rigtige beslutning at kalde serien "Friends". 

 

Det var meningen, at "Friends" kun skulle have haft fire friends
Phoebe og Chandler skulle kun have været nogle understøttende og mindre roller i serien. Hvad ville "Friends" være uden Smelly Cat? Could it BE more boring?

 

Phoebe taler nogle gange flydende fransk og andre gange ikke
Kan I huske, at Phoebe prøver at lære Joey at snakke fransk? Igennem serien nævner Phoebe et par gange, at hun taler flydende fransk. Alligevel forstår hun ikke det simple ord 'sous' i "The One with Rachels Date", som ellers er et meget almindeligt fransk ord for fransktalende, som betyder; under.

 

Monica og Joey skulle have været et par
Men da Monica og Chandler fandt sammen for første gang, var publikums reaktion så overvældende, at showet hurtig tog en anden drejning.

 

Carol var gravid unaturligt længe
I pilotepisoden taler vennerne om, at Carol er sprunget ud som homoseksuel og gået fra Ross, som om det er noget helt nyt. Alligevel ser vi i et flashback i sæson 3, som foregår et helt år før pilotepisoden skulle finde sted, at Carol fortæller Ross, at hun er homoseksuel - og da Ben først bliver født i slutningen af sæson 1, har Carol enten været gravid i nærheden af 2 år, eller også skulle Carol og Ross have haft sex mere end et år efter, hun sprang ud som homoseksuel?

 

Gunther var barista i virkeligheden
James Michael Tyler var i virkeligheden barista på en kaffebar i Hollywood, som hed The Bourgeois Pig.

 

Den store hvide hundestatue var faktisk Jennifer Anistons egen
Hun fik den i gave af en ven på den første dag af optagelser til "Friends". 

 

Phoebe skulle have været goth
Skuespillerinden Janeane Garofalo afslog rollen som Phoebe, fordi hun ikke mente, hun kunne bære rollen som goth. Det var dog helt tilbage i idé-fasen af serien, og goth-Phoebe blev hurtigt lavet om til skøre og fjollede Phoebe spillet af Lisa Kudrow, som vi kender hende.

 

Ross lyver, når han siger, at han ikke kan lide is
Ross påstår, han ikke kan lide is, fordi det er for koldt at spise. Men igennem serien kan man spotte ham spise is hele to gange. Både i "The One Where Ross Dates a Student" og "The One After the Superbowl".

 

Der var live publikum på under alle optagelser
Man kan godt have en fornemmelse af, at det er de samme grinelyde, der bliver afspillet på repeat, når man først er fanget i "Friends"-universet. Men faktisk er det helt ægte grin. Der var nemlig live-publikum til alle optagelser – på nær de afsnit med store cliffhangers. Når der blev skudt optagelser til klokken 1-2 om natten, og publikum blev for trætte, blev de skiftet ud med et nyt og udhvilet publikum.

 

Rachel kan ikke stave til sit eget efternavn
Rachels efternavn bliver stavet Green i rulleteksterne, og derfor må vi gå ud fra, at det er den rigtige stavemåde. Rachel selv virker dog til at være lidt i tvivl. På hendes dør i Bloomingdales står der nemlig Rachel Greene på navneskiltet. På hendes invitation til Ross og Emilys bryllup er navnet også stavet Greene. Men senere til Emmas fødselsdag er det stavet Green på en kageæske. 

 

Ugly naked guy’s virkelige navn blev ikke afsløret før i 2016
Skuespilleren, der spillede den anonyme ugly naked guy, er… trommevirvel… Jon Haugen.

 

Der er en grund til at "The One Where No One’s Ready" kun foregår i Monicas lejlighed
Denne sæson 3-favorit, hvor vennerne kun har 22 minutter til at gøre sig klar til et formelt event på Ross’ museum, blev udelukkende optaget i Monicas lejlighed på grund af nedskæringer i budgettet.

 

Lisa Kudrow hadede Phoebes guitar i begyndelsen
Så meget at hun selv foreslog, at Phoebe skulle spille på bongotrommer i stedet. Heldigvis lærte Lisa at elske guitaren.

 

Bruce Willis var gæstestjerne på showet, fordi han tabte et væddemål
Et væddemål med skuespilleren Matthew Perry fik Bruce til at forvandle sig til David Stevens (også kendt som Chicken Boy) i tre episoder af "Friends". Rygterne siger, at Bruce donerede lønnen fra episoderne til velgørenhed.

