Krop & Sind

Når kærligheden ændrer sig

Af Line Sølvhøj Jensen 25. november 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvis man har været kæreste med en i et stykke tid, så kan kærligheden godt ændre sig. Men hvorfor ændrer den sig? Og hvordan ved du, om det stadig skal være jer?

Da I var nyforelsket, fløj I totalt på en lyserød sky, og I kunne slet ikke undvære hinanden. Men efter et stykke tid begynder det at ændre sig, og du har måske ikke et lige så stort behov for at kysse, kramme og kæle med ham, som du havde før. Men hvorfor?

Det er helt naturligt, at kærligheden ændrer sig, når man har været kærester i et stykke tid. I starten er det jo nyt og spændende, og du kan slet ikke få nok af denne her supersøde fyr, du har mødt. Og I skal jo prøve en masse ting sammen: Gå i biffen, sove sammen, spise sammen, fjolle og alt det andet.

På et tidspunkt har I prøvet alle de her ting, og så bliver det almindelig hverdag igen, og I falder lidt til ro. I nyder sikkert stadig at være sammen, og du har det superdejligt, når du er sammen med ham. Hvor I før ikke kunne lade vær med at røre ved hinanden eller kysse hinanden, så kan I sikkert sagtens ligge ved siden af hinanden og se fjernsyn nu uden at røre ved hinanden. Og det er helt naturligt.

Fra forelsket til at elske
I er måske nået dertil, hvor I ikke er helt så forelsket længere, men mere er begyndt at elske hinanden. Man kan selvfølgelig godt være forelsket i sin kæreste, selv om man har været sammen i rigtig lang tid, men det er ikke den der power-forelskelse, som I oplevede i starten. Nogen tror, at når forelskelsen falder, så er det tegn på, at forholdet er ved at slutte. Men sådan behøver det slet ikke at være.

Skal det være jer to?
Hvis du kan svare ja til alle de her ting, så er det et godt tegn på, at kærligheden stadig er der, selv om forelskelsen har lagt sig lidt!

• Du kan slappe helt af, når du er sammen med ham og være fuldstændig dig selv.

• Du har lyst til at være sammen med ham og lave alle mulige ting med ham - også ting, der ikke er kæresteagtige.

• Du kan forestille jer sammen i fremtiden, og du bliver glad, når du tænker på det.

• Du synes stadig, det er superdejligt, når han kysser dig, holder om dig og fortæller dig, hvor meget han holder af dig.

• Du tænker lige så meget på alt det, I skal opleve sammen, som alt det, I har oplevet sammen.

• Du savner ham, når I ikke er sammen eller du ikke har set ham i et stykke tid.

MegetMere