sex

Når drenge kommer i puberteten

Af Line Sølvhøj Jensen 10. januar 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du har sikkert helt styr på, hvad der sker med din krop, når du kommer i puberteten. Men hvad sker der egentlig med drengene og deres kroppe? Bliv klogere her!

Hvad sker der egentlig med drengene, når pigernes bryster begynder at vokse, og vi får vores menstruation? Drenge er som regel lidt længere tid om at komme i puberteten, end piger er, men med årene indhenter de os. Her kan du se, hvad der rent faktisk sker med drengene og deres kroppe, når de kommer i puberteten.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Ting, dreng aldrig lærer at forstå.

Stemmen
Pludselig en dag går drengenes stemmer i overgang. Det kan ske fra den ene dag til den anden, at stemmen bliver dybere eller måske knækker, når de snakker. Drengene kan ikke selv styre deres stemme, og det er forskelligt fra dreng til dreng, hvor længe det varer, at deres stemme er i overgang.

Kroppen
Ligesom med os piger så begynder drengenes kroppe også pludselig at vokse. De fleste drenge er dog lidt længere tid om at "skyde i vejret", end pigerne er, så du oplever sikkert, at du eller nogle af de andre piger i klassen er højere end nogle af drengene. De fleste vokser, indtil de er omkring 18 eller 19 år.

Læs også: Derfor er piger og drenge forskellige.

Skæg
Drengene begynder også at få skæg, når de kommer i puberteten. Det starter med små dun, men senere bliver hårene kraftigere og bliver til rigtigt skæg. Hårene på deres arme, ben og brystkasse begynder at blive mørkere og kraftigere. Ligesom pigerne, får drengene også hår omkring kønsorganerne.

Kønsorganerne
Der sker også forandringer omkring drengenes kønsorganer. Penis, testiklerne og pungen vokser, og de begynder at producere sæd. Mange drenge oplever også at have sædafgang om natten. Det behøver ikke at være fordi, de drømmer noget frækt. Det sker oftest, hvis drengenes testikler indeholder meget sæd, som kan ske, hvis det er længe siden, de har onaneret.

Læs også: Hvad laver drenge, når de keder sig?

Onanerer drenge mere, end piger gør?
Drenge onanerer ikke nødvendigvis mere, end piger gør, men sæden ophober sig i deres testikler, så det er naturligt for dem at skulle af med sæden. Derfor kan drenge måske opleve et større behov for at onanere, fordi sæden skal ud.

Her er ti ting, du ikke vidste om drengekroppen:

10tingduikkevidsteomdrengekroppen

Undersøgelser viser, at mænd kun blinker halvt så mange gange som piger. What?
Når en dreng er fuldvoksen, har han over 50 procent mere muskelmasse, end piger har. Snyd!
Drengenes penis bliver i gennemsnit erigeret en gang hver halvanden time, mens de sover.
I USA har over 50 procent af drengene fået fjernet forhuden ved fødslen.
Drenge har større sandsynlighed for at snorke end piger.
Drenge har dårligere lugtesans end piger. Uha!
Drenge vil som regel have både længere og bredere fødder end piger.
En dreng kan have helt op til 15.000 hårsække i sine skægstubbe!
Penissen hænger nedad, da det giver hans krop bedre muligheder for at producere sæd.
Drenge bliver ikke så hurtigt kolde som piger, selvom de har det samme tøj på i den samme temperatur.

MestLæste