 

Nummeret på Monicas lejlighed skiftede fra at være nr. 5 til nr. 20
Det gik op for skaberne af Friends, at lejlighedsnummeret 5 ikke stemte overens med, at Monicas lejlighed skulle ligge på en forholdsvis høj etage i en New Yorker-lejlighed. Derfor ændrede de det til nummer 20. Joey og Chandlers lejlighed blev også lavet om fra nummer 4 til nummer 19.

 

Ross er 29 år gammel i 3 år - MEN har 2 fødselsdage årligt
Ross nævner, både i sæson 3,4 og 5, at han er 29 år gammel, selvom der gennem de tre sæsoner har været både thanksgiving og juleaften hele tre gange.
Deruovder nævner han sin fødselsdag overfor Joey på to forskellige tidspunkter. Den første gang refererer han til sin fødselsdag, som om den ligger i december. Flere år senere siger han, at han har fødselsdag d. 18. oktober. Så hvis alder og dobbelt op på fødselsdage skulle hænge sammen, ville Ross være 35 år i sæson 5. Hmm…

 

Der er generelt lidt uenigheder omkring vennernes aldre
I "The One Where They’re Going to Party!" siger Joey, at de tre fyre alle er samme alder – 29 år. Men i "The One With the Birth" siger Monica, at hun er 26, og Joey er 25… Der er noget, der ikke helt passer sammen.

 

Gunthers hår blev bleget hver uge i 10 år
James Michael Tyler er nemlig brunette i virkeligheden. Det må altså have været liiidt hårdt for hans hovedbund?!

 

Alle friends har kysset hinanden
…lige på nær Monica og Phoebe!

 

I "The One After Vegas" har alle friends fået efternavnet Arquette i rulleteksterne
For at fejre Courtney Cox Arquettes bryllup med David Arquette var "Friends" for et enkelt afsnit en hel Arquette-familie. Courtney og David var gift fra 1999-2013. 

 

Courtney Cox er den eneste friend, som ikke blev nomineret til en Emmy for sin rolle
Selv Christina Pickles, som spillede Judy (Monicas mor), blev nomineret til en Emmy for hendes gæsterolle. Selvom Lisa Kudrow og Jennifer Aniston er de eneste, der har vundet en Emmy, så er det ikke helt til at forstå, at Courtneys helt egen rengøringsvanvide Monica ikke engang fortjener en nominering…

 

Hank Azaria var til audition i rollen som Joey hele to gange
Men endte med at spille David, Phoebes første seriøse kærlighed, som hurtigt flyttede til Minsk og først kom tilbage, da det var for sent.

 

Gunther taler for første gang efter hele 32 episoder
Og hans første replik er ”yeah”.

 

Joey og Phoebe kunne have blevet en 'ting'
Matt Leblanc har fortalt, at der mod slutningen af "Friends" blev pitchet en idé om, at det skulle afsløres, at Joey og Phoebe havde været 'friends with benefits' igennem hele serien. De ville have lavet et flashback til de mest ikoniske "Friends"-scener og tilføje klip, hvor Joey og Phoebe eksempelvis ville komme ud af et skab sammen med lidt for rodet hår og udtværeret læbestift. Men ideen blev skrottet… Hvad synes I? Skulle de have holdt fast i det skøre plottwist?

 

Monicas køleskab virkede faktisk
Det var fyldt med drikkevarer og snacks til både skuespillere og crew.

 

David Schwimmer fik rollen som Ross uden audition
David fik et tilbud om rollen uden audition, fordi han året før havde været til audition på et andet show og gjorde så stort et indtryk på instruktørerne, at de ikke kunne glemme ham.

 

Rachel blev kærester med Jennifer Anistons eks
Jennifer Aniston datede Tate Donovan, som spiller Joshua i "Friends", fra 1994 og 3 år frem. De blev forlovede, men gik desværre fra hinanden kort tid efter. Herefter fik Tate rollen som Joshua, som i serien er Rachels kæreste. Det må have været lidt mærkeligt...
 

Guldrammen på Monicas dør var faktisk et spejl
Guldrammen omkring dørspionen var i virkeligheden et spejl, men en fra filmcrewet kom ved et uheld til at smadre spejlet. Det endte med at være en sjov detalje, derfor besluttede de at beholde den tomme ramme fremfor et nyt spejl. 

MegetMere