pige i seng
sex

Hvad skal du gøre, hvis du fortryder din første gang?

Af Stine Kærsgaard 4. juni 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Havde du en dårlig oplevelse første gang, du havde sex, eller var det bare slet, slet ikke, som du havde forstillet dig? Sådan her kommer du videre.

Det er ofte fremstillet sådan, at den første gang skal være helt perfekt, men sandheden er bare, at det sjældent går sådan.

Har du haft en dårlig oplevelse, fordi du ikke kendte personen så godt, eller var det bare slet ikke så rosenrødt, som det ofte ser ud til at være på film? Fortvivl ej – det er faktisk de færreste, som oplever en perfekt første gang. Læs om det her:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

1. Alt er ikke rosenrødt

Mange oplever den første gang som en smule akavet eller underlig, og der kan være mange grunde til, at man har det sådan! Måske var du ikke forelsket i personen, du var sammen med, eller måske var personen ikke forelsket i dig? Måske gjorde det ondt, eller måske følte du slet ikke, at du kunne leve op til det, du havde en idé om, at du skulle leve op til. Det er vigtigt, du husker på, at alting, man gør første gang, tit er svært… Og det gælder også sex. Det er derfor helt naturligt, hvis oplevelsen ikke var helt, som du havde håbet på.

2. Mærk efter inden i

Hvis du har haft en dårlig oplevelse, kan det godt hænge sammen med, at du bare ikke var rigtig klar. Det er derfor vigtigt, at du lige mærker efter, og afgør med dig selv, om du overhovedet har lyst til at kaste dig ud i at have sex igen lige foreløbig, eller om det er bedst, at du giver det lidt tid og venter. Husk, at du har HELE livet, og at det IKKE haster!

3. Du skal være tryg

Noget, der virkelig er afgørende for, at en første gang bliver god, er, at du føler dig tryg ved personen, som du er sammen med. Det kan derfor være en god ide, først at i seng med en, når du har været kæreste med personen i noget tid. Det er vigtigt, at I kender hinanden godt, før I er sammen seksuelt.

4. Kend din krop

Din første gang bliver også bedre, hvis du kender dig selv og din egen krop godt. Det bliver nemlig svært for en person at gøre noget godt for dig, hvis du slet ikke ved, hvad du selv synes, der er rart. Hvis du ikke helt ved, hvordan du kan lære dig selv bedre kende, så find inspiration her.

5. Hav styr på tingene inden

Der er altså en del ting, som man skal styr på, før man går i seng med en person. Da det er en seriøs ting at kaste sig ud i, er det vigtigt lige at tjekke op på, om man har husket det hele såsom prævention, og så er det en god idé at gøre det klart oppe i hovedet, at man nok ikke skal regne med, at det bliver helt perfekt. Du og din kæreste har masser af tid til at lære at gå i seng med hinanden – så bare rolig – det skal nok komme.

MestLæste