Film & serier

Jonas Risvig klar med ny ungdomsserie: ”Denne går ud til de unge i provinsen”

Af Tanja Hartmann 30. april 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Skaberen bag ’CENTRUM’ og ’GRÆNSER’ er klar med en helt nye ungdomsserie. Navnet på serien er ’NYLON’, og denne gang er dyre villaveje, s-toge og storbylivet skiftet ud med skovsøer, landeveje og livet i provinsen.

Jonas Risvig er klar med ungdomsserien ’NYLON’, som han kalder sit ”mest ambitiøse projekt nogensinde”. Her er der nemlig skruet ekstra op for drama, mystik, gys, venskaber, romancer og ungdomseufori.

Mens at serierne ’CENTRUM’ og ’GRÆNSER’ forgår inden for storbyens rammer, drager ’NYLON’ ud til provinsen til den midtjyske by Silkeborg, hvor de unges liv langt fra er kedeligt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her møder vi den 17-årige Nova, som går i 2.g. Hun er i stor sorg over sin brors død og prøver at glemme savnet ved at lede efter en gammel skat, der eftersigende skulle være gemt på bunden af byens skovsø. Gymnasievennerne prøver desperat at hjælpe, men hun føler ikke, at de forstår hende. Først da hun støder ind i den mystiske DJ Hjalte, finder hun en følgesvend i jagten på skatten under skovsøens overflade. Samtidig kommer de også tættere på svar omkring hendes brors død – for hvad var det lige, der skete?

Vi Unge har interviewet Jonas Risvig om hans nyeste serie og tankerne bag den.

LÆS OGSÅ: ’GRÆNSER’ x Vi Unge: Se den populære serie her

Fra storby til provins

Der er en helt særlig grund til, at Jonas Risvig har valgt at lave serien udenfor storbyens grænser. Han ønsker nemlig en serie, som unge i provinsen kan spejle sig i. Samtidig ønsker han også at vise, at provinsen langt fra 'bare' er scooterræs, halbal og et kedeligt liv.

- Jeg synes simpelthen alt for ofte, at byer udenfor København fremstilles som marker med scooterræs, halbal og kedelige liv. Jeg håber, at folk får øjnene op for, hvor smukt livet er i de små byer. ’NYLON’ viser, at man ikke er kedelig, bare fordi man er opvokset i en lille by. Her er kærestesorger og drømme lige så stærke som midt på Nørrebro, fortæller han til Vi Unge.

For at få den fulde provinsstemning ind i serien, spilles rollerne af skuespillere, der selv er opvokset i lokalområdet i Silkeborg. Flere af skuespillerne kender endda hinanden i forvejen.

- Hvis det skulle gøres ordentligt, blev jeg nødt til at finde alle mine skuespillere i lokalområdet. Faktisk er de alle fra det samme gymnasium, og flere af dem er endda kærester og venner på kryds og tværs i virkeligheden. Og der er dog nok et par af seerne, som skal vænne sig til den jyske dialekt, fortæller Jonas Risvig.

Kommer selv fra provinsen

Det er heller ikke helt uvant for Jonas Risvig at filme i Silkeborg. Det er nemlig stedet, hvor han selv er vokset op og har haft hele sin ungdom.

- Optagelserne finder sted i Silkeborg, hvor min egen sorgløse ungdom udspillede sig. Vi har optaget på min gamle villavej, gymnasie og folkeskole, og størstedelen af scenerne foregår præcist dér, hvor jeg selv fik mit første kys, hvor min ungdomskæreste slog op med mig, og hvor jeg badede nøgen som student.

Jonas Risvigs ungdom har været en stor inspirationskilde til serien, og derfor bliver hans eget liv afspejlet i både karaktererne og handlingen.

- Flere af karaktererne er direkte inspireret af mine venner, og seriens handling afspejler fuldstændig mine egne ungdomsår. Reaktionerne og kærlighedshistorierne er som at se mit eget liv på film. Jeg tør derfor godt at sige, at ’NYLON’ er mit mest personlige filmprojekt nogensinde.

Kan du ikke vente med at se ’NYLON’? Så kan du allerede glæde dig til den 2. maj, hvor det første afsnit af serien udkommer på TV2 Østjyllands YouTube-kanal kl. 20:00. Herefter vil et nyt afsnit udkomme hver onsdag og søndag på selvsamme sted og tid.

Indtil da kan du se traileren til serien lige her:

Læs mere om

MestLæste