Film & serier

Her er Netflix' hyldest til kvinder - og du kan se med

Af Tanja Hartmann 5. marts 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du kan fejre Kvindernes Internationale Kampdag med disse syv film og serier på Netflix, der er med til at fremhæve en række stærke kvinder. Listen indeholder alt fra en række kvindelige instruktørers første film til film om vigtige historiske kvinders første bedrifter.

Den 8. marts er det Kvindernes Internationale Kampdag, og på denne dag har vi ekstra fokus på de forskellige kvindekampe verden over. Men hvordan kan du fejre denne store dag midt under en pandemi?

Det kan du i år også gøre fra sofaen. Netflix sætter nemlig ekstra fokus på at hylde stærke kvinder i filmverdenen. Vi har udvalgt 7 film på Netflix, der repræsenterer syv banebrydende kvinder, der både foran og bagved kameraet har skabt historiske øjeblikke.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

LÆS OGSÅ: 24 Inspirerende kvinder, vi ser op til

1. Amy Poehler

Amy Poehler er mest kendt som skuespiller i film som blandt andet ’Mean Girls’ og ’Sisters’. Men den dygtige skuespillerinde har mange talenter. Hun kan nemlig også skrive instruktør på CV’et. Amy har instrueret filmen ’Wine Country’ på Netflix, og ikke nok med det, så spiller hun også selv med i filmen. Det kalder vi en power kvinde!

2. Laerte Coutinho

Hvis du er vild med kvindelige forbilleder, skal du se den brasilianske dokumentarfilmen ’Laerte-se’ på Netflix. Den handler om den inspirerende Laerte Coutinho. Hun er den første transkønnede tegneserieskriver, og så kæmper hun for ligestilling. Hun var blandt andet med til at fejre Kvindernes Internationale Kampdag i 2018 ved at skrive en tegneserie om en mand og transkønnet kvinde, der bliver forelsket. Det er en dokumentar, der helt sikkert er værd at se.

3. Genevieve Nnaji

Genevieve Nnaji er en sej kvindelig instruktør. Hun har instrueret sin første dramafilm, der går under navnet ’Lionheart’. Filmen zoomer ind på et vigtigt emne, nemlig ligestilling. Filmen viser, hvor udfordrende det kan være for en kvinde at drive en virksomhed i en mandsdomineret branche.

4. Uzo Abuda

Uzo Abuda er en amerikansk skuespillerinde. Hun havde sin debut som skuespiller i den populære serie ’Orange is the New Black’. Uzo Abuda har vist, at hun har talent for skuespil. Hun har nemlig vundet to Emmy priser for sin rolle i serien. Det er godt klaret!

5. Gunjan Saxena

Netflixfilmen ’Gunjan Saxena: The Kargil Girl’ handler om power kvinden Gunjan Saxena. Hun er den første kvindelige officerpilot i den indiske hær. Selvom hun måtte stå overfor mange fordomme og diskriminationer undervejs, så gav hun aldrig op. Sejt!

6. Ana Valeria Becerril

Den unge dygtige skuespillerinde har fået sin debut i den mexicanske Netflix-serie ’Control Z’. Serien handler om en lærer, der hacker sig frem til sine elevers hemmeligheder på nettet. Gymnasieeleven, Sofía, der spilles af Ana Valeria Becerril, sætter sig for at finde ud af, hvilken lærer det er. Det er en serie, som du helt sikkert må bingewatche.

7. Pat Henschel og Terry Donahue

Dokumentarfilmen ’A Secret Love’ handler om den seje sportsstjerne Pat Henschel, som er en af de første kvindelige professionelle baseball-spillere i USA. I løbet af sin karriere forelsker hun sig i sin holdspiller, Terry Donahue. Dokumentaren fortæller om deres 65-årige rejse sammen, og hvilke fordomme de har mødt på vejen. Heldigvis overvinder kærlighed alt.

MestLæste