Film & serier

Interview: Mød Silas og Maria, der spiller Bjørn og Frede i DRs ’Julefeber’

Af Line Lei Mohrsen Jensen 1. december 2020
Julen står for døren, og det samme gør dette års tv-julekalendere, som altid byder på massevis af spænding og julehygge i stuerne. Vi Unge har taget en snak med to af skuespillerne fra DRs nye julekalender 'Julefeber', nemlig Silas Cornelius Van og Maria Szigethy, som spiller Bjørn og Frede.
Julen nærmer sig med hastige skridt, og i aften, den 1. december 2020, har DRs helt nye julekalender ’Julefeber’ premiere. 

I ’Julefeber’ følger man den 13-årige teenager Bjørn, som sammen med sin far Kalle og sin lillesøster Gro bor i en lejlighed på Amager. Den 1. december bliver familien dog smidt ud, da Kalle har pengeproblemer, og derfor må Bjørn, Gro og Kalle bosætte sig i skjul på loftet af Det Kongelige Teater, hvor Kalle arbejder.

På teateret møder Bjørn den jævnaldrende balletdanser Frede, som gør et helt særligt indtryk på ham. Frede føler nemlig ikke, at hun passer ind på balletskolen, og netop følelsen, af at man ikke passer ind, er også noget, som Bjørn kan nikke genkende til.

Bjørn har nemlig fået nogle vildt underlige hår i ørerne, og så har han også problemer med at kontrollere sin krop, hver gang han hører musik - og på den måde føler han sig også en smule anderledes.

For hvad skyldes de mystiske hår i ørerne, og hvorfor kan han ikke stoppe med at danse? Kan det være puberteten, eller er der mon julemagi på spil?

Læs også: 8 julekalendere, du kan forkæle dig selv med i december

I ’Julefeber’ bliver man taget med på en rejse, hvor venskab, mystik og usikkerhed er hovedtemaer, og her vendes der op og ned på en teenagers fornemmelse af, hvad der er ualmindeligt, og hvad der bare er normalt.

Vi Unge har taget en snak med de to skuespillere, Silas Cornelius Van og Maria Szigethy, som spiller Bjørn og Frede i ’Julefeber’. Læs med her og hør om alt fra, hvordan de kom med i 'Julefeber' til, hvad de synes, det bedste ved julen er.

Hvordan kom I med i 'Julefeber'?

Maria: Min gudmor sendte et link til mig om julekalenderen, fordi hun synes, at jeg skulle prøve at melde mig til. Jeg havde aldrig prøvet sådan noget før, og derfor tænkte jeg ’Okay, nu prøver jeg’, og så tog jeg til casting – og det gik jo heldigvis godt.

Silas: Min mor tilmeldte mig til en casting, og så gik det egentlig bare fremad. Efter et par castings til julekalenderen fik jeg nemlig tilbudt rollen, og her kan jeg huske, at jeg ikke helt vidste, hvad jeg skulle tænke, for jeg blev bare helt vildt glad.
 

Hvis I skulle beskrive 'Julefeber' med tre ord, hvad skulle det så være?

Silas og Maria: Det er svært, fordi der sker så mange spændende ting i ’Julefeber’, og den rummer lidt af hvert. Men vi vil nok sige, at den er magisk, mystisk og tankevækkende…. Og sjov! 
 

Hvorfor synes I, at man skal se 'Julefeber'?

Maria: Julefeber’ kan bare noget helt specielt, og man skal se den, fordi den er sjov, og fordi den rækker ud til mange aldersgrupper. 

Silas: Man skal se den, fordi den er virkelig fed. 
 

Hvordan vil I beskrive jeres karakterer i julekalenderen?

Maria: I julekalenderen er Frede en meget bestemt pige, som ved hvad hun vil, og ved hvad hun står for. Frede er virkelig cool, men hun er også en smule usikker.

Silas: Bjørn er en meget almindelig og typisk teenager, som opfører sig lidt ligesom alle andre 13-årige drenge gør. Han vil nemlig bare gerne være ’normal’ og passe ind. 
 

Er der nogle træk hos Bjørn og Frede, som I kan genkende hos jer selv?

