Josefine fra 'Nisser'
Film & serier

Hovedrollerne fra serien ’Nisser’: ”Det var svært at spille overfor væsener, der slet ikke findes”

Af Vera Olivia Lissner Rømer 29. november 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Netflix
Måske forbinder du julefilm- og serier med hygge og god stemning? Der er dog langt imellem de hyggelige stunder i den nye danske Netflix-serie ’Nisser’. Vi har mødt Sonja og Milo, der spiller hovedrollerne i serien, til en snak om de sjoveste oplevelser under optagelserne, pinlige momenter og skræmmende fantasivæsener.

Hvis du tror, at nisser er nogle søde og rare små væsener med røde huer, der elsker risengrød – så kan du vist godt tro om igen! I hvert fald hvis det står til skaberne bag den nye danske Netflix-serie ’Nisser’.

’Nisser’ er en gyselig juleserie, der bygger på en original idé af Jannik Tai Mosholt og Christian Potalivo, der også står bag den danske Netflix-succes ’The Rain’.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I serien rejser en familie til en lille dansk (og ret forladt) ø for at fejre jul sammen. Det viser sig dog, at alt på øen ikke er, som de ellers havde forestillet sig. De få lokale øboere lever nemlig i et mystisk religiøst fællesskab med nogle helt særlige væsener.

Vi har mødt skuespillerne Sonja Steen og Milo Campanale. De spiller seriens søskendepar Josefine og Kasper, og vi har taget en snak med dem om, hvordan det var at medvirke i en ny, dansk Netflix-serie.

Hvad var det fedeste ved at spille med i serien?

Milo:

- Noget af det fedeste ved optage-perioden sidste år, var, at vi brugte sindssygt meget tid ude i naturen, fordi serien jo foregår på en ø. Jeg gik i 3.g på det tidspunkt, og det er ikke lige dét, man er vant til. Vi brugte to måneder ude i naturen i oktober og november, hvor træerne jo har de flotteste farver, og skoven er helt fantastisk at være ude i. Det er i hvert fald noget af det, som jeg husker tilbage på, som en virkelig fed ting.

Sonja:

- Vi var nogle virkelig flotte steder, som man nok ikke havde oplevet ellers. Derudover var det rigtig fedt, at man var sammen med en masse rare mennesker hele tiden, og alle var super søde ved en.

Hvad var det hårdeste ved at spille med i serien?

M:

- Noget af det, jeg synes var hårdt, var relationen, som man skulle skabe til de her væsener [nisserne], fordi det er nogle væsener, som man ikke selv har kendskab til i hverdagen. Det var noget, vi lige skulle opbygge undervejs, men det var en super fed proces, som vi alle gik igennem.

S:

- Jeg synes også, at det var rigtig svært, at man skulle stå med noget tape og lade som om, at det var et væsen, som man elsker virkelig højt. De havde bygget 3D-dukker, som vi skulle holde og kigge på, og så stod der folk rundt omkring, som kunne få den til at bevæge sig. Andre gange var det bare et kryds, vi skulle se på. Det var svært at tale med nogle væsener, som i virkeligheden slet ikke var der.

Hvad er det sjoveste, der er sket under optagelserne?

M:

- Helt klart da Sonja væltede en hel bøtte mad ud over sig selv i bussen. Vi havde fået vores egne fine lyserøde morgenkåber, som vi skulle have på for ikke at spilde på tøjet og kostumerne, og så formår Sonja at lave et flip udover sig selv. Generelt havde vi det virkelig sjovt på optagelserne, og vi blev en lille familie med Peder og Lila, som spiller vores forældre. Vi har haft rigtig mange skøre samtaler, og der var ofte gøgl i luften.

S:

- Jeg kan huske på andendagen, hvor vi var på optagelse, at der stod en kameramand under en bjælke, og jeg skulle så kaste et æble op over bjælken. Jeg havde ikke rigtig lært folk at kende endnu, og jeg havde åbenbart heller ikke lært at kaste. Så jeg får kastet æblet op på bjælken, så det bouncer direkte tilbage i kameramandens ansigt. Alle var virkelig koncentrerede, og så gik det bare galt for mig...

Familien i 'Nisser'
Familien i serien 'Nisser' rejser til en lille ø for at fejre jul sammen, men alt på øen er slet ikke, som de havde regnet med.
Foto: Netflix

Skete der noget uhyggeligt under optagelserne?

S:

- Det var virkelig uhyggeligt i starten, da jeg for første gang så, hvordan væsenerne så ud. Jeg trådte ind i et helt mørkt rum, hvor der ikke var andet end folk med nisse-masker, som jeg ikke havde opdaget. Der blev jeg godt nok forskrækket! Heldigvis var det nogle virkelig søde piger, der var inde bag maskerne.

M:

- Man kan sagtens have en uhyggelig følelse i kroppen, fordi man sætter sig ind i sin karakters følelser, men folk på settet var hurtige til at drage ens fokus hen på noget andet. Hvis man sad fast i en ubehagelig følelse, så var den i hvert fald hurtigt væk igen, og man vidste, at man aldrig ville blive efterladt alene et sted.

Hvorfor skal man se 'Nisser'?

S:

- I julefilm er alt næsten altid lidt for godt til at være sandt, så det er en helt anden type juleserie, i forhold til det man har set før. Derudover er det fedt at se, hvordan Josefine oplever det hele. Det er en virkelig god serie og nogle gode skuespillere.

M:

- Det er noget helt andet, end man er vant til at se. Det er nemlig en juleserie med et snert af gyser og horror, men så er det samtidig også et familiedrama, der udvikler sig undervejs. Det er også en virkelig god reklame for norden, og for den natur vi har heroppe – et dejligt indblik i de nordiske værdier og traditioner.

Hvis du endnu ikke er helt overbevist om, at du bare MÅ se den hårrejsende og gyselige juleserie 'Nisser', så kan du tjekke traileren ud lige her:

MestLæste