kærestesorg
Krop & Sind

Kærestesorg: Sådan kommer du over ham

Af Rikke Reffelt 16. august 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Din kæreste er blevet til din ekskæreste. Ham, som du var overbevist om, du skulle være sammen med like forever, har slået op! Læs med her og se, hvordan du kommer over kærestesorgen.

Din verden går i stå, og du er SÅ sikker på, at du aldrig, aldrig bliver glad igen, efter din kæreste har slået op med dig. Men fortvivl ikke, vi giver dig fluks guiden, som heler dit hjerte og tørrer dine tårer væk!

Læs også: 15 ting vi ville ønske, at fyre vidste.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fase 1: Lige efter bruddet
Har din kæreste lige slået op, er du nu i en slags akut sorgfase, hvor du næsten får influenza-agtige symptomer: Du er supertræt, har brug for omsorg, og så har du allermest lyst til bare at ligge under dynen.

Græd!
Ud med det - tud igennem! Det er helt naturligt, at du er virkelig, virkelig ked af det, for pludselig er din hverdag slet ikke, som den plejer, nu hvor han mangler.

Snak!
Snak om det igen og igen, for det hjælper altså. Så ring til dine mest tålmodige og kærlige veninder, og giv dig selv lov til at være max ego og kun pladre om dig selv.

Forkæl dig selv!
Du er ked af det, så selvfølgelig trænger du til forkælelse. Shop lidt ekstra lækkert tøj, hop ned til frisøren og få en fed frisure, eller find dyne, slik og dvd frem og hyg! Gør det, som får dig til at få det allerbedst med dig selv.

Læs også: Ti tegn på, at du er for god til ham.

Fase 2: Tilbagefald
Bedst som du føler dig næsten ovenpå, møder du din ekskæreste med hans nye kæreste. Selvfølgelig sker det den dag, hvor du føler dig ussel og træt.

Vis overskud
Kan du klare det, så vis overskud den dag, du møder din ekskæreste tilfældigt. Selv om din mave snører sig sammen, og du allermest har lyst til bare at løbe væk, så smil, sig sødt og fattet »hej« og gå så videre. Det er tjekket!

Smid ud!
Gem de søde kærestebreve fra ham væk sammen med billederne af jer to sammen, for der er jo ingen grund til at dyrke kærestesorgen. Slet også alle sms'er fra ham plus hans mobilnummer (selv om du sikkert kan det udenad).

Accepter!
Det lyder lidt plat, men det er vigtigt at acceptere, at I ikke er kærester mere. Tænk en gang for alle, at det er slut, og at du skal videre. Skriv alle hans dårlige sider ned (KUN dårlige sider). Det virker faktisk! Når du til sidst sidder med en meterlang liste med negative sider ved din ekskæreste, så er det altså svært at overbevise sig selv om, at han er »the one and only«.

Læs også: 10 tegn på, at du er ovre ham.

Fase 3: Næsten klar igen
Du er ved at komme over ham og tænker slet ikke på ham hver dag mere. Det er faktisk kun nogle gange om aftenen, når du er helt alene, at du får lyst til at sende ham en sms, men du gør det selvfølgelig ikke.

Kig!
Danmark er fyldt med lækre fyre, så kig dig omkring, og nyd, at du kan flirte så tosset, du vil. Prøv at lade være med at sammenligne fyrene med din ekskæreste, men se i stedet på dem med nye øjne.

Læs også: 15 grunde til at være single.

Kom ud!
Jep, lav masser af aftaler med veninderne, så du ikke har alt for mange stille aftener med tudemusik på anlægget. Så afsted til koncerter, fester, biografture og hyggeaftener med dine veninder, som i modsætning til kærester er der for dig hele livet!

Livline!
Udvælg en veninde som livline. Hver gang, du er lige ved at sms'e lange »jeg-savner-dig«-beskeder til ham, så ring i stedet til din veninde. Hun vil, uden problemer, kunne opremse 10 gode grunde til, at du slet ikke skal bruge din tid på fyren.

MestLæste