Film & serier

Anmeldelse: ”You” er en skræmmende - men romantisk serie

Af Nanna Skousbøll 19. december 2018
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi set de første afsnit af den nye Netflix-serie ”You”, og den er vildt nice! Men serien ligner SLET ikke nogle af de andre romantiske serier, der er på Netflix lige nu. Den er nemlig også ret uhyggelig…

Vi har længe savnet en ny serie med masser af romantik og drama – for vi kan jo ikke forsætte med at gense ”Gossip Girl” og ”Pretty Little Liars” for evigt. Heldigvis kommer Netflix os til undsætning med den nye serie ”You”.

”You” handler om den charmende Joe, der arbejder i en boghandel. Her møder han tilfældigt den smukke Guinevere Beck, og hende bliver han altså fuldkommen besat af.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Joe virker som en ganske almindelig flot fyr, der har lidt for godt styr på bøgerne i boghandlen. Men som serien skrider frem, står det altså klart, at han måske ikke er så normal, som man liiige tror. Efter mødet med Beck, som han kalder hende, stalker han hende på de sociale medier, og her finder han altså ud af alt muligt omkring hende - lige fra hendes forældres navne til tidligere skoler og fritidsaktiviteter. Creepy!

Læs også: 7 tegn på, at du er afhængig af serier

Men Joe stopper ikke ved internetstalking. Han begynder at dukke op foran Becks lejlighed og på hendes studie. Her finder han ud af, hvem hendes veninder er, og hvilken fyr hun ser for tiden. Han kan faktisk ikke stoppe med at følge efter Beck, fordi han bare MÅ vide alt om hende og hendes liv. Og det får virkelig fatale konsekvenser for hendes bekendte…

Vi ved, hvad I tænker – øh, den lyder jo sygt creepy?! Og det er serien helt sikkert også, når man tænker på, hvor meget andre mennesker kan finde ud af om dig ud fra bare Instagram og Facebook. Men – den måde serien er filmet på, hvor vi udelukkende følger Joes tanker og ser tingene fra hans perspektiv gør, at serien faktisk virker mindre uhyggelig, og man faktisk føler lidt med ham. Vi har jo alle prøvet at være håbløst forelsket og følge liiidt for godt med i vores crushs liv på de sociale medier. Ups, ikke?! Hehe!

Læs også: Serier vi savner

Vi synes, at det er en virkelig spændende og mystisk serie, hvor man ikke helt kan regne ud, hvad der sker. Den bliver mere og mere romantisk, og du vil helt sikkert også bemærke, at Joes og Becks forhold udvikler sig. Men selvom serien har både romantiske og søde øjeblikke, så kan vi ikke lade være med at tænke på, hvor langt Joe faktisk er villig til at gå for at få Beck.

Vi valgt at give serien 4 ud af 5 stjerner, da den virker lidt urealistisk til tider. Men serien forstår virkelig at vise et nuanceret billede af Joe og næsten narre os til at kunne lide ham – selv om vi virkelig ikke burde! Du kan se hele første sæson af ”You” d. 26. december, hvor serien har premiere på Netflix.

Se traileren til serien herunder:

MestLæste