Maria: Ja, det kan jeg helt sikkert. Frede er nemlig også bare en typisk pige, som prøver at finde sig selv, hvilket jeg sagtens kan genkende. Ligesom Frede kan jeg nemlig også været usikker på, om jeg gør ting rigtigt og særligt fordi, at jeg er meget perfektionistisk.

Silas: Hmm. Jeg kan faktisk ikke rigtigt se mig selv i Bjørns karakter, fordi han er lidt anderledes, end jeg er. Modsat Bjørn, som er meget sød og følsom, viser jeg ikke så mange følelser. Vi adskiller os faktisk en del fra hinanden.
 

Læs også: Nu udkommer ungdomsserien 'Centrum' som julekalender
 

Hvordan er Bjørn og Fredes forhold til hinanden i julekalenderen?

Maria: Deres forhold går faktisk meget op og ned undervejs i julekalenderen.

Silas: Ja, de starter med ikke at kunne lide hinanden, og så bliver de bedre venner hen ad vejen.

Maria og Silas: Om der så kommer noget romantik mellem dem, må man vente med at se.
 

Hvor gode venner er I to i dag?

Maria: Vi kan ikke lide hinanden. Ej, jeg driller. Jeg tror faktisk, at vores forhold til hinanden kan minde lidt om Frede og Bjørns i julekalenderen.

Silas: Ja. Jeg synes, at Maria var lidt irriterende i starten, fordi hun talte og grinte alt for meget. Men jeg var måske også lidt egoistisk.

Maria: Men det var fordi, at jeg kom ind og bare gerne ville være gode venner med Silas, og så kunne jeg måske godt være lidt for meget. Men jeg snakker og griner generelt meget.

Silas: Vi skulle bare lige lære hinanden at kende, fordi vi faktisk er meget forskellige. Men vi har det godt sammen i dag!
 

Hvis I skulle beskrive hinanden med tre ord, hvad skulle det så være?

Silas: Maria er sjov, akavet og snaksaglig.

Maria: Silas er faktisk lidt en ’one of a kind’, men hvis jeg skulle vælge tre ord, må det være sjov, stædig og søvnig. Han er søvnig fordi, at vi tit kunne finde Silas sovende et sted på settet. Særligt på loftet af Det Kongelige Teater hvor der var et par madrasser.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvordan har det været at være med i julekalenderen?

Silas: Jeg synes det har været vildt sjovt og udfordrende. Det har været et spændende eventyr, hvor man har oplevet lidt af hvert. Men det har selvfølgelig også været hårdt, fordi man ikke har set sine venner og familie særlig meget.

Maria: Jeg er helt enig. Og ja, man bruger virkelig meget tid med hinanden under optagelserne, og derfor kan man ikke rigtig se så mange andre.  

 

Læs også: Ønskelisten: 21 bud på juleønsker
 

Hvilket afsnit har været det sjoveste at filme?

Maria: Jeg synes, at det er lidt svært at vælge et konkret afsnit. Men jeg elsker de scener, vi filmede på taget af Det Kongelige Teater.

Silas: Ja, det gjorde jeg så ikke. Jeg synes, det var koldt og vådt at optage på taget. Men jeg synes, at man skal glæde sig til at se julekalenderens første afsnit, som bliver sendt den 1. december – og selvfølgelig også afsnit 23 og 24.
 

Hvilken julekalender er jeres yndlingsjulekalender, hvis det ikke skulle være ’Julefeber’?

Silas: Jeg har (overraskende nok) ikke set så mange julekalendere. Men den sjoveste julekalender, som jeg har set, må være ’The Julekalender’, hvor de både snakker dansk og engelsk.

Maria: Min favorit er helt sikkert ’Pagten’. Den var virkelig god! 
 

Hvad synes I er det bedste ved julen?  

Silas: For mig er det bedste ved julen sammenkomster med familie og venner.

Maria: Jeg synes, at det bedste ved julen er den hyggelige stemning. Men jeg synes bare, at det er så ærgerligt, at der ikke sner mere, for det følte jeg, var prikken over i’et til julehyggen.

Du kan se DRs julekalender 'Julefeber' fra den 1. - 24. december på DR1 kl. 19.30 eller på DR TV. 

Læs mere om

MegetMere