Krop & Sind

Sådan undgår du din eks

Af Luise Gregersen 12. december 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Break-ups er aldrig nemme – især ikke hvis du dagligt bliver mindet om bruddet. Læs her, hvordan du undgår din eks.

Det er aldrig nemt, når et forhold slutter - uanset om det er dig eller ham, der har taget beslutningen om at slå op. Det gør bestemt ikke situationen nemmere, hvis du går i klasse med din eks, eller hvis du konstant bliver mindet om ham på facebook, Instagram og twitter. Det kan være både pinligt og smertefuldt at se sin eks, og hvis du stadig sørger over jeres brud, er det vigtigt, at du passer godt på dig selv, så du undgår at se ham mere end absolut nødvendigt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Kærestesorg - Sådan kommer du over ham

Ryd op
Er han din baggrund på mobilen? Har du stadig et billede af jer to hængende på dit spejl? Du kommer aldrig over din eks, hvis du bliver ved med at holde fast i ting, der minder dig om ham. Slet hans søde sms'er, smid billederne af ham ud og saml alle de ting, han har glemt hos dig sammen, og bed en god veninde om at aflevere dem til ham. Så kan hun samtidig få de ting, du måske har glemt ved ham.

Slet ham
Noget af det mest smertefulde ved et breakup er, når du bliver konfronteret med bruddet på de sociale medier. Når din eks Instagrammer et billede fra en fest, han er til, eller i sin status fortæller om den fede ferie, han snart skal på, er det nemt at føle, at dit liv ikke er nær så spændende som hans, og at du er taberen i bruddet. Det er nu, du skal passe på dig selv. Der er absolut intet barnligt i at unfollowe ham eller slette ham som ven på facebook. Den dag han opdaterer sin forholdsstatus til "i et forhold", vil du ønske, at du havde slettet ham med det samme. Husk også, at de fleste praler lidt på deres facebook- og Instagram-profiler. Din eks vælger nøje, hvad han deler på de sociale medier, så det er langt fra sikkert, at hans liv er så fedt, som han får det til at lyde.

Læs også: Don'ts når du slår op

Vær høflig
Hvis I bor i samme by eller går på samme skole, er der en overhængende fare for at rende i ham - tit! Når det sker, er det værste, du kan gøre, at ignorere ham. Det får dig til at virke barnlig. Sig hej og smil til ham, men gå hurtigt videre. Hvis han stopper op og vil snakke, så sig høfligt, at du desværre har lidt travlt og skynd dig videre. Hvis I går i klasse sammen og ikke kan slippe for at se hinanden hver dag, så prøv at få det bedste ud af det. I starten kan du for eksempel sætte dig på første række, så du ikke kan se ham i timerne. Bare rolig, efter et stykke tid vil det føles naturligt at se ham hver dag.

Herunder kan du læse, hvordan du slår op!

Breakup-guide:Sådankanduslåop

Inden du slår op, skal du være helt sikker på, at det er den rigtige beslutning, du tager. Du skal gerne have gået med tanken i noget tid og have afprøvet forskellige andre ting som for eksempel at snakke med din kæreste om jeres problemer. Det er også en god idé at lave en privat liste med ulemper og fordele dit forhold, hvis det kan hjælpe dig henimod at blive mere sikker på din beslutning.
Foto: Shutterstock
Før du aftaler at mødes med din kæreste, skal du tænke over, hvad du vil sige til ham. Hvad har fået dig til at tage beslutningen? Hvorfor er du ikke glad for ham længere? Husk på, hvorfor du har besluttet at slå op, og hvorfor du gerne vil komme videre. Herefter er det godt at overveje, hvordan du siger de her ting på den bedste måde til din kæreste.
Foto: Shutterstock
Det er altid bedst at slå op face-to-face – faktisk er det den eneste rigtige ting at gøre! Forbered eventuelt din kæreste på, at du har brug for at snakke med ham om noget vigtigt, før I mødes, men hold derefter fast i, at du først vil snakke om det, når I kan ses rigtigt.
Foto: Shutterstock
Det er en god idé at mødes på neutral grund - i en park eller et andet sted, hvor I kan være alene. Der er ingen grund til at slå op, mens I er sammen med en masse andre mennesker. Det er en meget personlig sag mellem dig og din kæreste, og han fortjener, at I er alene, når du gør det.
Fortæl ham på en sød og rolig måde, hvorfor du slår op. Den, der bliver forladt, vil altid gerne have en forklaring, men prøv på ikke at virke bebrejdende. Du skal ikke såre ham ved at remse alle hans fejl og mangler op. Pas på du ikke siger noget, du kommer til at fortryde senere hen.
Foto: Shutterstock
Husk også at fortælle ham, hvor meget jeres tid sammen har betydet for dig, og at han måske altid vil betyde noget helt særligt for dig. Men gør det kort, så du ikke pludselig kommer i tvivl om din beslutning eller forvirrer ham unødigt!
Spørg ham, hvordan han har det, men stå fast ved din beslutning. Du skal være sød, men samtidig ikke give ham håb om, at I kan blive ved med at være kærester, hvis du ikke ønsker det.
Foto: Shutterstock
Brug ikke for lang tid på at diskutere med ham, hvorfor du har taget beslutningen, eller om det er det rigtige for jer - det gør bare jer begge endnu mere forvirrede og trækker tingene i langdrag. Hvis det er rigtigt for dig, at I ikke skal være sammen mere, så stå ved det og sig, at du gerne vil have, han respekterer din beslutning.
Foto: Shutterstock
Lige efter du har slået op, så hold lav profil med ubetænksomme billeder (for eksempel af dig og andre fyre) på sociale medier – det er altid en god idé at vende tingene og spørge dig selv, hvordan du ville ønske, at din ekskæreste opførte sig, hvis han lige havde slået op med dig?
Foto: Shutterstock
Hvis han stadig er smaskforelsket i dig, bliver ved med at skrive til dig og tigge og bede om at få dig tilbage, så svar gerne, at du godt kan forstå han synes, det er hårdt. MEN husk på, at du altså gør ham lidt af en omvendt tjeneste ved at blive ved med at have kontakt til ham. For hans egen skyld bør du derfor stoppe al kontakt på et tidspunkt, så han hurtigere kan komme videre.

Læs mere om