sex

6 spørgsmål om onani

Af Line Sølvhøj Jensen, Foto: Shutterstock 9. september 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Her får du svar på seks typiske spørgsmål om onani.

Kan det være farligt at onanere?
Nej, det er slet ikke farligt at onanere. I gamle dage troede man faktisk, at det var skadeligt og at man kunne blive syg af det, men i dag ved man heldigvis, at det slet ikke er skadeligt på nogen som helst måder.

Er det rigtigt eller forkert at onanere?
Det er hverken rigtigt eller forkert. Det er helt op til dig selv, om du har lyst til at gøre det eller ej, og der findes ikke nogen alder for, hvornår man kan begynde at gøre det.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Onani-guide.

Hvorfor har jeg nogen gange mere lyst end andre gange?
Hvis der er nogle tidspunkter, hvor du har meget travlt, så er det ikke sikkert, at du har så meget lyst til at onanere. Man har nemlig mest lyst i de perioder, hvor man er helt afslappet og har det godt.

Hvorfor onanerer man?
De fleste begynder at onanere, når de kommer i puberteten. Der sker noget med hormonerne i kroppen, og man bliver nysgerrig efter at lære sin krop at kende.

Læs om Line, der er lesbisk her.

Kan det være farligt at putte noget op i skeden?
Ja, det kan det godt. Du skal tænke dig om, hvad du putter op, for det skal både været noget, der er helt rent, så der ikke kommer bakterier, og det skal være noget, der ikke kan skade dig deroppe - altså ikke noget med spidser, takker og kanter.

Onanerer drenge mere end piger?
Det er helt forskelligt fra person til person, hvor meget man onanerer. Drenge snakker måske bare mere om det end piger, og så kan man godt tro, at drenge gør det mere end piger.

Herunder kan du læse, hvad du skal spørge dig selv om inden den første gang!

Detskalduspørgedigselvomindendenførstegang

Mærk grundigt efter i maven, så du er helt sikker på, at du er klar til din første gang. Du kan prøve at forestille dig, hvordan du vil have det, efter I har gjort det – ville du mon fortryde det, være glad eller ærgerlig? Hvis du ikke tror, du vil have det godt med det, er du ikke klar endnu, og det er også helt okay!
Har du fundet den rette, eller er du mere tiltrukket af tanken om at have sex i det hele taget, end at have det med ham? Du kommer til at huske din første gang resten af dit liv, og du kan ikke gøre det om, så sørg for, at du ikke kommer til at fortryde det. Han skal få dig til at føle dig speciel, og du skal være tryg ved at gøre noget så intimt med ham. Hvis du ikke er det, bør du overveje, om han er det værd. Den rette skal nok komme!
Hvad er grunden til, at det netop skal være nu, du skal have din første gang? Er det fordi, du bare ikke kan vente mere, og han er den helt rigtige, eller er det mere fordi, du bare gerne vil have det overstået og prøve det samme, som dine veninder? Du skal kunne give dig selv en god grund, der ikke går ud på bare at få det overstået!
Selv om du føler dig klar, og du synes, han er den rette, er der intet galt med dig, hvis du egentlig ikke har lyst. Det er helt forskelligt fra person til person, hvornår man får lyst til at have sex, og der er ingen rigtig alder for det. Det kommer til dig lige pludseligt!
Man kan være nok så klar til at have sex, men hvis du ikke ved nok om det, kan det hurtigt gå galt, og du kan blive gravid eller få en kønssygdom. Bliv meget klogere på den første gang her.

Læs mere om