Film & serier

”Hvad sker der, Harry?” og fire andre tanker, vi havde under "Don’t Worry Darling"

af Karoline Mathilde Rasmussen 21. september 2022
Foto ©2022 Warner Bros
Vi Unge har været i biografen og se den længe ventede "Don't Worry Darling" med Florence Pugh og Harry Styles i hovedrollerne – men var den ventetiden værd?

Ok, Vi Unge har været i biografen. Siden det blev offentliggjort, at Harry Styles skulle medvirke i Olivia Wildes film ”Don’t Worry Darling”, har den været talk of the town, og vi har da også berettet om potentielle konflikter og intriger på settet, og om Harry virkelig spyttede på sin kollega og medskuespiller i filmen, Chris Pine.

Om alt det dækker over ægte problemer, eller om der er tale om dygtigt PR-arbejde, skal vi ikke gøre os kloge på, vi ved bare, at vi havde høje forventninger til ”Dont Worry Darling”.

Så er spørgsmålet bare: Lever filmen op til dem?

Det vender vi tilbage til. Først får du serveret fem tanker, vi sad tilbage med, da biograflyset blev tændt igen.

1. Flo, Flo, Flo …

Florence Pugh spiller overbevisende rollen som Alice, der lever i et tilsyneladende lykkeligt (men ganske trivielt) ægteskab med sin mand, Jack, spillet af Harry Styles. De bor i den polerede, isolerede og klamt perfekte by Victory, hvor alle konstant taler om en mand, der hedder Frank, og sort-hvid-fjernsynet viser Victory-propagandafilm på repeat. Alle mændene i byen arbejder det samme sted, ”Project Victory”, og deres koner – Alice inklusiv – aner ikke, hvad deres mænd laver, udover at det nok har noget at gøre med at ”fremstille banebrydende materialer” (spoiler: Det har det ikke). Det er helt kort rammen for historien, som langt hen ad vejen bliver båret af Florence Pugh. Flere gange under filmen blev vi helt betagede af hende og hendes skuespil, og det føles ærgerligt at erkende det, men hun er altså det bedste, der er at sige om ”Don’t Worry Darling”.
 

2. Honey, you look amazing!

Speaking of højdepunkter, så fortjener filmens kostumedesignerne en stående applaus! Når vi ikke var travlt optagede af at beundre Florence Pugh, var vi travlt optagede af at beundre hendes outfits. Kostumerne er virkelig smukke, og vi ville faktisk bare gerne overtage alle hendes kjoler, hvis vi kunne.
 

3. Hov, var det et plothul?

Nå, men vi har jo allerede uddelt roser til Florence, men lige så gavmilde kan vi desværre ikke være over for manuskriptarbejdet og instruktionen af ”Don’t Worry Darling”. Det sejler altså lidt. Hvorfor er der mystiske jordrystelser i byen Victory? Vi aner det ikke. Hvorfor er der et fly, der styrter? Ingen ide. Hvorfor bruger instruktøren kun 20 minutter ud af den 2 timer og 3 minutter lange film på at udfolde hele plottwistet? Vi ved det ikke, og resultatet er, at der er så meget, vi stadig ikke forstår – og vi er faktisk i tvivl om, om Olivia Wilde overhovedet selv ville være i stand til at forklare os det.

4. You're so golden, Harry!

… men måske mest på en livescene med din musik. Harry Styles debuterede jo på biograflærredet i den episke suspense-film ”Dunkirk” fra 2017 (og hvis du ikke har set den, så gør det!), og det gjorde han med velfortjent ros til følge. Desværre forudser vi ikke, at han får samme anerkendelse for sin præstation i ”Don’t Worry Darling”. Vi siger ikke, at han gør det decideret dårligt – han brænder bare slet ikke igennem.  Vi siger heller ikke, at det er hans skyld. Ansvaret skal snarere placeres hos filmens manuskript og instruktion, som ikke rigtigt tillader ham at spille igennem. Styles og hans karakter, Jack, virker bare uforløste. (Hvis du har læst Harry Potter-bøgerne, kan du sammenligne det lidt med Ginny Weasleys fantastiske karakter, der er tæt på at være skrevet helt ud i filmene. Det er vi faktisk stadig virkelig sure over).

5. Var dét det?

Ja, det var altså lidt sådan, vi havde det, da rulleteksterne begyndte at rulle over biograflærredet. Var det virkelig det, vi har ventet så længe på? Og hvad er det, Olivia Wilde prøver at fortælle os med den her film? Er det en halvfesen samtidskommentar, et varsel om fremtiden eller en halsen efter en Oscar-nominering? Vi ved det oprigtigt ikke helt, men uanset hvad det er, når hun i hvert fald ikke i mål med det. Et eller andet sted er det en skam, for potentialet var der virkelig, men vi spår, at ”Don’t Worry Darling” er glemt, før vi er færdige med at spekulere over, om Styles virkelig spyttede på Chris Pine.

”Don’t Worry Darling” har biografpremiere i dag.

Du kan se traileren til "Don't Worry Darling" her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MegetMere