onanerer
sex

Det skal du vide, før du onanerer

Af Redaktionen 7. november 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi har samlet svarene på alt det, du ikke tør spørge om! Her er fem ting, du skal vide, før du onanerer.

Hvordan onanerer man? Kan man gøre det forkert? Er det pinligt? Og hvad nu hvis jeg ikke har lyst til at onanere?

Hvis du ikke er begyndt at onanere endnu, så er der sikkert rigtig mange ting, du er i tvivl om. Men onani kan godt være lidt et svært emne at snakke med andre om, så derfor har vi samlet den her guide om alt det, du skal vide, før du går i gang med at onanere.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Hvorfor onanerer man - og 5 andre spørgsmål om onani

Første gang du onanerer

Første gang du onanerer, er det bedst, hvis du bruger dine fingre eller en håndholdt bruser. Lad være med at bruge ting, der skal op i skeden de første par gange. Væn dig til din krop, før du begynder at eksperimentere. Du kan også bruge din finger til at stikke op i skeden de første gange, hvis du har lyst til det. Efterhånden, som du bliver mere trænet i at onanere, kan du prøve at eksperimentere med to eller flere fingre. Men du skal kun gøre det, hvis det føles rart.

Du kan ikke gøre det "forkert"

Onani er noget helt personligt og privat, og derfor er der heller ikke en rigtig eller forkert måde at gøre det på. Så længe det føles godt for dig, er du på rette spor!

Læs også: 5 facts om onani

Det er ikke noget at skamme sig over

Der er en tendens til, at især piger skammer sig lidt over at onanere. Det er der slet ingen grund til! Det er helt normalt, og nærmest alle mennesker onanerer - også selv om de er i et parforhold, hvor de har sex med deres kæreste. Tænk på onani, som noget rart, du forkæler dig selv med - lidt som et langt varmt bad, en kop varm kakao eller en omgang massage. Det skal handle om at have det rart, og det må du ikke være flov over.

Læs også: Myter om onani

Det kræver øvelse

Hvis du ikke flyver på en lyserød sky efter første gang, du har onaneret, så er det altså helt normalt. De første par gange, du prøvet at onanere, er det ikke sikkert, at du får en orgasme. Det kræver nemlig, at du kender din krop rigtig godt. Så brug noget mere tid og øv dig på at onanere, så skal du nok finde ud af, hvad der fungerer for dig - og på et tidspunkt vil du opleve, at du får en orgasme.

Det er okay, hvis du ikke har lyst

Du er ikke unormal, hvis du ikke har lyst til at onanere - præcis ligesom du heller ikke er unormal, hvis du HAR lyst. Når du er i puberteten, begynder hormonerne at flyve rundt i kroppen på dig, og derfor kan du opleve, at du går fra slet ikke at have lyst til pludselig at have stor lyst til at onanere. Det kan godt være lidt skræmmende, men det er altså helt normalt.

Herunder kan du læse facts om drengen og sex!

Læs mere om

MestLæste