Film & serier

Populær bog hitter som ny Netflix-serie

Af Tanja Hartmann 27. april 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Netflix har allerede fået stor succes med serierne ’Riverdale’, ’Stanger Things’, ’13 Reason Why’ og mange flere. Nu gør de det igen. Endnu en splinterny serie spås til at blive blandt seernes favoritter. Denne gang byder den på et magisk univers med profetier, eventyr og mørke kræfter.

Den 23. april 2021 var Netflix klar med endnu en serie, du helt sikkert må bingewatche. Det er serien ’Shadow and Bone’, som er lavet ud fra Leigh Bardugos omtalte bøger af selvsamme navn. Serien er allerede blevet et kæmpe hit og ligger i skrivende stund i ’top 10’ på den populære streamingtjeneste.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

’Shadow and Bone’ tager os med ind i en verden, der er opdelt af et mørkt skyggehav, som de færreste klarer sig levende igennem. Her kæmper mennesker og Grishaere (personer med magiske kræfter) side om side for at få bugt med de mørke kræfter.

Vi følger Alina Starkov, en ung kvinde, der opdager, at hun har evnen til at manipulere lys. Profetier har spået, at hun er den manglende brik, der skal til for at besejre det onde. Hun begiver sig ud på en rejse i hjemlandet Ravka for at lære sine kræfter at kende. Men rejsen bliver ikke nem, for farer lurer konstant på vejen, og det viser sig hurtigt, at hun ikke kan stole på nogen.

Du kan se traileren til serien lige her:

LÆS OGSÅ: Ny populær film på Netflix tager verden med storm

Bøgerne vækkes til live

’Shadow and Bone’ er den første af Leigh Bardugos bøger i Grisha-universet, som inkluderer ’Shadow and Bone’- trilogien, ’Six of Crows’- serien og sidst men ikke mindst ’The King of Scars’-serien. Eftersigende kommer hver sæson af Netflix-serien til at handle om hver bog, derfor er der mange sæsoner i vente, som vi kan glæde os til.

Leigh Bardugo fortæller i et interview med Seventeen, hvor spændende det er for hende, at hendes bøger nu bliver vakt til live.

- Det er et sandt privilegium, som få forfattere får lov at opleve. At se ens universer blive vækket til live er større og smukkere, end jeg nogensinde kunne håbe på, fortæller hun.

Siden serien udkom, er interessen for Leigh Bardugos bøger også steget markant, viser tal fra Saxo. Her ligger alle bøgerne lige nu i toppen af bestsellerlisten. Du kan finde bøgerne lige her.

Mangfoldighed i fokus

Selvom serien er baseret på Leigh Bardugos bøger, afviger den også en smule fra dem. Mangfoldighed har nemlig været et stort fokus i udarbejdelsen af serien, og det ses især i den karismatiske rollebesætning.

Rollerne spilles af både nye og erfarne skuespillere, som alle falder perfekt i hak med deres karakterer. Her præsenteres vi blandt andet for Jessie Mei Li i rollen som Alina, Ben Barnes som general Kirigan, Archie Renaux som Mal, Freddy Carter som Kaz, Amita Suman som Inej og Kit Young som Jesper.

Men det er ikke alt, for der gemmer sig nemlig også en dansker blandt rollerne. Den danske skuespiller Simon Sears, spiller nemlig Grisha-soldaten Ivan, der har til opgave at beskytte Alina for fare.

Skal du se 'Shadow and Bone'?

Hvis du ikke kan få nok af god læsning, kan du i galleriet få inspiration til 10 bog-serier, du helt sikkert bør læse:

10bogserierduskallæse

Serien handler om pigen Ever, der kan se folks auraer og bliver stemplet som freak – lige indtil hun møder den smukke og eksotiske Damen, som kan dæmpe larmen i hendes sind. Der er seks bøger i serien, så der er nok at gå i gang med!
Denne spændende bogserie består af fem bøger om dæmoner og de skyggejægere, som bekæmper dem. Den første bog er blevet filmatiseret, og filmen har premiere i Danmark den 22. august 2013. Den sjette bog i serien kommer i 2014.
Serien handler om Serpina, Klintekongens datter, og den er en nordisk fantasy, som foregår i Danmark omkring klinterne ved Møn og Stevns. Rigtig god, hvis du er til myter og historie!
Der er tre bøger i serien ”Halo”. Tre engle bliver sendt ned til Jorden – krigeren Gabriel, healeren Ivy og den yngste og mest menneskelige Bethany. De skjuler sig som mennesker, men så sker der noget, Bethany ikke havde forventet – hun bliver forelsket!
Kylies forældre skal skilles, hendes kæreste har slået op, og vågner skrigende fra fæle mareridt. Hun bliver sendt til Shadow Falls – en sommerlejr for unge med adfærdsvanskeligheder. Men det er ikke nogen almindelig sommerlejr … Serien er mørk fantasy fyldt med overnaturlige væsner.
“Shiver” er en trilogy om pigen Grace, som har et nært forhold til en ulv i skoven, og drengen Sam. Hele vinteren er Sam en ulv, men i de varme sommermåneder er han en guløjet dreng. Da de to mødes, går det op for Grace, at Sam er ulven!
”Delirium”-trilogien foregår i en grum fremtid, hvor kærlighed bliver set som en sygdom. Man følger pigen Lena, som bliver forelsket, inden hun skal have ”kuren” mod kærlighed.
Du har måske allerede set filmen. Men de fire bøger kan altså virkelig også anbefales!
Serien er en klassisk dansk bogserie om teenagepigen Liv. Det er længe siden, den blev skrevet, så den er lidt old school, men den er supergod! De andre bøger i serien hedder ”Befri dit liv” og ”Liv og Alexander”, og alle handler om veninder, kærlighed og forældreproblemer.
”Dødsspillet” bedre kendt som ”The Hunger Games” er en science fiction-serie, som handler om 16-årige Kattua Everdeen, der bliver udtaget til det årlige dødsspil, hvor hun skal kæmpe for sit liv. Den første bog i serien har allerede haft stor succes som film, og snart får to’eren også filmpremiere. Vi glæder os!

Læs mere om

MestLæste