Hvordan onanerer man?
sex

Onani-guide: Hvordan onanerer man?

Af Julie Rosendahl 14. december 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du har sikkert hørt en masse om det der onani. Men hvordan onanerer man egentlig? Se her, hvordan man kommer i gang, hvad kan man gøre, og hvordan det gerne må føles.

Du har måske hørt om onani gennem nogle af dine veninder, i skolens seksualundervisning eller et helt tredje sted. Men selv om du har hørt om det, kan du stadig godt have mange forskellige spørgsmål, og et af dem kan for eksempel være: "Jamen, hvordan onanerer man egentlig?"

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis du også har tænkt på det, skal du læse med her. Vi har nemlig lavet en guide, hvor du kan læse, hvordan man kan onanere. Det er dog vigtigt, at du husker, at der er forskel på, hvad du synes, er dejligt, og hvad andre mennesker godt kan lide. Så når du går i gang med at onanere, skal du kun gøre tingene, hvis det føles godt for dig, og hvis du har lyst til det.

Læs også: Hvordan onanerer man? Det her skal du vide inden

Onani-guide: Hvordan onanerer man?

1. Giv dig god tid!
Hvis du gerne vil i gang med at onanere, er det vigtigt, at du har god tid og er sikker på, at du ikke bliver forstyrret undervejs. Det er allerbedst, hvis du er alene hjemme. Start for eksempel med at tage et bad, hvor du sæber dig grundigt ind over hele kroppen og nyder, hvordan det føles, når du rører ved dine bryster, lår, mave og balder. Smør dig ind i en lækker bodylotion, lås døren, sæt lidt god og rolig musik på, og læg dig på sengen.

2. Brug fantasien
Slap helt af, og tænk på noget dejligt, mens du udforsker din krop og mærker efter, hvor du synes, det er dejligt at blive rørt. Når du er helt afslappet og har det dejligt, kan du bevæge hænderne ned mod skridtet og langsomt begynde at kærtegne dig selv - først udenpå og efterhånden også på selve kønslæberne og klitoris, hvis du har lyst til det. Du kan tænke på en sød person, du kender, en lækker stjerne, en sexet situation - bare det er noget, du synes er frækt og ophidsende. Du kan også læse en erotisk novelle eller en fræk tegneserie, inden du går i gang, så du har det i tankerne, mens du onanerer. Det vigtigste er bare, at det er noget, der tænder dig, og som du synes er dejligt at tænke på imens.

Læs også: Sådan bliver du klar til sex

3. Sådan rører du
Den erotiske stemning og dine fantasier har forhåbentlig sat gang i en masse dejlige følelser i kroppen, så du er blevet våd mellem benene. Nu kan du rigtig gå i gang med at røre ved dig selv på en måde, som du synes er dejlig. Du kan for eksempel røre blidt ved din klitoris, køre dynen eller noget andet frem og tilbage mellem benene eller stikke en finger op i skeden. Det er op til dig - for det er dig, det handler om! Om det skal være helt blidt eller lidt hårdere, er det kun dig selv, der kan svare på. Så prøv dig frem, og få en fornemmelse af, hvad der virker bedst for dig. Træk vejret dybt imens, så du rigtig kan nyde, hvordan det føles.

4. Endelig!
Når du begynder at føle, at der sker noget i kroppen, og den seksuelle spænding ligesom stiger inde i dig, samtidig med at det føles dejligere og dejligere, er du lige ved at være der. Fortsæt med at stimulere dig selv, som du er i gang med, mens du tænker på noget frækt og pirrende. Du kan også sætte tempoet eller intensiteten lidt op, indtil du mærker, at det hele spænder sammen på en virkelig dejlig måde, og du bliver fyldt af en varm, fantastisk og lidt mat følelse. Tillykke, du har fået dig en orgasme - og kender nu din egen krop endnu bedre end før.

Læs også: Vil du tage initiativet til sex?

Kilde: Sexlinien

Når man har øvet sig på at onanere og fundet ud af, hvad man rigtig godt kan lide, kan man opleve at få en orgasme. Læs myter og fakta om orgasmer her:

Sandtogfalskomorgasme

Måske ser det let ud på film, men faktisk er der rigtig mange kvinder og piger, der har svært ved at få en orgasme.
Som udgangspunkt varer pigers orgasme lidt længere tid end drengenes – i gennemsnit 23 sekunder.
Jo mere forspil, jo mere øges blomgennemstrømningen i kroppen, hvilket sikrer dig større chance for en orgasme.
Flere centre i hjernen aktive under en orgasme, faktisk hele 30, når en pige eller kvinde får en orgasme!
Nogle gange oplever fyre at ”komme” uden, at der kommer sæd, og de også få sædafgang uden en orgasme.
Hvis en fyr ellers er sund og rask, vil han producere cirka 300 millioner sædceller hver dag.
Er man anspænt, nervøs og ikke i stand til at give sig hen, bliver det næsten umuligt at opnå en orgasme.
Du kender bedst din krop og er klar over, hvad du synes, der er rart og hvor, du godt kan lide at blive rørt.
Der udløsess et stof i en fyrs hjerne, efter han er kommet, som gør, at han bliver ekstra træt og får lyst til en lur.
Sex er meget mere end at få orgasme. Samværet, berøringerne og intimiteten er mindst lige så vigtige!

MestLæste