Krop & Sind

Ti kæresteregler: Bliv en god kæreste

Af Line Sølvhøj Jensen. Foto: Colourbox 17. marts 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi har samlet ti kæresteregler, så du kan blive guidet til, hvordan man bliver en god og sød kæreste

Når du får en kæreste, så er der nogle helt særlige kæresteregler, der gælder, så du kan være en god og sød kæreste. Her kan du læse mere om reglerne for, hvordan du bliver en rigtig god kæreste, men også hvordan du kan se, om din kæreste er en god kæreste.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

1. Vær tro mod hinanden
Når man har en kæreste, så er det ikke okay at være sammen med andre. Og når vi siger være sammen med, så mener vi altså kysse og have sex. Der er også grænser for, hvor meget man må flirte med andre, men dig og din kæreste skal selv finde ud af, hvor jeres grænse går. Derfor er det vigtigt, at I får snakket om det.

2. Vær ærlig
Man må ikke lyve for hinanden. Det er vigtigt, at I kan stole på hinanden, og derfor altid er ærlige over for hinanden. Hvis ikke I er ærlige, så bliver det et dårligt forhold, hvor der bliver masser af mistillid.

3. Respekter hinanden
Det er ikke okay at tvinge hinanden til noget. I skal acceptere, hvis der er noget, en af jer ikke har lyst til. Det gælder både en biograftur, hvis I skal sove sammen, have sex og alle mulige andre ting.

4. Man må ikke slå
Vold er strengt forbudt - både når man er kærester og i alle mulige andre situationer! Det er forbudt og strafbart at slå andre, så hvis din kæreste slår dig, er det meget vigtigt, at du melder det. Her kan du læse mere om, hvad du kan gøre, hvis din kæreste slår dig.

5. Man skal huske sig selv
Man skal ikke være enige om alt, når man er kærester, og man behøver heller ikke at være sammen hele tiden. I skal huske jeres venner, og selv om I er in loooove, så må I gerne stadig have et liv hver for sig.

Læs også: Sådan bliver du en positiv kæreste!

6. Lad vær med at sladre
Når man er kærester, så har man noget sammen, som ingen andre har. Derfor fortæller I sikkert også hinanden nogle ting, som I ikke fortæller andre, og de hemmeligheder skal I kunne holde på. Det er ikke i orden, at I fortæller hinandens hemmeligheder videre.

7. Vær der for hinanden
Kærester skal være der for hinanden og støtte og hjælpe hinanden. Hvis en af jer er kede af det eller har brug for hjælp, så er det vigtigt, at I er der for hinanden. Det gør jeres forhold rigtig stærkt.

8. Vær jer selv
I skal kunne være jer selv, når I er sammen, og derfor skal I også acceptere hinanden, som I er. Det er ikke i orden, at en af jer forsøger at lave om på den anden, eller at I stiller urealistiske krav til hinanden. I et godt kæresteforhold accepterer man hinanden, som man er.

9. Tænk på hinanden
Hvis du vil være en god kæreste, så skal du både tænke på din kæreste og gøre ting, der gør personen glad, men det er også meget vigtigt, at du husker dig selv. Forholdet skal være en balance imellem, hvad personen vil og hvad du vil, så I begge to har det godt.

10. Hav følelserne for hinanden
Der er kærlighed i et godt forhold, så I skal selvfølgelig have følelserne for hinanden og være forelsket. Men husk, at kærligheden ændrer sig lidt med tiden.

MestLæste