13 reasons why
Film & serier

”13 Reasons Why” skulle oprindeligt have endt HELT anderledes

Af Nadia Laas Hansen 10. april 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Selena Gomez’ serie ”13 Reasons Why” ville have været knap så sørgelig, hvis den havde fået denne alternative slutning.

SPOILER-ALERT!

Det er ikke nogen hemmelighed, at serien ”13 Reasons Why” eller ”Døde Piger Lyver Ikke”, som den hedder på dansk, har en sørgelig slutning. Selve plottet går nemlig ud på, at hovedpersonen Hannah Baker begår selvmord – og før hun gjorde det, indspillede hun sin historie på nogle kassettebånd. Resten bør man selv se.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 20 serier, du SKAL se

Men nu viser det sig, at serien, som er baseret på en bog, kunne have endt helt anderledes, hvis forfatteren til bogen, Jay Asher, havde beholdt den slutning, som han i første omgang havde planlagt. Nemlig at Hannah Baker skulle overleve.

- Jeg kan godt lide tanken om, at man får en chance til, siger forfatteren i et interview med Entertainment Weekly.

Læs også: 9 serier, du helt sikkert har set som barn

Grunden til, at Hannah Baker alligevel ikke overlever, er, at Jay Asher mener, at historien og budskabet står stærkere ved, at hun dør.

Wow, det kunne jo være en helt anderledes historie, hvis den oprindelige slutning var blevet til noget!

Se traileren til serien her:

9 bogserier, du SKAL se:

10bogserierduskallæse

Serien handler om pigen Ever, der kan se folks auraer og bliver stemplet som freak – lige indtil hun møder den smukke og eksotiske Damen, som kan dæmpe larmen i hendes sind. Der er seks bøger i serien, så der er nok at gå i gang med!
Denne spændende bogserie består af fem bøger om dæmoner og de skyggejægere, som bekæmper dem. Den første bog er blevet filmatiseret, og filmen har premiere i Danmark den 22. august 2013. Den sjette bog i serien kommer i 2014.
Serien handler om Serpina, Klintekongens datter, og den er en nordisk fantasy, som foregår i Danmark omkring klinterne ved Møn og Stevns. Rigtig god, hvis du er til myter og historie!
Der er tre bøger i serien ”Halo”. Tre engle bliver sendt ned til Jorden – krigeren Gabriel, healeren Ivy og den yngste og mest menneskelige Bethany. De skjuler sig som mennesker, men så sker der noget, Bethany ikke havde forventet – hun bliver forelsket!
Kylies forældre skal skilles, hendes kæreste har slået op, og vågner skrigende fra fæle mareridt. Hun bliver sendt til Shadow Falls – en sommerlejr for unge med adfærdsvanskeligheder. Men det er ikke nogen almindelig sommerlejr … Serien er mørk fantasy fyldt med overnaturlige væsner.
“Shiver” er en trilogy om pigen Grace, som har et nært forhold til en ulv i skoven, og drengen Sam. Hele vinteren er Sam en ulv, men i de varme sommermåneder er han en guløjet dreng. Da de to mødes, går det op for Grace, at Sam er ulven!
”Delirium”-trilogien foregår i en grum fremtid, hvor kærlighed bliver set som en sygdom. Man følger pigen Lena, som bliver forelsket, inden hun skal have ”kuren” mod kærlighed.
Du har måske allerede set filmen. Men de fire bøger kan altså virkelig også anbefales!
Serien er en klassisk dansk bogserie om teenagepigen Liv. Det er længe siden, den blev skrevet, så den er lidt old school, men den er supergod! De andre bøger i serien hedder ”Befri dit liv” og ”Liv og Alexander”, og alle handler om veninder, kærlighed og forældreproblemer.
”Dødsspillet” bedre kendt som ”The Hunger Games” er en science fiction-serie, som handler om 16-årige Kattua Everdeen, der bliver udtaget til det årlige dødsspil, hvor hun skal kæmpe for sit liv. Den første bog i serien har allerede haft stor succes som film, og snart får to’eren også filmpremiere. Vi glæder os!