Det sker

Bliv en stjerne på Instagram

Af Benedikte Brix 16. november 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Her på redaktionen er vi en del, der er afhængige af Instagram. Men hvordan er det nu liiiige, man gør det bedst? Tjek de 5 tips!

1. Tag gode billeder
Det lyder måske som en selvfølge, men der er mange, der lægger mørke, udviskede eller "rodede" billeder på Instagram. Husk, at det er et socialt netværk for fotos, så derfor er det her, du skal lægge dine kræfter.
Sørg for, at lyset er ordentligt, hverken for mørkt eller for hvidt, så dit motiv står skarpt. Hvis du ikke kan få farverne rigtige, så brug en god foto-app, for eksempel camera+, eller leg med de filtre, der ligger på Instagram.
Derudover er det vigtigt, at du fokuserer på det, du tager et billede af. Hvis du for eksempel lægger et billede op af en cupcake, så gå så tæt på som muligt, og fjern eventuel "støj" i baggrunden, så der er ryddet op i billedet.

Læs også: 12 gode apps, du skal prøve

2. Vælg din stil
For at blive populær på Instagram, er det en god idé, at du har tænkt over, hvad din profil skal udstråle. Det handler om, at du skal kende dit publikum og altså finde ud af, hvem dine(kommende) followers er. Måske vil du gerne have en personlig teenageprofil, en fanprofil med idolbilleder, eller måske skal den handle om noget bestemt, du er god til (kagebagning?).

instagram viunge guide tips followers populær

3. Brug hashtags
For at folk kan like dit cupcake-billede, skal de først kunne finde det. Hvis de ikke følger dig, har de ingen anelse om, at billedet eksisterer - medmindre du bruger hashtags. Husk derfor at skrive for eksempel #cupcake, #muffin eller #cake, så dit foto kommer frem, når andre brugere søger på de tags.

4. Vær synlig
For at få følgere skal du først opdages. Det bliver du, ved at være synlig på Instagram. Like andres billeder, følg dem og kommentér, når de lægger fotos op. Skriv søde og positive kommentarer som: "Virkelig godt billede!" eller hjælp, hvis der er nogen, der beder om det.

5. Ros dine følgere
Hvis du er glad for dine mange followers, så fortæl dem det. Det er vigtigt, at du sætter pris på dem, hvis du vil have, de skal blive. Husk at svare på de kommentarer, du får, og like dine følgeres billeder engang i mellem for at vise, at du ikke ignorerer dem.

Hvad er dit bedste Instagramtip?

instagram viunge guide tips followers populær

Følg redaktionen på Instagram:

@viunge
@leelalegene
@stinehavfrue
@mariesoender
@bndkt
@djuleye
@frk_cutecarbs
@maria_petersen

Læs også: Vi Unge møder teenagepiger i Mozambique

MegetMere