Krop & Sind

Slå op på en ærlig måde

Af Sarah-Sofie Boussnina 28. marts 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er svært at slå op, for hvad skal man sige og hvordan siger man det? Her får du 10 gode råd til, hvordan du kan slå op med din kæreste!

1. Når du skal slå op med din kæreste, er det vigtigt, at du tænker over, hvad du skal sige. Du kan eventuelt lave en lille liste inden, så du er sikker på, at du får sagt alt det, du vil. På denne måde kan du få fortalt, hvad du føler, og du kan gøre det på en ordentlig måde.

2. Få det gjort! Din kæreste kan ikke læse dine tanker, og det er ikke rart at blive holdt hen. Derfor er det vigtigt, at du slår op med ham, hvis du har besluttet dig for at gøre det.

Læs også: 10 tegn på, at du er ovre ham.

3. Ikke over telefonen. Det nemmeste er at slå op over sms, men det er ikke rart at være personen, der modtager sms'en. Når du skal slå op med din kæreste, er det bedst, at du mødes med ham og får det sagt ansigt til ansigt. På den måde kan I få talt ordentligt sammen.

4. Det bedste er at være i godt humør, når du skal slå op. Hvis du er vred på din kæreste, så vent med at gøre det, til du er blevet rolig. Så undgår du nemlig at sige noget, som du vil komme til at fortryde bagefter.

5. Vær ærlig. Når du skal slå op med din kæreste, er det vigtigt, at du er ærlig. Men du skal også tænke på din kærestes følelser. Har du mistet din interesse, kan du for eksempel sige, at han fortjener en, som elsker ham, for det fortjener han.

6. Vær klar på en reaktion. Din kæreste bliver måske rigtig ked af det, når du slår op. Det er ikke sikkert, at han har lyst til at være venner med dig lige med det samme. Det skal du acceptere. Det kan være svært for din kæreste at se dig hver dag, hvis han stadig er forelsket i dig.

Læs også: 15 grunde til at være single til sommer.

7. Hvis du er bange for at mødes ansigt til ansigt med din kæreste, kan du eventuelt skrive et brev til ham. Her kan du skrive, hvordan du har det og eventuelt foreslå, at I mødes og taler om det en dag.

8. Det er mellem dig og din kæreste, så husk at lade være med at fortælle alle dine veninder, at du vil slå op, før du har fortalt din kæreste det. Det er ikke rart at finde ud af, at alle vidste det, før det skete.

9. Slå op hjemme hos din kæreste. Det er rarere for din kæreste at være hjemme, når du slår op. Så er det dig og ikke ham, der skal gå.

10. Læg ikke skylden over på ham. Det er ikke kun din kærestes skyld, at jeres forhold ikke fungerer. Din kæreste har måske fejl, men det har du også, så lad være med at bebrejde ham.

Læs også: Når kærligheden ændrer sig.

MegetMere