"13 Reasons Why"
Film & serier

"13 Reasons Why"-skuespiller forsvarer voldsom scene

Af Louise Wethke Buch 27. april 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
"13 Reasons Why" har fået kritik for en en specielt voldsom scene. Nu forsvarer en af skuespillerne scenen og fortæller, hvorfor den er vigtig at have med i serien.

Spoiler-alert! Hvis du ikke har set "13 Reasons Why" endnu, bliver en af scenerne afsløret i artiklen.

Hannahs mor, Olivia, der bliver spillet af Kate Walsh, forsvarer en af de stærke scener, der har fået kritik af flere seere og forskellige organisationer, der har med psykisk helbred at gøre. Det skriver Seventeen.com. Hannahs selvmordsscene bliver kritiseret for blandt andet at være for voldsom. Men Kate Walsh mener, det er vigtigt at være så ærlig som muligt om et hårdt emne som selvmord.

- En del af problemet med selvmord er, at man ikke taler om det. Man ser ikke, hvad der virkelig sker med en person, og det er blevet en mystisk ting, som ingen taler om eller nogensinde har set, siger hun.

Læs også: 13 facts om "13 Reasons Why"

Hun mener, at ved at vise selvmordet kan serien få seerne til at have vigtige samtaler med hinanden om, hvordan man har det psykisk, og det kan være samtaler, der redder liv. Lige nu er der nemlig ikke mange, der tør tale om selvmord.

- Vi skubber bare problemerne ned under gulvtæppet. Ingen tør tale om det, og vi håber bare, det ikke sker for vores nærmeste. Så det har været en vigtig beslutning at være så ægte og detaljeret, som vi kunne, og vise, hvor smertefuldt selvmord er - både fysisk og mentalt, siger Kate Walsh.

Læs også: "13 Reasons Why" skulle oprindeligt have endt helt anderledes

Har du set "13 Reasons Why"? Tjek galleriet, og find legendariske tv-serier, du ikke har set endnu:

9legendarisketv-serierduSKALseiditliv

Der er vist ikke et teenageproblem, som ikke bliver skildret i denne her serie, og det gør den værd at se.
Foto: Youtube
Selv om den godt kan være lidt uhyggelig og dyster, er den bare cult!
Foto: Youtube
Den animerede serie skildrer en amerikansk familie på en ret så sjov måde. Den er sarkastisk, men også grineren.
Foto: Youtube
Selv om serien nok ikke minder om noget af det andet, du ser, så kan du stadig lære rigtig meget om Danmarkshistorien. Måske vil dine bedsteforældre synes, det er hyggeligt at se den sammen med dig!
Foto: Youtube
Det er intriger, kærlighed og humor – en teenserie, når det er bedst.
Foto: Youtube
Serien var på mange måder med til at sætte fokus på hele single-kulturen og de forventninger, som moderne kvinder møder. Selv om karaktererne i serien ikke er teenagere, er deres liv fyldt med alt det, som mange unge teenagepiger interesserer sig for: Hankønsvæsener, mode, veninder og fest.
Foto: Youtube
Hvis man endnu ikke har set ”Venner”, må man altså love sig selv en dag at gøre det. Man griner, græder og kommer bare til at holde vildt meget af alle karaktererne.
Foto: Youtube
Historierne (og musikken!) giver seriøst gåsehud, men det er stadig en klassiker og en krimiserie, der er værd at kende.
Foto: Youtube
Selv om den er ny, så får den stadig lov til at få en plads på den her liste, for det er en af de flotteste fantasy-serier, der er lavet.
Foto: Youtube

MestLæste