Nyt socialt medie stormer frem
Det sker

Nyt socialt medie stormer frem: Hylder det uperfekte

Af Vera Olivia Lissner Rømer 26. oktober 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Unsplash
Forestil dig et feed fyldt med uredigerede og upolerede billeder, som hverken har været igennem fem redigeringsapps, eller er udvalgt blandt 150 fejlslagne forsøg på at få det helt perfekte shot! Det kan blive en virkelighed, hvis du tør downloade appen BeReal.

Du kender det måske: Man skal liiige finde det helt rigtige lys, den rigtige setting, rette lidt på håret, og så er det ellers bare om at knipse løs og give den gas med forskellige poseringer. Det perfekte selfie kommer jo ikke bare af sig selv! Eller gør det?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

På det nye sociale medie BeReal har du nemlig kun ét skud i bøssen, og her handler det altså om at vise dit liv præcis, som det i virkeligheden er, for som navnet BeReal indikerer, handler det på den nye app om at ”være ægte”.

Sådan fungerer BeReal

Reglerne på BeReal er faktisk ret simple: Hver dag får du en notifikation fra appen på et helt random tidspunkt. Det betyder, at det nu er blevet tid til, at du og dine venner skal knipse et billede af, hvad I laver i det givne øjeblik.

Så om du sidder og gnasker en bolle til morgenmad, ligger og streamer reality, børster tænder eller er ude og gå en tur med hunden, så er det altså frem med telefonen lige med det vons.

Du har intet mindre end to små minutter til at tage dit (u)perfekte billede, og hvis du havde troet, at det var mere end rigeligt bare at tage et billede af det, der sker lige foran dig – så kan du vist godt tro om igen!

Kameraet tager nemlig både et billede med front- og bagside-kameraet, så dit ansigt slipper ikke for at se dagens (eller burde vi sige appens) lys.

De gyldne 24 timer

Hvis du, ligesom os, freaker lidt ud ved tanken om, at nogle skal se, hvad du laver på et helt random tidspunkt af dagen, så kan vi berolige dig - i hvert fald en lille smule.

Alt du deler på BeReal, kan kun ses i 24 timer, hvorefter det slettes igen. Det er til gengæld ikke muligt at hapse et lækkert billede fra kamerarullen (og snyde sig frem til et perfekt øjeblik).

Og det bedste af det hele: Du kan kun se, hvad andre har lagt op, hvis du selv tør dele dit uperfekte moment med omverdenen. Noget for noget!

Er du på BeReal?

BeReal er en fransk opfindelse, og ifølge Le Parisien har appen fået stor succes allerede.

Der er nemlig mere end 400.000 brugere på det sociale medie i skrivende stund, og appen downloades i gennemsnit 10.000 gange om dagen. Wow, måske nogle af dine venner allerede er at finde derinde?

Noget tyder i hvert fald på, at mange er klar til at gøre op med den problematiske perfekthedskultur, der har spredt sig overalt på internettet.

Tør du vove pelsen og give BeReal et (ægte) skud?

MestLæste